Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Komplexní řešení metropolitních sítí
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Audit IT procesů ve FNOL
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Česká pošta - digitální výzvy 2012
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
ČD-Telematika a.s., Pod Táborem 6, Praha 9 Internet a elektronické komunikace pro veřejnou správu z pohledu ČD-Telematika a.s. Ing. Miroslav Šídlo.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Současný stav a další rozvoj Petr Pavlinec Kraj Vysočina.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
Realizační tým ICZ duben 2005
Petr Pavlinec ROWANet slavnostní zahájení provozu Představení projektu Petr Pavlinec Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
363 DNÍ OD „FIAT LUX“. PŘED 363 DNY – 1. ČÁST PŘED 363 DNY - 2. ČÁST „ FIAT LUX“
Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1 © AGIT AB IT Projekt roku 2007 Zdravotnictví Ústeckého kraje on-line Lenka Jeřábková ČD - Telematika a.s. Martin Zeman, Jan Pejchal Krajská zdravotní,
Nový KIVS Technologická část
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
O PTIMALIZACE PROCESŮ ÚOOÚ Projekt je financován z prostředků strukturálních fondů Evropských společenství v rámci Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Mezikrajský peering a krajské konektory Jan Pejchal Cesnet/Plzeňský kraj
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Integrovaný regionální operační program
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Michal Šperling - EUREDIS
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Služby CMS 2.0 z pohledu veřejné správy
Centrální místo služeb 2.0
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško

Zahájen v roce 2010 Spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného operačního programu Vychází z koncepce„Komunikační infrastruktura informačních systémů veřejné správy“ Součást programu Integrovaný záchranný systém (IZS) ITS NGN – Základní informace

Připojení OPS základních složek IZS do integrované telekomunikační sítě MV. Propojení OPS základních složek IZS v krajských lokalitách. Zajištění datové konektivity pro krajské přípojné body k centrálním systémům eGovernmentu. Zkvalitnění integrované telekomunikační sítě MV. ITS NGN – Cíle projektu

Vysoká přenosová kapacita. Spolehlivost, pohotovost, odolnost vůči poruchám. Redundantní páteřní infrastruktura. Vysoká dostupnost systémů: 99,99 %. Dynamické plně automatizované zotavení po poruše. ITS NGN – Přínosy

ITS NGN – Ideální krajská topologie

Počáteční detailní prověření stávajícího stavu s cílem stanovit přesné budoucí formy implementace částí. Projektový tým MV ČR zpracoval obecnou specifikaci funkčních požadavků a základní vizi cílového stavu. Výzva pro jednání s generálním dodavatelem Českou poštou s.p., Odštěpným závodem pro ICT služby na provedení „Inženýringu ITS NGN“ Předmět Výzvy - detailní zmapování stávajícího ITS jako základ zadání pro implementace DWDM a IP/MPLS ITS NGN – Aktuální stav

Poptávka linkové i fyzické konektivity v jednotlivých krajích: Komerční subjekty Subjekty veřejné správy a místní samosprávy Místní šetření připojovaných objektů Prověření všech topologických variant připojení dle reálných možností objektů OPS IZS v krajích a dostupnosti konektivity mezi nimi. ITS NGN – Inženýring

Možnosti realizace konektivity mezi OPS IZS v kraji Popis navrhované formy řešení a implementace Eventuální návrhy rozšíření topologie na základě zjištěných nebo plánovaných skutečností Preferované varianty: Odkup existujících linek Pronájem existujících linek od subjektů veřejné správy ITS NGN – Výstupy inženýringu

Etapa Inženýring ITS NGN 05–06/2013 Etapa Realizace ITS NGN dle výstupů z Inženýringu 07/2013 – 12/2014 Postupné a průběžné připojování OPS dle požadavků projektu NIS IZS ITS NGN – Harmonogram

Centrální místo Služeb – Komunikační infrastruktura Informačních systémů veřejné správy verze 2.0 (CMS 2.0)

Zajistit dostupnost a redundanci - systém musí být navržen tak, aby byl redundantní co do lokality a jejího připojení Vybudování krajského konektoru do CMS 2.0 Vzájemné propojení informačních systémů centrálních služeb prostřednictvím jednotné a standardní sběrnice - eGon Service Busu Zajistit fungování podpůrné a management infrastruktury pro CMS 2.0 (centralizace monitoringu, service desku, provisioningu, billingu) Nastavení standardů pro propojování a monitoring informačních systémů v rámci OVM Zajistit kompatibilitu veškerých komponent s protokolem IPv6 CMS 2.0 – Cíle projektu

CMS 2.0 – Konceptuální architektura

CMS 2.0 – Aktuální stav Projektový tým MV ČR zpracoval obecnou specifikaci funkčních požadavků a základní vizi cílového stavu. Výzva pro jednání s generálním dodavatelem Českou poštou s.p., Odštěpným závodem pro ICT služby na realizaci projektu CMS 2.0 – odeslána na ČP OZ Probíhá jednání s ČP OZ – nabídka, smlouva

Děkuji za pozornost