Využití moderních technologií ve výuce v oblasti Jazyk a jazyková komunikace - ESF Vytvořil: Tomáš Kováč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Tvorba webových stránek
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
systém na odhalování plagiátů
Digitální učební materiál
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
Představujeme službu Samepage
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Textový editor.
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
WWW – hypertextový informační systém
Internet– přenos dat Bohumil Bareš. Přenos dat – pomocí E-meilu 2 Jak vidíte k e-meilu můžete přiložit různé soubory, jako je obrázek, pdf soubor, prezentaci.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Práce s operačním systémem
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Vytvoření hypertextového odkazu
Webnode Webové stránky zdarma
2OP381 Manažerská informatika 1
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Internetová stránka.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
25 Využití moderních technologií ve výuce na 1. stupni ZŠ - ESF Vytvořil Tomáš Kováč.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
Dotazníky Google docs Jan Juránek Základní charakteristika Google Docs/Google dokumenty Jsou to online aplikace od společnosti Google. K využívání těchto.
Jan Mánek. O čem budu povídat? Digitální fotografie – Google PICASA Slideshow z fotografií Bubliny v obrázcích Prezentace na internetu Dokumenty na internetu.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Nechcete nikoho ochu­dit o svá moudra, názory a famózní řeč? PRESENT.ME.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
ICT pro 1. stupeň Vytvořil: Tomáš Kováč. Práce s vyhledávačem Google Jak vyhledat přesné informace. -vyhledat dané heslo -ikona nastavení.
ResearcherID a ORCID jednoznačné určení autora
Co se všechno naučíme??? Synchronizace dat Google Disc
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Tvorba webových stránek na google – Sites (8.)
Office 365.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

Využití moderních technologií ve výuce v oblasti Jazyk a jazyková komunikace - ESF Vytvořil: Tomáš Kováč

Model SAMR Jde o to, jakým způsobem můžeme promyšleně zařadit ICT do výuky. V 1. fázi (S) ICT pouze nahrazuje standardní metody učení (knihu, papír a tužku,...). Nejsou v tom žádné další cíle. Místo psaní do sešitu píší třeba do tabletu, notebooku. Místo čtení klasické knihy čtu digitální knihu,... Ve 2. fázi (A) se již využívá možností, které dané zařízení umožňuje a nabízí. Do digitální knihy je možno přidat video, odkazy, interaktivní test apod. 3. fáze (M) už se zaměřuje na jiné cíle výuky, které můžeme právě díky ICT technologiím naplňovat. Žáci si vytváří vlastní učební materiály, protože si informace umí sami vyhledat a zpracovat apod. Ve 4. fázi (R) již naplno využíváme možnosti ICT, díky kterým se můžeme zaměřit na úplně nové cíle. Nejen, že si děti vytváří své učební materiály, ale mohou si je sdílet, přistupovat k nim kdykoli a odkudkoli - 24/7.

Tvorba e-knihy Proč tvořit e-knihy? -zajímavé pro děti -možnost sdílet s ostatními -možnost vkládat videa, zvuk, animace Kniha se může tvořit v jakémkoli textovém editoru (word, openoffice, dokumenty Google, …) nebo také v prezentačních nástrojích. Výhoda prezentačních nástrojů je jasné oddělení stránek.

BYOD Přines si své zařízení do školy Následující aplikace jsou multiplatforní, pracující pouze v prohlížeči internetu. Stačí mít připojení k internetu, jakýkoli chytrý telefon, tablet, PC, notebook.

Socrative Jedná se o webovou sluz ̌ bu (zdarma), která umoz ̌ n ̌ uje jednodus ̌ e vytvor ̌ it testy do českého jazyka pro studenty. Uc ̌ itel po registraci dostane pr ̌ ide ̌ lenou ROOM (místnost - c ̌ íslo), ve které si mu ̊ z ̌ e tvor ̌ it zdarma testy. Uc ̌ itel spustí ve tr ̌ íde ̌ (pr ̌ es web nebo chytré zar ̌ ízení) test, z ̌ áci za pomoci chytrých technologií se pr ̌ ihlásí jako studenti do místnosti a vypln ̌ ují test. Uc ̌ itel okamz ̌ ite ̌ (on-line) vidí výsledky.

Přihlášení Do aplikace se pr ̌ ihlásíte z jakéhokoli zar ̌ ízení na webové adrese

Po úspěšném přihlášení se dostanete do hlavního menu. Můžete spustit vytvořený kvíz (Start a Quiz), spustit jednoduchou hru z vytvořeného testu (Space Race), vytvořit rychlé hlasovací zažízení (Quick Question) a nebo upravovat testy a prohlížet výsledky (Manage Quizzes)

Vytvoření nového kvízu Kliknutí na ikonu Manage kvíz

Klikeme na Create Quiz a vytváříme první kvíz. Můžeme využít tři možnosti otázek: MULTIPLE CHOICE, TRUE/FALSE, SHORT ANSWER

Multiple Choice Question

True/false questions

Short answere questions

Testování studentů Studenti si spustí webovou službu socrative.com a přihlásí se jako studenti. Do pole “Enter your teacher’s room below” zadají číslo vašeho Roomu (místnosti) a čekají, než spustíte test. socrative.com

Učitel spustí test

Výsledky (reporty) E - MAIL - poslat výsledky na mail, který jste navolily do systému socrative (popřípadě na google účet, když dáte možnost přihlásit se přes Google). Download - stáhnout do počítače. Google Drive - Uloží výsledky na Drive - není to funkční - mělo by to vytvožit složku na Google Drive a tam výsledky uložit. View Chart - zobrazí aktuální výsledky. View later - uloží na server Socretive. Později se lze k těmto reportům vrátit v možnosti Manage Quizzes - Reports.

Podíváme se na to, jak kreativně lze využít webovou aplikaci Nearpod. Uživatelé mohou využívat on-line nástroj k tvorbě prezentací s inetraktivnímy prvky. Hlasování, kreslení, kvízy. Nearpod

Po přihlášení...

Create - tvorba lekcí Add Content - vložit obsah - obrázek, text, zvuk Add Web content - vložit odkaz na webovou stránku Add Activity - vložit aktivní prvek - aktivitu

Add Content Slide - možnost vložit obrázek, zvuk, text (poslední dobou správně nezobrazuje české znaky) Video - vložení videa - odkaz na youtube, vlastní video, nahrané na google disku či jiném úložišti Audio - zvuk z počítače či z úložiště Slideshow - vytvoří prezentaci z obrázků, popřípadě můžete vložit PDF, které přetvoří do prezentace, či vložíte přímo prezentaci PDF viewer - nahraje soubory PDF

Add Activity Open ended question - napíšete otevřenou otázku - můžete k tomu vložit také obrázek Poll - hlasování - klasické hlasování - výsledek uvidíte v procentech - nejde tady o správnou odpověď - opět možnost vložit také obrázek Quiz - kvíz - zadáte otázku a odpovědi - nezapomeňte označit správnou odpověď - opět možost vložit obrázek Draw it - Dáte možnost studentům (vložíte otázku) nakreslit na bílou plochu nějaký obrázek, popřípadě dáte do pozadí jiný obrázek, studenti budou muset označovat, dokreslovat, spojovat, … Fill in the blanks - Učitel napíšte text, označí slova, která se mají vynechat a studenti doplňují daná slova

Sdílení studentům - My library Po kliknutí na danou možnost se vygeneruje pětimístný kód, který se studentům nadiktuje, nebo pošle přes konkrétní službu.

Přihlášení studenta Student si otevře webovou službu nebo si ji spustí na svém chytrém zařízení a do pole JOIN SESSION zadá pětimístný kód Po úspěšném přihlíšení se objeví přihlačovací obrazovka. Do pole NAME/NICKNAME se zadá jméno a příjmení (doporučuji bez diakritiky). Pokud má student také ID, zadá jej. Od této chvíle může student pracovat. Je důležité, aby jednotlivé úkoly a aktivitvy vždy odeslal učiteli (SEND).

Reporty V případě, že učitel zvolil možnost Live Session, vidí okamžitě výsledky daných žáků (na svém zařízení, odkud celou lekci řídí) přihlášených k lekci a může je také okamžitě sdílet mezi ostatní studenty (po každé aktivitě). Všechny reporty může učitel vidět v sekci Reports (na úvodní obrazovce).