CATERING Catering – je z hlediska rezortu obrany definován jako zabezpečení smluvního stravování mimorezortním dodavatelem v objektu MO. V obecné rovině.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

Hygienická problematika ve školním stravování
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
CATERING.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Dnešní možnosti zdravotních pojišťoven při nákupu zdravotní péče Vladimír Kothera generální ředitel Zdravotní pojišťovna METAL-ALIANCE Kladno, září 2005.
Kuchyně + jídelna ve firmě Beng + Olufsen Kopřivnice
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
nedokončená výroba a polotovary výrobky zvířata zboží
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
ZÁSOBOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a.
Systém kontrolní činnosti SEI
AEM 20. Listopadu 2003 Operátor trhu s elektřinou - činnosti, přeshraniční přenosy, burza.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ
MANAŽERSKÉ ÚČETNICTVÍ
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Předpisy a normativní akty proviantní služby Odborné shromáždění zaměstnanců VZK ve dnech 14. – 15. května 2014 Vranov n. Dyjí mjr. Ing. Karel HOURA.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Vyhláška o školním stravování Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Oblast Katalogu Majetku, evidence a pořizování - prap. Dlask PROVIANTNÍ SLUŽBA.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
MINISTERSTVO OBRANY ČR CENTRÁLNÍ ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V REZORTU MO SSM MO – OSMAP MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY.
Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor
BOZP při práci ve výškách
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Výrobní faktory organizace
Spotřební koš ve školním stravování
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Členská schůze SVJ Náměstí přátelství 1518 konané dne
Staveniště a zařízení staveniště
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

CATERING Catering – je z hlediska rezortu obrany definován jako zabezpečení smluvního stravování mimorezortním dodavatelem v objektu MO. V obecné rovině je to smluvní zabezpečení stravování jiným subjektem.

Zajištění nejvyšších standardů stravovacích služeb; Poskytování široké nabídky připravovaných jídel; Provozování doplňkových služeb; Možnost bezobjednávkového systému odběru hotové stravy, který ve vojenských stravovacích zařízeních nelze aplikovat; Přenášení odpovědnosti za dodržování hygienických zásad při veřejném stravování z útvaru na cateringovou firmu; Catering umožňuje

 Vlastní strávníci, tzn. současní i bývalí zaměstnanci ve služebním nebo pracovním poměru k Objednateli, přidělených do logistické péče k danému stravovacímu zařízení;  Cizí strávníci, tzn. současní zaměstnanci ve služebním nebo pracovním poměru k Objednateli na služební nebo pracovní cestě, a ostatní občané na základě povolení Objednatele; Formou cateringu stravujeme

 Vlastní strávníci - naturální stravování a bezplatný odběr stravy, tzn. letci, výkonní výsadkáři, vojáci z povolání, vykonávající nepřetržitou službu nebo vojenský výcvik dle novelizované vyhlášky MO č. 266/1999 Sb., dle vyhlášky MO č. 272/1999 Sb., vojáci v záloze, povolaní na vojenské cvičení a žáci vojenských středních škol podle vyhlášky č. 105/2008 Sb. Formou cateringu stravujeme

o Příprava a výdej stravy – ve stávajících kuchyňských blocích útvarů/zařízení; o Dovoz a výdej stravy na odloučených pracovištích; o Výdej studené stravy náhradou za teplou stravu; o Doplňkový prodej (zeleninové nebo ovocné saláty, sušenky, cukrovinky, nápoje, mražené výrobky) v prostorech jídelen; Rozsah stravování formou cateringu

o Možnost výběru přesně vymezeného počtu druhů snídaní, obědů nebo večeří; o Stravování v pracovní dny nebo ve dnech pracovního volna a pracovního klidu, podle požadavků útvarů (zařízení); o Zajištění zásob potravin pro zvláštní případy plněné útvarem (zařízením); Rozsah stravování formou cateringu

Likvidace KO a ZJ Cateringová firmaČástka (Kč) ARAMARK s.r.o ,00 Eurogastro catering s.r.o ,00 Sodexo s.r.o.0,00 GTH CATERING a.s ,00 ARTER - Cateringový servis s.r.o ,00 VLRZ Praha ,00 VLRZ Vyškov18 798,25 C E L K E M

Nákup DP a SM Cateringová firmaČástka (Kč) ARAMARK s.r.o Eurogastro catering s.r.o Sodexo s.r.o GTH CATERING a.s.0 ARTER - Cateringový servis s.r.o VLRZ Praha VLRZ Vyškov C E L K E M

Náklady na běžnou údržbu Cateringová firmaČástka (Kč) ARAMARK s.r.o Eurogastro catering s.r.o Sodexo s.r.o GTH CATERING a.s ARTER - Cateringový servis s.r.o VLRZ Praha VLRZ Vyškov C E L K E M

Vydaná hlavní jídla za období

Náklady cateringu na 1 HJ za období

Porovnáním nákladů na ZS vychází jako nejlevnější forma stravování stravovací poukázky. Z hlediska zabezpečení přípravy teplé stravy ve vlastním stravovacím zařízení se ukazuje jako nejlevnější ze tří forem zabezpečení stravování (catering, VSZ, VLRZ) forma cateringu a ostatní smluvní stravování. Z hlediska podmínek jednotlivých útvarů a zařízení při zabezpečení přípravy teplé stravy a z provozních důvodů, není realizovatelná tato forma stravování u všech VÚ/VZ rezortu MO. Catering - závěr

Z pohledu služby zabezpečující stravování, přispívá catering k vyšší úrovni stravování, kvalitě a rozmanitosti poskytované služby a ke snižování nákladů na jednu stravní dávku. Nedostatkem v PSl jsou časté změny v obsazenosti funkcionářů odpovídající za oblast stravování u vojenských útvarů (zařízení), jejich nedůsledná kontrolní činnost a vyžadování plnění ustanovení smlouvy z důvodu slabé znalosti problematiky proviantní služby a smlouvy. Catering - závěr

 Jídelní lístek;  Rozpis cen připravovaných jídel;  Monitorované potraviny v AČR, doplňková jídla a nápoje;  Porovnání spotřeby potravin s náležitostí stravného;  Fakturace, včetně předepsaných příloh;  Účast na besedách o stravování;  Receptury;  Ošetřování VKZ, čistota a pořádek; KoČi u cateringu

Jídelní lístek

Rozpis cen připravovaných jídel

Provozovatel bude k nákupu surovin pro poskytování Služby dle této Smlouvy využívat druhy surovin, které jsou uvedeny v Ceníku monitorovaných potravin AČR, a to minimálně při nákupu 60 % finančního objemu nakupovaných potravin v daném měsíci, bez zeleniny, ovoce, lahůdek a potravin pro doplňkový prodej. Provozovatel účtuje strávníkům cenu doplňkových jídel a nápojů ve výši pořizovacích cen. Na cenu doplňkových jídel a nápojů Objednatel Provozovateli ani Strávníkům nehradí žádnou částku. Monitorované potraviny, doplňková jídla a nápoje

Porovnání SP s NS

Zde požadujeme vedle zákonných údajů i přiložení podkladů měsíčního vyúčtování (KoČi). Podklady měsíčního vyúčtování:  Rozdělení podle náležitostí na suroviny pro přípravu jednotlivých dávek;  Rozdělení po druzích jednotlivých dávek stravy;  Rozdělení po kategoriích strávníků;  Jídelní lístek na všechny kalendářní týdny uplynulého kalendářního měsíce;  Rozpis cen připravovaných jídel, porovnání spotřeby potravin s náležitostí stravného, výdejka surovin; Fakturace

Cíl besed o stravování:  Každý strávník na základě jídelního lístku a rozpisu cen připravovaných jídel může provádět kontrolu množství stravy a cenu jednotlivých surovin;  Na základě těchto podkladů má potom beseda o stravování vyšší úroveň a vede k neustálému zkvalitňování služeb cateringu; Dle smlouvy se provozovatel účastní minimálně 1x měsíčně besedy o stravování organizované zástupcem objednatele, nebo jím pověřeným pracovníkem; Účast na besedách o stravování

Receptury

Používat a ošetřovat dlouhodobý hmotný majetek a spotřební materiál (potřebný počet kuchyňského a jídelního nádobí, podnosů a příborů, nábytku a dalšího kuchyňského a jídelního materiálu), jež mu poskytne zástupce objednatele, s péčí řádného hospodáře. Po ukončení plnění dle této Smlouvy je provozovatel povinen vrátit zástupci objednatele oprávněnému jednat ve věcech technických uvedený materiál ve stejných počtech, v jakých je přebral při zahájení plnění smlouvy, a to s přihlédnutím k běžnému opotřebení. Ošetřování VKZ, čistota a pořádek

Při poskytování služby dle smlouvy provádět zajišťování čistoty používaného zařízení kuchyně, nádobí a příborů, úklidu kuchyně i jídelny tak, aby byla zajištěna vysoká kultura stolování. Ošetřování VKZ, čistota a pořádek

 Zápis do KKC (konkrétně, ne obecný blábol);  Základní prvek kontroly musí být ze strany VÚ/VZ;  Vážení velikostí porcí masa;  Inventarizace majetku (doplnění majetku, odpis JN);  Umisťování věcí a zařízení bez souhlasu velitele do objektu;  Osvědčení k provozu VSZ;  Gramáž surovin receptura výdejka JL; Co VÚ/VZ neprovádějí:

 ISL;  Protokol na předání a převzetí prostorů objektu, včetně majetku při ukončení smlouvy;  Porovnání spotřeby potravin s náležitostí stravného je předkládáno bez DPH;  Využívání objektu;  Alkoholické nápoje;  Výdejny;  Pojistná smlouva; Co VÚ/VZ neprovádějí

NV 68 MO ze dne 19. června 2013:  FIS > uložiště > informační systémy > finanční informační systém > subsystém PAP > vzory specifikací > specifikace majetku nabývaného centrálním způsobem: 1 vzor titulního listu specifikace majetku 2 vzor textové části specifikace 3 vzor komoditní a obecné části specifikace – běžné výdaje.xls  Termín předkládání specifikace: čl. 3 Specifikace

Titulní list specifikace

Nebylo vyplněno:  Název, PVS, cíl, číslo akce Bylo vyplněno špatně:  2.9  Objem FP  ČPP  Komise  Požadavky  Podpis Textová část specifikace

Komoditní a obecná část specifikace 2014

Případné dotazy ? ? ? Závěr