Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS TEMA: ČR – KARLOVARSKÝ KRAJ ČÍSLO PROJEKTU:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS TEMA: ČR – KARLOVARSKÝ KRAJ ČÍSLO PROJEKTU:"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS TEMA: ČR – KARLOVARSKÝ KRAJ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0979

2 Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Název učiva: ČR- Karlovarský kraj Ročník:7. ročník Druh materiálu: učební text, poznámky do sešitu a doplňování - práce s učebnicí křížovka Obsah učiva:Karlovarský kraj

3 Karlovarský kraj Krajské město:Karlovy Vary 52 000 obyvatel Povrch:Krušné hory- Klínovec 1244 m n.m. Karlovarská vrchovina Doupovské hory Smrčiny Slavkovský les = chráněná krajinná oblast Řeky:Ohře - pramení v Německu Teplá- pramení v Karlovarské vrchovině Města:Karlovy Vary - světoznámé lázně, založil je Karel IV. Mariánské Lázně, Františkovy lázně, Jáchymov – lázně s minerálními prameny Cheb - historické město (náměstí Špalíček - 11 domů) Mariánské Lázně - lázně ( léčba ledvin, pohybové ústrojí a alergie) Aš- nejzápadnější město ČR Památky:Loket - hrad ze 14. století, pohraniční pevnost

4 Opakuj si! Klínovec je nejvyšší hora …………………………………………. Měří (948m, 1126 m, 1244 m, 1369 m) Slavkovský les je (pahorkatina – vysočina – nížina – vrchovina ). V Karlových Varech se pořádá m…………………….f…………………f………………... Hnědé uhlí se těží u ……………………………………………... Jsou to (povrchové - hlubinné) doly. V Karlových Varech se stékají řeky ………………………….. Na Karlovarsku se vyrábějí výrobky ze s…………… a p………………………..

5 Správně: Klínovec je nejvyšší hora KRUŠNÝCH HOR. Měří (948m, 1126 m, 1244 m, 1369 m) Slavkovský les je (pahorkatina – vysočina – nížina – vrchovina ). V Karlových Varech se pořádá MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL. Hnědé uhlí se těží u SOKOLOVA. Jsou to (povrchové - hlubinné) doly. V Karlových Varech se stékají řeky OHŘE A TEPLÁ. Na Karlovarsku se vyrábějí výrobky ze SKLA a PORCELÁNU.

6 Tajenka: HRAD v Karlovarském kraji

7 VYLUŠTI ! MTS ÁÝ ŠRŠL T LID STUHA NÁKUPNÍ VAK POZNÁVÁNÍ KRAJINY PŘEMET ?

8 ? MNTVS AÁAÝA ŠRŠLL LOKET EDATO LID STUHA NÁKUPNÍ VAK POZNÁVÁNÍ KRAJINY PŘEMET správně

9 Použité zdroje: www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS TEMA: ČR – KARLOVARSKÝ KRAJ ČÍSLO PROJEKTU:"

Podobné prezentace


Reklamy Google