Statutární město Kladno Prevence ve škole o.s. Kladno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Advertisements

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Spolupráce se školami a domovy mládeže Aneb jak to děláme v Pontonu….
Etnicita a rasa KSS/S2SŠO ZS 07.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Školní poradenské pracoviště
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
 VY_32_INOVACE_16_19  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Autor:Mgr. Jana Šlancarová Zpracováno: Ročník (obor)3., K/81 – Gymnázium K/41 – Gymnázium Tematická oblast Multikulturní výchova.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
METODICKÁ DOPORUČENÍ K ZAČLEŇOVÁNÍ ŽÁKŮ-CIZINCŮ DO VÝUKY
Jsme rozdílní II. Petr Machala. Nikdo z nás si nemohl vybrat, kdy, kde a komu se narodí. DISKRIMINACE.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
4. setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Hrou proti AIDS Je interaktivní projekt primární prevence HIV/AIDS, jehož cílem je dát mládeži možnost netradičním způsobem, tj. hrou, osvojit si základní.
Minimální preventivní program školy
Pro začátek si představte: Představte si, že bychom byli všichni naprosto stejní. Líbilo by se vám to? Asi ne. A přece máme strach z lidí, které neznáme.
Závěrečná konference Hodnocení aktivit a činností projektu Integrace na druhou Partner: Pedagogicko-psychologická poradna,Opava, příspěvková organizace.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Mgr. Simona Krajíčková Centrum primární prevence Semiramis o.s. Mladá Boleslav TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOV Á N EVROPSKÝM SOCI Á LN Í M FONDEM A ST Á.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
Tématické okruhy pro předkladatele projektů podpory zdraví Státní zdravotní ústav 2014.
Národní program zdraví – projekty podpory zdraví Putování za zdravým jídlem Mít své tělo ráda Krok za krokem za zdravým životem Národní program řešení.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Metodický pokyn k primární prevenci sociálně patologických jevů u dětí, žáků a studentů ve školách a školských zařízeních 2007.
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Migrace Z latinského migratio = stěhování změna sídliště přecházením z jednoho kraje do druhého (přesídlování, stěhování) Emigrant = dobrovolný nebo sociálně.
PhDr.Václava Masáková1 Administrator Psychosociální programy s psychoterapeutickým prvkem pro děti a mládež.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Příjemce podpory: TRIALOG
Šablony OP VVV a podpora nadání
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Regionální rozvoj a praxe
Tolerance k národnostním menšinám
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ A/ B/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka   Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Konference je financována Nadací Sirius
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Transkript prezentace:

Statutární město Kladno Prevence ve škole o.s. Kladno

POPIS PROJEKTU POPIS PROJEKTU...cílem projektu je vzdělávací program zaměřený na extremismus… …projekt spadá do oblasti sekundární prevence rizikového chování… …projekt je určen 10 třídám, z nichž každá z nich se zúčastní 3 setkání (3 fáze projektu)… …použité techniky a metody: interaktivní učení, metody hraní rolí, techniky zaměřené na rozvoj komunikace a tolerance, práce s příběhem….

Na projektu se podílejí  Statutární město Kladno Mgr. Petra Černá  Prevence ve škole o.s. Mgr. Simona Pekárková Mgr. Jana Vožechová  Imperativ o.s. Bc. David Lebeda Cílovou skupinou jsou mladiství, kteří jsou na základě detekční činnosti školních metodiků prevence vytipováni, jsou žáky základních škol II. stupně, mají osobní zkušenosti s extremismem v pozici stoupenců různých extremistických skupin nebo jsou jejich oběti. Nebo školní metodici prevence ve spolupráci s TU usoudí, že program je pro danou třídu preventivně vhodný. Realizace projektu  duben až listopad 2011  2 setkání po 90 minutách ve třídě  závěrečné setkání za přítomnosti primátora, odborníka z praxe a prezentace žáků na téma Bezpečný extrém PROJEKT JE PRO ZÚČASTNĚNÉ ŠKOLY ZCELA ZDARMA!

Zúčastněné školy  Základní škola a Praktická škola Kladno, Pařížská 2249  Základní škola a Mateřská škola Kladno, Velvarská 1206  Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633  Základní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756  Gymnázium Kladno, Nám. E. Beneše 1573

PROČ SE EXTRÉMEM ZABÝVAT BEZPEČNĚ?  Už ti někdy někdo nadával, posmíval se nebo tě mlátil, protože si v něčem jiný než ostatní?  Barva pleti; jiná řeč; jiné oblékání; jiné zvyky; víra v jiné věci; ale také jiní rodiče; jiné chování…  Cítil ses někdy sám, protože se s tebou ostatní nechtěli přátelit kvůli tomu, že jsi jiný než oni?

AKTIVITY PROJEKTU …portfólium  Slovník pojmů  Bargoti a Roteři  Fotografie s otázkou  Významy pojmů  Prezentace příběhů z fotografií  Co slýcháváme o cizincích  Příprava prezentací

SLOVNÍK POJMŮ demagogie diskriminace extremismus genocida ghetto holocaust integrace intolerance minorita nacionalismus násilí předsudek rasismus tolerance xenofobie

RASISMUS …nenávist k lidem určité rasy vytvořená na základě předsudků

PŘEDSUDEK PŘEDSUDEK …přisuzování vlastností lidem dopředu, aniž bychom je znali… …zaujatost, dopředu zformovaný postoj, obvykle negativní a zaměřený na určitou skupinu lidí…

…nesnášenlivost, neschopnost přijímat a neakceptovat odlišnosti… INTOLERANCE

Více informací: Tel: Mgr. Jana Vožechová