Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Obchodní politika.
Advertisements

Správní právo Pojem správního práva.
Přehled orgánů Evropské unie
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
Instituce v EU Vypracovaly: Robenková Pavlína Šmírová Lucie
VY_32_INOVACE_ Politiky unie oblasti činnosti unie dělení podle resortu, kterých se týkají (doprava…), nebo podle toho, jak v nich rozhoduje Rada.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
Evropské společenství uhlí a oceli (ESUO) Vzniklo v roce 1951 jako první ze tří evropských společenství. Jeho cílem byla podpora rozvoje dvou tehdy klíčových.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Historické milníky evropského práva
Barbora Votavová, Vendula Šimanová
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
Organizace Státní správy
Jsme v EU, buďme v obraze. EU jako politický organismus Eva Pluskalová.
Dopady Lisabonské smlouvy na fungování Evropské unie
Charakteristika jednotlivých oblastí spolupráce
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
DUM 6 VY_32_INOVACE_ a)Belgie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo b)Velká Británie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo.
Tato prezentace byla vytvořena
Ekonomika a ekonomie Evropské unie Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Evropská unie - vznik vznik 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii (Maastrichtská smlouva) navazovala na evropský integrační proces od padesátých let.
Politiky EU Sociální politika EU
Všeobecná deklarace lidských práv
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Obchod DUMVY_32_INOVACE_EKU_339.
STADIA EKONOMICKÉ INTEGRACE
Struktura a principy Evropského práva
Euro – měna Evropanů Eurem lze platit kdekoli v tzv. eurozóně.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
1 Společné politiky EU Mezinárodní ekonomická integrace VŠFS LS 2004/05 MS prezenční přednáška
Evropská Unie.
Právo EU - úvod Prezentace VŠFS 2015.
Státní správa Petr Machala.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
EKONOMICKÉ INTEGRACE.
Mezinárodní regionální integrační seskupení v oblasti obchodu
FONDY EU Programové období
Společná zemědělská politika. Ing. M. Šlégrová, VŠFS 2010 V prvních letech integrace se spolupráce mezi členskými zeměmi orientovala především na obchod.
Evropské environmentální právo Osnova Úvod: hlavní změny v EU po ratifikaci LS Ochrana ŽP jako cíl EU Pravomoci EU Prameny EP + legislativní.
Evropské právo životního prostředí Přednáška č. 2 Úvod: hlavní změny v EU po ratifikaci LS Ochrana ŽP jako cíl EU Pravomoci EU Prameny EP.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Evropská ekonomická integrace.
EVROPSKÁ UNIE.
Hospodářská politika Téma 2 Evropská integrace. Evropská integrace Historie „společné“ Evropy Instituce EU.
Daně Rizikem pro volný pohyb zboží může být i rozdílné zdanění Sjednocení daňových soustav - nereálné 1. Daňová diskriminace zakázána - (Případ „Whisky.
Fáze ekonomické integrace
Právní regulace zahraničně obchodních vztahů ČR aspekt veřejnoprávní –obchod uvnitř EU (intrakomunitární) –obchod s nečlenskými státy aspekt soukromoprávní.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Charakteristika jednotlivých oblastí spolupráce
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
Rozpočet Evropské Unie ING. DAVID SLAVATA, PH.D..
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
Pravomoci EU. Zásada svěřených pravomocí. Typy pravomocí EU Článek 5 Smlouvy o EU 2. Podle zásady svěření pravomocí jedná Unie pouze v mezích pravomocí.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Mezinárodní a nadnárodní aspekty veřejné politiky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regionální politika EU v období
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Společné a koordinované politiky EU
Společná zahraniční a bezpečnostní politika
Evropa - Stadia Ekonomické Integrace
Společné a koordinované politiky EU
Společná zahraniční a bezpečnostní politika
Společná obchodní politika
Přehled orgánů Evropské unie
Společné a koordinované politiky EU
Digitální učební materiál
Fáze ekonomické integrace
Lisabonská smlouva Evropa států a Evropa občanů …
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Transkript prezentace:

Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek

Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při dělbě pravomocí mezi Evropskou unii a členské státy je stále větší důraz kladen na princip subsidiarity. Podle něj mají být rozhodnutí přijímána na co nejnižší úrovni státní správy/samosprávy

Dělba pravomocí  V oblastech s tzv. výlučnými kompetencemi má Evropská unie v podstatě monopol na tvorbu pravidel. Členské země zde mohou přijímat rozhodnutí jen s povolením EU. Jde především o oblast zahraničního obchodu, cel, měnové politiky (pro země eurozóny) a část problematiky vnitřního trhu.  V oblastech s tzv. sdílenými kompetencemi mohou členské země vydávat vlastní legislativu jen tehdy, pokud zde již neexistuje společná evropská úprava, případně jako doplněk k ní. Sem náleží mj. oblast čtyř svobod vnitřního trhu, zemědělství a rybolov, doprava, sociální politika, ochrana životního prostředí, hospodářská soutěž, daně, občanství Unie, ochrana spotřebitele, politika na podporu hospodářské a sociální soudržnosti a vízová, přistěhovalecká a daňová politika.

Dělba pravomocí  Doplňující kompetence má Evropská unie v oblastech, kde svou činností podporuje politiku jednotlivých členských zemí. I když EU v některých oblastech s doplňujícími kompetencemi působí velmi aktivně, jádro pravomocí zde zůstává v rukou národních vlád. Do této kategorie náleží např. hospodářská politika, zaměstnanost, vzdělání, věda a výzkum, ochrana veřejného zdraví, kultura nebo celní spolupráce.  Ostatní oblasti zůstávají zcela v kompetenci členských zemí. Evropská unie v nich nemá právo přijímat rozhodnutí. Členské země například samy rozhodují o své vnitřní organizaci, systému veřejné správy, organizaci svých bezpečnostních složek, justice, zdravotnictví, výši mezd atd.

Pilířová struktura politik EU  První pilíř  Jednotný trh  Společná měna Euro  Zahraniční obchod  Zemědělství  Doprava  Azylová a přistěhovalecká politiky  Celní a soudní spolupráce v občanskoprávní ch věcech  Volný pohyb  Supranacionální charakter  Druhý pilíř  Společná a zahraniční politika  Lidská práva  Demokracie  Mezivládní charakter  Třetí pilíř  Policejní a justiční spolupráce v trestních věcech  Mezivládních charakter

Politiky EU  Společné politiky  Obchodní politika  Zemědělská politika  Dopravní politika  Měnová politika  Zahraniční a bezpečnostní politika  Koordinované (komunitární politiky)  Jednotný vnitřní trh  Regionální (strukturální) politika  Ochrana spotřebitele  Ochrana životního prostředí  Energetická politika  Podpora výzkumu a technologického vývoje