Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Název projektu: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Subjekt.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
E-learning ve výuce na SŠ
Efektivně vzdělávat zaměstnance? Víme jak na to. SAP ČR a Oxygen Solutions Milan Štolba Ing. Milan Štolba; ředitel sekce Rozvoj vzdělávání; Oxygen Solutions,
e-learning Lucie Rohlíková
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Vlastní hodnocení školy
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Informační systém pro řízení školy s distančním vzděláváním s Class Serverem Jiří Laciga CCA Group a.s.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
vlastní hodnocení školy
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
DRMS Forum září 2009 Elektronický vzdělávací systém Jan Pavlica.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
Znalostní a vzdělávací databáze pojmů pro energetiku Praha, 20. ledna 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha.
1 ZPRACOVAL: INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s Praha BŘEZEN 2010.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 eLearningový systém ELIS Roman Malo
Efektivní Knowledge management
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Obsah a úvod do předmětu: Počítačová podpora řízení
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server

1 ÚVOD K PROJEKTU Skupina ČEZ zajišťuje rozsáhlé vzdělávání a školení zaměstnanců a vzdělávání s přípravou nových pracovníků, V rámci projektu ENERGOPORT je navržen modul MODUL e-learningových výukových programů v LMS Moodle Pro vzdělávání a školení jsou nutné kontrolní a evidenční mechanismy Projekt zanechává Know-How, kurzy a studijní opory firmě, neodnáší je pryč

2 NABÍZÍME Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku MODUL elektronických zákonů a norem, provozních předpisů a manuálů v angličtině a dalších jazycích akvizic MODUL elektronických zákonů a norem, provozních předpisů a manuálů MODUL e-learningových výukových programů v LMS Moodle SCHEMATA, OBRÁZKY A POPISY U VYBRANÝCH KLÍČOVÝCH POJMŮ AUTENTIZOVANÉ ZNĚNÍ DEFINIC KLÍČOVÝCH POJMŮ VÝROBU A ZPRACOVÁNÍ KLÍČOVÉ POJMY Z OBLASTI ENERGETIKY A JEJÍHO OKOLÍ SLOVNÍK ZNALOSTNÍ DATABÁZE S PŘEKLADY DO ANGLIČTINY A DALŠÍCH JAZYKŮ AKVIZIC Základní moduly: Nadstavbové moduly: NAUČNÝ MODUL : PŘEKLADOVÝ MODUL: MODUL KnowHowText „výukový text“

3 CO JE MOODLE A CO UMÍ Moodle je softwarový balíček pro tvorbu a výuku elektronických kurzů. Má v sobě integrovánu řadu funkcí, shrnutých do tří kategorií: - správa kurzu, - nástroje pro činnosti, nástroje pro zpřístupnění studijních materiálů. Lze v něm vytvářet portály vzdělávání s řadou výukových kurzů a programů, v našem případě pro vzdělávání a školení zaměstnanců v oblastech: - specializovaných požadavků (řízení výroby, investiční činnosti, účetnictví) - zákonů, směrnic, podnikových řádů a vyhlášek - znalostí vycházejících ze zákona (BOZP, PO, školení řidičů, techniků, atp.) - další

4 CO JE MOODLE A CO UMÍ Moodle je open source LMS (Learning Management Systems). Je to on-line systém pomocí kterého lze realizovat a řídit vzdělávání s využitím distančních opor Vytváření distančních opor, kurzů a jejich použití je možné i v off-line režimu, ale bez kontrolních a zkušebních mechanismů zajišťujících zázemí výuky Výukový portál je využitelný nejen pro vzdělávání a školení, ale i chaty, porady, semináře a další účely. Zaměstnanci mohou mít přístup k portálu odkudkoli a kdykoli Ideálním řešením je na vzdělávacím portále kombinovat e- learningovou výuku s prezenční - tzv. Blended learning Podporuje sociálně konstruktivistickou pedagogiku (spolu- práce, aktivita, kritická sebereflexe aj.)

5 CO JE MOODLE A CO UMÍ Využití modulu je v oblastech specializovaných požadavků (řízení výroby, investiční činnosti, účetnictví), zákonů obecných i specializovaných pro energetiku, směrnic, podnikových řádů a vyhlášek, znalostí vycházejících ze zákona (BOZP, PO, školení řidičů, techniků, atp.) a další. Studovat lze kdekoliv a kdykoli, pokud není řízeno (časově, předmětově), Výukové kurzy lze vytvořit ze stávajících zdrojů s doplněním testů a pomocných, kontrolních a zkušebních mechanismů zajišťujících zázemí výuky, Obsah kurzu může být využit u různých výukových skupin, přihlašování a autorizace studentů je jednoduchá a bezpečná, zapojení studenta do kurzu je aktivní.

6 JAKÉ VIDÍME PŘÍNOSY PRO UŽIVATELE Zvyšování kvalifikace formou e-learningové výuky Možnost aktivního testování a ověřování vědomostí Podpora vzdělávání v mezinárodním měřítku – jazykové mutace vzdělávacích opor Možnost periodického ověřování znalostí Přizpůsobení výuky a ověřování vědomostí karierovému růstu osobnosti Porozumění a jednotnost korporátních řešení

7 SCHEMA VNITŘNÍ STRUKTURY MOODLE

8 SCHEMA VSTUPNÍ STRÁNKY CDFE moodle výukového serveru

NÁVRH ORGANIZACE PRÁCE NA PROJEKTU Pro tvorbu obsahu v počáteční fázi projektu, je nutná úzká spolupráce se zadavatelem tak, aby obsah splňoval všechna specifika a zvyklosti zadavatele, Pro tvorbu kurzů mohou být použity stávajíví výukové projekty, které ale musí splňovat kriteria tvorby materiálů pro distanční vzdělávání (DiV), pro tvorbu DiV podkladů navrhujeme ustavit koordinační a realizační tým zadavatele, KOORDINAČNÍ A REALIZAČNÍ TÝM ZADAVATELE VEDOUCÍ TÝMU SPECIALISTÉ – AUTUŘI UČEBNÍCH TEXTŮ KOORDINAČNÍ A VÝROBNÍ TÝM ZPRACOVATELE KOORDINÁTOR SPECIALISTÉ PRO TVORBU DiV TEXTŮ

10