Uvadající význam značek David Antoš, Lupa.cz. Kdo jsem? David Antoš Jabber:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Využití potenciálu mobilního kanálu
 Webové stránky v dnešní době představují nejlevnější a nejúčinnější formu seriózní reklamy pro poradce!  Dejte o sobě vědět! A o tom, co umíte!  Možnost.
Propagace a reklama na facebooku
Sociální sítě Ondřej Herman.
Sociální sítě.
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Best Online Media Mediální zastoupení 21 webů zejména z oblasti informačních technologií připravuje internetové reklamní kampaně na míru a nyní uvádí ve.
Vztahy mezi lidmi 7. ročník - září.
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
INTERNET.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Google spouští Vyhledávání v reálném čase globálně.
Kreativa & přímá komunikace. Katalogy Letáky Kupóny Dopisy DRTV Direct maily SMS MMS y On-line display ads Sociální sítě Weby Call centra...
Workshop - internetové poradenství. Vzdělávání v oblasti IP Nová oblast Nová oblast  Pro nás  Obecně Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména.
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
Odkud brát nováčky a nekrást? Michal „Manik“ Havelka KoRH.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Jak být či nebýt bit na Internetu? Pro firmy stále důležitější a stále složitější otázka.
Typy elektronické komunikace
Reklama na internetu zdarma ne všude je třeba platit Radek Volf |
WWW – hypertextový informační systém
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Propagace Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 9. května 2012 propagace nových služeb.
Internet v knihovně pro děti a mládež
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Multimediální elektronická komunikace
Elektronická komunikace Radek Pinc
CO O FACEBOOKU (FB) NEVÍTE
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Užitečné stránky.
Václav Navrátil Sociální média jako nástroj vlastní propagace.
VÝZKUM A INTERNET Internet Advertising Conference Vít Smékal, OMG
Petr Mikšovič CEO, SOVA NET, s.r.o. Význam on-line strategie v B2B.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Jiří Prášek WLM: Mail: Web:
TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
květen 2016 Jak na odměňování dle výkonu? Pavel Jirůtka
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
JAK LZE VYUŽÍVAT INTERNET - SABINA JANDÁČKOVÁ -. -KOMUNIKACE, SDÍLENÍ MULTIMEDIÁLNÍCH DAT, ZÁBAVA (HRY, APLIKACE) -ZAKLADATEL: MARK ZUCKERBERG -PŮVODNĚ.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Inf Elektronická komunikace
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Využití sociálních sítí pro propagaci regionálních potravin
SOFTWARE II Aplikační software.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Internet of Things /Internet věcí/
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Internet of Things /Internet věcí/
Informace na internetu
Elektronická pošta.
Jak lze využívat internet
Reklama na sociálních sítích
Transkript prezentace:

Uvadající význam značek David Antoš, Lupa.cz

Kdo jsem? David Antoš Jabber: Blog: Redaktor magazínu Lupa.cz Vedoucí projektu Bomba.cz

Šest stupňů odloučení Jakýkoliv 6 lidí na světě může spojit řetězec známých, který bude mít v průměru 6 článků Příklad: já – kamarád – Václav Klaus – Václav Havel – Bill Clinton – Barack Obama MSN Messenger: 250 miliónů lidí průměrně vzdálených 6,6 stupňů Facebook: mezi 4,5 milióny uživatelů, 5,98 stupňů

Důsledek Všechny informace na světě jsou od vás průměrně jen 6 kroků daleko!

Malý svět Vaši známí se mezi sebou často znají Mapa kontaktů má uzly Uzly zkracují cesty, urychlují spojení mezi lidmi Využití v informatice, P2P sítě Příklad: sexuální vztahy

Důsledek Při šíření informací záleží jen na nákladech komunikace!

Značky v reklamě Značky jsou vodítka ve světě neúplných informací Značková reklama vytváří vztah k produktu bez racionálních argumentů Značky, abychom nemuseli myslet Příklad: špatný film, pivo, Apple

Náklady komunikace 1) Informací je na světě spousta 2) Informace jsou blízko 3) Informační přenos je nákladný 4) Informace je složité získat 5) Čím blíže k vám se informace nachází, tím spíše jí budete důvěřovat

Tenhle film je mizernej! Důležitá informace. Jak ji rozšířit? Máte několik set známých, potenciálních adresátů. Všem se ozvete em, po ICQ, telefonem, osobně?!? => Oboustranně náročné => Kobercový nálet

Internet mění pravidla hry Neexistuje fyzická vzdálenost mezi lidmi Informaci lze okamžitě rozeslat všem Mám přímý kontakt s kýmkoliv na světě Informace mohu zpětně vyhledávat a filtrovat

Komunitní servery Pokoušejí se zmapovat vaše sociální vztahy Koho a proč znáte, co si o něm myslíte, čím vás zajímá, co máte společné Explicitní „vyklikávání“ kontaktů Implicitní „monitorování“ zachytitelných interakcí Sociální okolí, kterému důvěřujete

Mikroblogy (Twitter)‏ Co právě děláte? 140 znaků Z počítače i z mobilu Vaši následovníci dostávají okamžitou informaci z webu či esemeskou Šíření informací „mimochodem“

Proudy aktivit (Newsfeed, Friendfeed)‏ Veškerá vaše online aktivita lze zachytit – blogování, hodnocení videa, komentáře, záložky, nahrané fotky Friendfeed pomocí RSS agreguje vaši aktivitu napříč internetem Zároveň agreguje vaše známé a prezentuje jejich činnost jako jediný proud aktivity

Nevyřešené otázky Jak poskytnout ty správné informace ve správný čas? Jak ze záplavy věcí vyfiltrovat jen to, co vás zajímá? Odpověď: vyhledávání a personalizace

Závěr Zrychlení přenosu informací ubírá značkové reklamě na významu.

Děkuji za pozornost Jabber: Blog: Prezentace bude v příštích dnech dostupná na v doplňujícím článku. Kontakt: