Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
Advertisements

Karlovarská vrchovina okres Karlovy Vary
41.1 Karlovarský kraj – poznáš jeho dominanty?
Cíl Start Cíl Start.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Karlovarský kraj K.
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Karlovarský kraj.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Karlovarský kraj.
Vypracoval : David Dostál
Igor Dostal
STUDIE ROZVOJE DOPRAVY V AGLOMERACI CHOMUTOV-JIRKOV
Karlovarský kraj Krajské město Karlovy Vary Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
LUHAČOVICE
Školní výlet do Mariánských Lázní Jeli jsme luxusním autobusem, byl dvoupatrový, byla to PARÁDA!!!
Opava.
území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZápadní Čechy – Karlovarsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
1. kolo 7.ročník
Hydrologické poměry - podzemní vody
EgroNet. Co je EgroNet  Projekt výstavy Expo 2000 v Hannoveru  Systém příměstské osobní dopravy  Spojuje Karlovarský kraj, Bavorsko, Duryňsko a Sasko.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Mochalová Anna Průvodce po Karlových Varech Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském.
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
RRozloha km2 PPočet obyvatel NNejvyšší bod-Klínovec (1 244m) KKrajské město-Karlovy Vary.
Krušné hory Smrčiny Chebská pánev Sokolovská pánev Doupovské hory Slavkovský les Český les.
Michal Petřík, Petr Poremski, Daniela Uhrovičová, Ondřej Šimečka
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Marianske.Lazne.
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS Téma: Karlovarský kraj Ročník: 9.
Karlovarský k kk kraj. Mapa,vlajka a znak Obecné informace krajské město: Karlovy Vary rozloha: 3314 km² počet obyvatel: hustota zalidnění: 92.
CESTUJEME PO ZÁPADNÍCH ČECHÁCH Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.5 Města Karlovarského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Balabenka Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Města Karlovarského kraje VY_32_INOVACE_C09 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
KARLOVARSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_11_Karlovarský kraj Téma: Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS TEMA: ČR – KARLOVARSKÝ KRAJ ČÍSLO PROJEKTU:
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Karlovarský kraj Obsah Základní informace Základní informace Navštěvované oblasti Navštěvované oblasti Zdroje Zdroje.
Nejzápadnější kraj ČR Krajské město Karlovy Vary 3. nejmenší kraj ČR
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
KARLOVARSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-31 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Mechanická návěstidla a předvěsti ČSD
Prezentace Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků
BRNO Matěj Pilát
Prezentace 2017 – 08 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_07_VLASTIVĚDA
Přírodní poměry Karlovarského kraje VY_32_INOVACE_C16
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Transkript prezentace:

Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků

Karlovy Vary je krajské město v západních Čechách. Leží na řece Ohři a jejích přítocích Teplá a Rolava. Žije zde asi 50 tisíc obyvatel. Karlovy Vary jsou také světoznámé lázně, jsou nejnavštěvovanější lázeňské město v Čechách. Nachází se zde mnoho léčebných domů a pramenů. V lázních je pět kolonád. V Karlových Varech jsou dvě významná nádraží. Horní nádraží se nachází na bývalé Buštěhradské dráze, na hlavní dvoukolejné elektrifikované trati Cheb – Chomutov číslo 140. Staniční budova horního nádraží byla za druhé světové války zničena bombardováním a proto byla postavena provizorní budova. Ta sloužila svému účelu až do 19.září 2015, kdy začala rekonstrukce stanice a stavba nové výpravní budovy. Dolní nádraží je na tratích Mariánské Lázně – Karlovy Vary číslo 149 a Karlovy Vary – Potůčky – Johanngeoregnstadt číslo 142. Také tato staniční budova byla zničena bombardováním. Ta byla ale po válce opravena, v osmdesátých letech byla zbořena a byla postavena budova nová. Dokončena však byla až v roce 2001 za přispění dotací z EU. Dnes je zde moderní dopravní uzel, který propojuje dopravu železniční s autobusovou dopravou dálkovou i městskou. Do Karlových Varů jsme jezdili v sedmdesátých a osmdesátých let na výlety z Jáchymova. Bohužel jsem v té době moc nefotil. V polovině devadesátých let jsem do Jáchymova jezdil autobusem přes Karlovy Vary. Den jsem pak využil na focení. Snímky jsou řazeny opět chronologicky.

KONEC Zpracováno únor 2016 Děkuji za pozornost