Praha – hlavní město České republiky VY_32_Inovace_02KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_12_INOVACE_Rů_II_12 PRAHA Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Advertisements

D OPRAVA V Č ESKÉ REPUBLICE VY_32_I NOVACE _13KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Souřadnicová síť, určování zeměpisné polohy
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Tereza Jechová Název: VY_32_INOVACE_08_ PRAHA Předmět ZEMĚPIS 7.ROČNÍK.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
VY_32_INOVACE_ Pa-PR_Celed Bobovite Mgr. Dita Papežová ZŠ Valašské Klobouky Čeleď Bobovité.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Hlavní město Praha Jméno autora:
NAŠE OBEC ANOTACE Prezentace na téma MOJE OBEC- můj domov. DATUM
VY_32_INOVACE_
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
PRVOUKA ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
WORD Číslování stránek
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název projektu: Moderní škola
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název projektu: Moderní škola
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Střední Amerika VY_32_Inovace_07 TR-1
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Násobení čísly 10 a 100 VY_32_Inovace_14TK-1 Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Název projektu: Moderní škola
Závěrečné opakování VY_32_Inovace_20TK-1 Mgr
Rostliny a živočichové Evropy VY_32_Inovace_08KR-3
PČ_141_Dřevo_Dlabání dřeva
WORD Vkládání obrázků a klipartů
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_09
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
WORD Tabulky - ohraničení
Geometrická tělesa VY_32_Inovace_010KJ-1
Západní Evropa VY_32_Inovace_03KR-7
Česká republika Mgr. Lenka Stará
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Magnetické vlastnosti látek
Základní škola a mateřská škola J. A
METODICKÝ POPIS Prezentace slouží k výkladu nové látky. Posun se provádí kliknutím. Opakování kliknutím na šipku, resp. lva.
Anotace Vysvětlit rozdělení státní moci v ČR, objasnit moc zákonodárnou, moc výkonnou a moc soudní. Výukový materiál.
Velikonoční vajíčko VY_32_Inovace_06MD-2
Jednotky délky VY_32_Inovace_16 TK-1 Mgr
NAŠE VLAST – Česká republika
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
MŮJ DOMOV ANOTACE Pracovní listy, které shrnou znalosti o obci a jejím okolí. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Samostatné.
5.1 Místo, kde žijeme – ČESKÁ REPUBLIKA
Zlomky VY_32_Inovace_07KJ-1
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

Praha – hlavní město České republiky VY_32_Inovace_02KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov

Anotace Anotace: Seznámení s hlavním městem ČR, výklad spojený s aktivitou žáků při řešení zadaných úkolů, práce s mapou a učebnicí Autor: Mgr.Lenka Krčmářová Datum zhotovení: listopad 2011 Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Lokalizuje na mapě Prahu, určí její význam jako hlavního města,rozlišuje orgány státní moci, naplánuje procházku Prahou Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: hlavní město ČR Druh učebního materiálu: Prezentace Druh interaktivity: Výklad, aktivita Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1.stupeň Typická věková skupina: 5.ročník Celková velikost: 6,5 MB

P r a h a

Vidím město veliké, jehož sláva hvězd dotýkati bude se…….. (kněžna Libuše)

Praha hlavní město České republiky hlavní město České republiky vyplňuje Pražskou plošinu vyplňuje Pražskou plošinu Prahou protéká řeka Vltava Prahou protéká řeka Vltava Zapiš do sešitu a ukaž na mapě

Praha Zapiš si do sešitu: sídlo prezidenta sídlo prezidenta sídlo vlády, ministerstev, parlamentu a dalších významných úřadů sídlo vlády, ministerstev, parlamentu a dalších významných úřadů středisko cestovního ruchu středisko cestovního ruchu má obyvatel má obyvatel Úkol: jak se jmenuje současný prezident a předseda vlády ČR?

Zajímavá místa: Poznáš co je na obrázcích? (zapiš do sešitu)

Úkol pro Tebe: Najdi v učebnici na str.39 plán Prahy a ukaž, kde leží předchozí objekty Najdi v učebnici na str.39 plán Prahy a ukaž, kde leží předchozí objekty Naplánuj podle plánu trasu tak, abys všechny tyto objekty navštívil Naplánuj podle plánu trasu tak, abys všechny tyto objekty navštívil Znáš nějaká další zajímavá místa v Praze? Znáš nějaká další zajímavá místa v Praze?

Starobylá Praha – chrám sv.Mikuláše, Nerudova ulice, Petřínská rozhledna

Kampa, Vyšehrad, Staroměstská radnice - orloj

Praha moderní – televizní vysílač Žižkov, Tančící dům, Metronom

Použité zdroje DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: osef Mathauser - Kněžna Libuše věští slávu Prahy. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: _Kn%C4%9B%C5%BEna_Libu%C5%A1e_v%C4%9B%C5%A1t%C3%AD_sl%C3% A1vu_Prahy.jpghttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Josef_Mathauser_- _Kn%C4%9B%C5%BEna_Libu%C5%A1e_v%C4%9B%C5%A1t%C3%AD_sl%C3% A1vu_Prahy.jpg DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Použité zdroje DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Tančící dům v Praze od architekta Franka Gehryho. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: DHÍPA DÁS. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Použité zdroje Fotografie použity se souhlasem autora( souhlas potvrzen mailem) Dobrý den, autor mi odpověděl až dnes. S použitím pro výuku souhlasí. Podmínkou je copyright. Fotografie na webu jsou 630 × 420 px. Ty by Vám stačily, nebo budete potřebovat větší? Pokud by to bylo možné, tak bych rádi viděli výsledný výukový materiál. S pozdravem Tomáš Klíma Dne :44, Lenka Krčmářová napsal(a): > Dobrý den, obracím se na vás s následujícím dotazem. Jsem učitelka ZŠ a vaše fotografie bych ráda použila ve svém digitálním výukovém materiálu, který bude použit výhradně pro výuku žáků, tedy nijak komerčně. Prosím o vaše vyjádření za jakých okolností je můžu použít. S pozdravem Mgr.Lenka Krčmářová. -- Photo-Prague.net | Tomáš Klíma správce databáze, výroba a distribuce fotoobrazů Výhradní prodejce COEX CZ, s.r.o. U Zeměpisného ústavu 12, Praha 6 GPS: 50°6'14.507"N, 14°24'6.245"E Tel.:

Metodický list Prezentace je součástí výkladu nového učiva Žáci aktivně pracují s mapou, učebnicí, řeší úkoly, zapisují do sešitu, uplatňují své vlastní poznatky a znalosti