Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pravopis ve výkladních skříních

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pravopis ve výkladních skříních"— Transkript prezentace:

1 Pravopis ve výkladních skříních
Tematická oblast Pravopis vesele i vážně Datum vytvoření Ročník ročník osmiletého gymnázia Stručný obsah Jedná se o procvičování různých pravopisných jevů na příkladech nápisů z výkladních skříní. Způsob využití Žáci hledají správná řešení testových úloh na str. 2- 5, řešení 4 úkolů tvoří tajenku /viz. str. 6 / Na str. 6 je i bonusový úkol navíc, na str. 7 jeho řešení. Autor Mgr. Jana Ševelová Kód VY_32_INOVACE_14_CSEV06 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

2 Vyberte a zapište 1 správné řešení:
A) Zboží označené bílými visačkami je zlevněné o dvacet pět procent. B) Zboží označené bílými visačkami je slevněné o dvacetpět procent. C) Zboží označené bílími visačkami je zlevněné o dvacet pět procent. D) Zboží označené bílými visačkami je zlevněné o dvacetpět procent.

3 Vyberte a zapište 1 správné řešení:
A) Vážení zákazníci nezapomněli jste na Vánoce koupit dětské knihy? B) Vážení zákazníci, nezapoměli jste na Vánoce koupit dětské knihy? C) Vážení zákazníci, nezapomněli jste na Vánoce koupit dětské knihy? D) Vážení zákazníci nezapomněli jste na vánoce koupit dětské knihy?

4 Vyberte a zapište 1 správné řešení
A) Naše studio nabízí kvalitní pedikůru, manikůru, úpravu nehtů a solárium. B) Naše studio nabízý kvalitní pedikúru, manikúru, úpravu nehtů a soláryum. C) Naše studio nabízí kvalitní pedikúru, manikúru, úpravu nechtů a solárium. D) Naše studio nabízí kvalitní pedikúru, manikúru, úpravu nehtů a solárium.

5 Vyberte a zapište 1 správné řešení
A) S našimi doplňky stravy získáte vyjímečnou psychyckou i fyzickou kondici. B) S našimi doplňky stravy získáte vyjímečnou psichyckou a fyzickou kondyci. C) S našimi doplňky stravy získáte výjimečnou psychickou a fyzickou kondici. D) S našimy doplňky stravy získáte výjimečnou psychickou a fyzickou kondici.

6 Správné řešení je: A C D C
Všechny 4 správné odpovědi připomínají název australské hard rockové skupiny AC/DC. Víte, v kterém roce tato skupina vznikla? a) b) c) d) 2003

7 Řešení bonusové otázky
Správná odpověď je a) - rok 1973.


Stáhnout ppt "Pravopis ve výkladních skříních"

Podobné prezentace


Reklamy Google