Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 8. 9. 2012 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Rodokmen - věk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ANOTACE CZ. 1.07/1.5.00/ Já a moje rodina VY_52_INOVACE_87_96
Rodokmen - jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovka – příbuzenské vztahy
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Rodokmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_28.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 17.
Anotace Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o ochraně přírody v nejvyšším pohoří naší vlasti, také v nejbližším okolí naší obce. Materiál.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_26.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_23.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o školním řádu a pravidlech chování ve škole. K tomuto tématu je autorkou.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_27.
Prezentace je určena k opakování učiva o rodinné oslavě.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum :květen 2012  Název :VY_42_INOVACE_4.2.1.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 15.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_09_ PL Rodinné vztahy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
RODINNÉ VZTAHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_01_RODINNÉ VZTAHY Téma: OBČANSKÁ.
Slovní úlohy HRA. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Vystavělová Datum: 14.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Dana Rejlová Datum/období: říjen 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma.
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
ANOTACE Materiál je určen žákům 3.třídy k seznámení s učivem o Sluneční soustavě. Materiál rozvíjí čtenářskou a informační gramotnost. Materiál je inovativní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_4.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_25.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_21.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako opakování učiva o zvířatech. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.a 3.třídy jako seznámení s učivem o chráněných rostlinách. Materiál slouží také k procvičení čtení.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30.
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_31.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o školním řádu a pravidlech chování ve škole. K tomuto tématu je autorkou.
RODINA Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Rodina VY_32_INOVACE_3A_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_08_Hra TEMA: Hra
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_25.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_07_ Rodina Téma: Rodina
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B30Fy6_Hmotnost 2
Autor: Michaela Vráblíková Název : VY_32_INOVACE_21AJ_3tr_SLOVICKA7.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2PRV2,3_10 Téma: Členové rodiny - procvičování Ročník: 2.a 3. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 2.nebo 3.třídy jako procvičování nebo opakování učiva o rodině a o členech rodiny. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji hru „kopaná před tabulí“. Pravidla hry „kopaná před tabulí“: Žáky rozdělíme na dvě družstva, na dvě poloviny třídy směrem zepředu dozadu. Družstva se v odpovědích pravidelně střídají. Žáci mohou zůstat sedět ve dvou skupinách v lavicích a na odpovědích se mohou dohodnout s ostatními členy svého družstva. Nahlas odpovídá vždy jeden žák, říkáme, že střílí na bránu. Žáci v družstvu se pravidelně střídají, kdo bude střílet, třeba popořadě podle lavic. Jestliže žák odpoví správně, dává gól do soupeřovy brány, jestliže odpoví špatně, dává vlastní gól. Na tabuli učitel dvě brány skutečně znázorní a žák do nich svůj gól kreslí nebo znázorní třeba magnetem. Vítězí to družstvo, které má ve své bráně méně gólů. Pomůcky: 2 papíry s nakreslenou bránou, fix nebo magnety. Materiál slouží také k procvičení čtení s porozuměním a k rozšíření vědomostí, podporuje rozvoj čtenářské a informační gramotnosti. Materiál je inovativní tím, že umožňuje použití na interaktivní tabuli. Žáci se mohou do práce aktivně zapojit. Vždy se objeví otázka, po kliknutí následuje odpověď, po dalším kliknutí následuje další otázka… Pro zpestření výuky je materiál obohacen o animované prvky.

Členové rodiny Rodina

Znáš rodinu? Přesvědčíme se. Zahrajeme si hru:

Kopaná před tabulí Rozdělte se na dvě družstva. Střihněte si, které družstvo začne. Při odpovědích se postupně střídejte. Na odpovědi se můžeš domlouvat se spoluhráči. Podle odpovědi střel gól soupeři, nebo vlastní.

1) Dcera tvého táty je tvoje? _ _ _ _ _ _.

1) Dcera tvého táty je tvoje? S e s t r a.

2) Bratr tvé mámy je tvůj? _ _ _ _ _.

2) Bratr tvé mámy je tvůj? S t r ý c.

3) Manžel tvé mámy je tvůj? _ _ _ _.

3) Manžel tvé mámy je tvůj? T á t a.

4) Dcera tvé tety je tvoje? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _.

4) Dcera tvé tety je tvoje? S e s t ř e n i c e.

5) Táta tvé mámy je tvůj? _ _ _ _ _ _ _.

5) Táta tvé mámy je tvůj? D ě d e č e k.

6) Máma tvé mámy je tvoje? _ _ _ _ _ _ _.

6) Máma tvé mámy je tvoje? B a b i č k a.

7) Manželka tvého táty je tvoje? _ _ _ _.

7) Manželka tvého táty je tvoje? M á m a.

8) Maminka a tatínek jsou tvoji? _ _ _ _ _ _.

8) Maminka a tatínek jsou tvoji? R o d i č e.

9) Manželka dědečka je tvoje? _ _ _ _ _ _ _.

9) Manželka dědečka je tvoje? B a b i č k a.

10) Maminka babičky je tvoje? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _.

10) Maminka babičky je tvoje? P r a b a b i č k a.

11) Sestra maminky je tvoje? _ _ _ _.

11) Sestra maminky je tvoje? T e t a.

12) Manžel tety je tvůj? _ _ _ _ _.

12) Manžel tety je tvůj? S t r ý c.

13) Babička a dědeček jsou tvoji? _ _ _ _ _ _ _ _ _.

13) Babička a dědeček jsou tvoji? P r a r o d i č e.

14) Syn tvé tety je tvůj? _ _ _ _ _ _ _ _ _.

14) Syn tvé tety je tvůj? B r a t r a n e c.

15) Dcera tvého strýce je tvoje? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _.

15) Dcera tvého strýce je tvoje? S e s t ř e n i c e.

16) Táta tvého táty je tvůj? _ _ _ _ _ _ _.

16) Táta tvého táty je tvůj? D ě d e č e k.

17) Bratr tvého táty je tvůj? _ _ _ _ _.

18) Bratr tvého táty je tvůj? S t r ý c.

19) Syn tvého táty je tvůj? _ _ _ _ _.

19) Syn tvého táty je tvůj? B r a t r.

Chvála vítězům, Čest poraženým! Kolik jste dali celkem gólů?

Použité zdroje: ŠTIKOVÁ, Věra. Metodický průvodce učební prvouka. Ilustrace Alena Baisová. Brno: Nová škola, 2004, 43 s. ISBN ŠTIKOVÁ, Věra. Metodický průvodce učebnicí prvouka 3. Brno, nám. SNP 9: Nová škola, 2007, ISBN ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět: prvouka pro 2. ročník : učebnice. 1. vyd. Brno: Nová škola, 2008, 2 sv. Duhová řada. ISBN