Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les.
Evaluační zpráva Dvou projektů české rozvojové spolupráce s Moldavskem: Stará ekologická zátěž Iargara odstranění ropného znečištění Zpracování koncepce.
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Komunitní a otevřená škola
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Projekt partnerských MAS MAS Rozkvět zahrady jižních Čech MAS Blanský les – Netolicko MAS Vodňanská ryba.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Valná hromada MAS,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Projekt Podpora práce učitelů - PPUČ
Angažovanci Petr Holý - ORR.
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Aktuální informace o projektu
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.

Společně chceme rozvíjet fungující venkov na kvalitním komunitním základě a realizovat mezinárodně uznávané hodnoty: zdraví, udržitelný rozvoj a kvalitu života.

Projekt ZDRAVÉ MAS = AKTIVNÍ A VZDĚLANÝ VENKOV se zaměřuje na vytvoření podmínek pro neformální vzdělávání dlouhodobý přínos projektu = zvyšování kvalita života obyvatel

Chceme být Zdravými MAS a regionem trvalé spolupráce. Jednou z podmínek, které přispívají k naplnění této vize, je vzdělanost a podmínky pro její zvyšování přímo ve venkovských oblastech.

pořízení vybavení pro kurzy TECHNIKA PRO MLÁDEŽ pořízení vybavení pro KOMUNITNÍ ŠKOLY A VZDĚLÁVÁNÍ a prezentace možností pro sdílené vzdělávání pořízení vybavení pro kurzy ZÁCHRANA LIDSKÉHO ŽIVOTA proškolení skupiny odborníků pro kvalifikaci LEKTOR pořízení základního vybavení PROSTOR PRO VZDĚLÁVÁNÍ propagace pořízeného vybavení pro kurzy a celého projektu

Realizace projektu umožní zapojit do spolupráce s MAS další partnery (školy, SDH, ČČK…) proškolit místní odborníky tak, aby se dále mohli stát lektory neformálního a dalšího vzdělávání dospělých vytvořit technické podmínky pro neformální vzdělávání včetně technický předpokladů pro vzdálenou výuku formou webinářů zvýšit počet aktivních dobrovolníků spolupracujících s MAS v praxi uplatnit dobrou praxi ověřenou partnery z LAG Deggendorf

Všechny tyto cíle jsou projektem reálně dosažitelné a přínosné pro obyvatele regionu spolupráce. Stručný popis projektu

pořízení vybavení pro kurzy TECHNIKA PRO MLÁDEŽ

pořízení vybavení pro KOMUNITNÍ ŠKOLY A VZDĚLÁVÁNÍ a prezentace možností pro sdílené vzdělávání proškolení skupiny odborníků pro kvalifikaci LEKTOR

Vybavení (množství a typy) umožní flexibilní využití pro komunitní vzdělávání (skupiny obvykle osob) a operativnost při pořádání spolkových akcí v regionu spolupráce. Tento společný výstup bude sdílen uživateli v území obou MAS. Současně plánujeme pořádání společných webinářů oběma MAS a rozšíření komunikace prostřednictvím této techniky. „KLOUDNÁ“ ŘEŠENÍ DÍKY CLOUDS

pořízení vybavení pro kurzy ZÁCHRANA LIDSKÉHO ŽIVOTA Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci, vlasti ku prosp ě chu

zvýšení vzdělanosti regionu spolupráce a kvality života zvýšení zájmu o (sebe) vzdělávání zapojení moderních technologií DOPADY PROJEKTU

dlouhodobý přínos projektu pro udržitelný rozvoj uplatňován í principů a metod Leader další aktivizace obyvatel DOPADY PROJEKTU

Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Děkujeme za pozornost.