Vyjmenovaná slova – hledejte vetřelce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pravopis vesele i vážně Datum vytvoření26.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo v digitálním archivu školy
Advertisements

Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P3_1.15 Tematická oblast: Práce se slovníky a Pravidly českého pravopisu Psaní velkých písmen II Typ: DUM - kombinovaný.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření30.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
ZIMA – PŘÍDAVNÁ JMÉNA Český jazyk – 8. ročník Mgr. Iva Jakubcová.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova Vydra - výr VY_32_INOVACE_16 Sada 15 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření18.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Český jazyk 3.ročník ZŠ Vyjmenovaná slova po „L“
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
VY_32_INOVACE_8A7 Kyslík a hoření
VY_52_INOVACE_PŘ _Dvoukřídlí,motýli,prac
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Český jazyk – 7. ročník. Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: E. Hošnová a kol.: ČESKÝ JAZYK pro základní školy 7, SPN, Praha E.
Přídavná jména tvořená příponou -ský
Pravopisné toulky Prahou Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření24. 8.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
Pravopisné lovy beze zbraní Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření21.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Kmitání s nenulovou počáteční fází - úlohy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA – Kmitání, vlnění a.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_05 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiálu Sčítání a odčítání do bez přechodu desítek.
Výpočet aritmetického průměru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření14.11.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Konstrukce rovnoběžníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – Planimetrie Datum vytvoření
Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší ročníky.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování Evropa Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Předložky s, z Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší.
Práce s kruhovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Mechanické kmitání - test z teorie Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina.
Pravopisná překvapení
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Pravopis tvarů zájmena já
Konstrukce lichoběžníku
Pravopis ve výkladních skříních
Diagramy - opakování Tematická oblast
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Konstrukce trojúhelníku II
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Úroky - samostatná práce
Užití aritmetického průměru ve slovních úlohách
Člověk tohoto století Tematická oblast
Pravopisné veršování Tematická oblast Pravopis vesele i vážně
Věta se skládá ze slov Název školy
Absolutní a relativní četnost
Základní systém a dělení barev
Konstrukce trojúhelníku I
Název vzdělávacího materiálu
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Pravopis v lidové moudrosti
Autor: Mgr. Jana Šulcová
Konstrukce trojúhelníku III
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Teplota Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Teplota Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_18 _VYJMENOVANÁ SLOVA
Tóniny Tematická oblast
Česká republika jako součást Evropy
Název vzdělávacího materiálu
Název vzdělávacího materiálu
Transkript prezentace:

Vyjmenovaná slova – hledejte vetřelce Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pravopis vesele i vážně Datum vytvoření Ročník1. – 4. ročník osmiletého gymnázia Stručný obsahZadání a řešení pravopisných doplňovaček s tajenkami ve formě prezentace Způsob využitíŽáci hravou formou dle zadání na str procvičují znalost vyjmenovaných slov. Při luštění hledají vetřelce – cizí prvek. Řešení úkolu - str. 8 AutorMgr. Jana Ševelová KódVY_32_INOVACE_14_CSEV01

1. Vyřešte následující doplňovačky. 2. Najděte 1 výraz– „vetřelce“, který do skupiny vyjmenovaných slov nepatří, a tedy se v něm píše měkké –i. 3. Správnou odpověď zapište.

vítěz ankety Zlatý slavík 2012 strun.nástroj/býv.italská měna* zvíře z filmu SHREK domácí úloha pro žáky horní díl pánského obleku * vyber pouze jednu možnost KLUS LI/YRA OSEL ÚKOL SAKO

rodná země obecně vyhynulý čtvrtohorní savec žhavá hmota v nitru Země nevlastnit / nečistit* prudký větrný vír, vichřice * vyber pouze jednu možnost VLAST MAMUT MAGMA NEMÍ/ÝT SMRŠŤ

obilnina, krmivo pro koně nářadí k řezání, mn.č. /alergeny* O 3, trikyslík, modifikace kyslíku roční období začínající * vyber pouze jednu možnost OVES PI/YLY OZON JARO

vybraná nejlepší část, výkvět být zavěšen / zasít* přídavné jméno od města Aš předmět ve znaku husitů disciplína v alpském lyžování * vyber pouze jednu možnost ELITA VI/YSET AŠSKÝ KALICH SJEZD

česky,,fruit‘‘ dlouhá tyč / živobytí* pomůcka rybáře středověké věžní hodiny občan Maďarska * vyber pouze jednu možnost OVOCE BI/YDLO UDICE ORLOJ MAĎAR

 A/ lyska vodní pták s černým peřím  B/ sumýš ostnokožec žijící v teplých mořích  C/ vyza obrovitá ryba příbuzná jeseteru  D/ lišaj noční motýl, např. lišaj smrtihlav  E/ vydra vodní šelma s hnědou srstí  Řešení úkolu „Hledej vetřelce“:  D/ lišaj

 Zdroje  Slovník spisovné češtiny pro školu a veřejnost, Academia, Praha 2000  Věra Hartmannová a kolektiv,Pravidla českého pravopisu, nakladatelství Olomouc s. r. o., Olomouc 2004  Microsoft Office Klipart