Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÍTEJTE NA STRÁNCE VÝCHOVNÉHO PORADCE
Advertisements

MÉ KRÁLOVSTVÍ.
RODINA Rodina je někdo komu se můžete se vším svěřit, věřit mu a který nám vždy pomůže.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
DOMOV ADRESA oslovení jméno a příjmení ulice a číslo domu obec, město
Zvolený jako nejlepší mail roku Jestli si myslíš, že nejsi šťastný, podívej se na ně:
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Víš, co je štěstí ? Je to dům, auto a chata ? V í š, c o j e š t ě s t í ? J e t o d ů m, a u t o a c h a t a ?
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Co je štěstí ….
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
PROGRAM SANACE RODINY v AMALTHEA o.s. Chrudim, 18. –
Rodina a její podoby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Zapněte reproduktory! ♫ Zapněte reproduktory! Klikněte na postupné vsunování snímků.
Co je štěští…..
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „ CO RÁDI JÍME“
Sociální pedagog v kontextu dětské paliativní péče
Zlatovláska Autorka: Dáša Kudová.
Dětské centrum Domeček
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
SOS dětské vesničky.
Čas utíká. Život letí. Dálky rozdělují. Děti rostou. Práce přichází a odchází. ŽENY.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ANOTACE CZ. 1.07/1.5.00/ Já a moje rodina VY_52_INOVACE_87_96
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Rodina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Dětský hospic.
Výchova k občanství NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k tématu náhradní rodinné péče. Obsahuje důvody vedoucí k náhradní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
N EBEZPEČNÉ SITUACE Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_01_náhradní rodinná péče Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Ahoj! Tak jsem slyšel, že chceš studovat na gymplu? Ano, rád bych, ale mám strach z přijímacích zkoušek z matiky!
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Výchova k občanství TEMA: VZTAHY V RODINĚ ČÍSLO.
MUDr. František Schneiberg
„Cesta za snem“ Prázdniny u moře
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Rodina, náhradní rodinná péče
Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
RODINA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Rodina dříve a dnes Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zvolený jako nejlepší mail roku
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Pardubice - Spořilov
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Otázky pro průběžnou práci
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Zájmena pravopis Kdo? Nikdo? Já! Někdo? Všichni?.
Financováno Nadací Sirius
Co je štěští…..
Oktáva c1, d1, e1.
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Ahoj. Jmenuji se Kroužek a musím se dostat do mého domečku
Transkript prezentace:

Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením, cíli, možnostmi a podmínkami pobytu dítěte. Vytvořeno a přizpůsobeno pro Microsoft Power Point Pro nejmenší děti doporučujeme využít dotykové monitory (tablety). © ZDVOP při DC s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií – TN Informační materiál pro děti

Někdy se věci zamotají zvláštním způsobem. Někdy se dokonce může stát, že nebudeš moct nebo chtít zůstat po nějakou dobu doma. Zaklepej na domečky a zjisti, proč některé děti zatím bydlí u nás.

Tohle je domeček, ve kterém právě v takovou dobu můžeš zůstat. Můžeš přijít kdykoli, můžeš přijít i sám. Pohlaď sluníčko nebo měsíc.

Všichni se budeme snažit, aby se ti u nás líbilo. Budeme rádi, když ti u nás bude dobře, ale pochopíme, když budeš třeba smutný nebo rozzlobený. Vždy tu budeme, abychom ti pomohli. Pohlaď děti a zjisti, jak se zrovna cítí.

Budeš mít u nás svou postýlku, svou skříňku i své hračky. Starat se o tebe a několik dalších dětí budou tety. Zaklepej na kočárek nebo na postýlku.

Pokud přijdeš se sestrou nebo bratrem, budete spolu. Bude se o vás starat stejná teta, budete mít postýlky ve stejné ložnici. Teta volá děti domů, pomůžeš jí je všechny dovést dovnitř? DĚTI! HALÓ!

Budeš mít svá práva i povinnosti. „Když ťukneš na hračky, pomůžeš je dětem uklidit do koše.“

„školka“ Můžeš se zúčastnit různých aktivit přímo u nás nebo můžeš chodit dál do své školky a na své kroužky. „Zaklepej na „školku“ u nás i na tu mimo.“ MŠ

Rodiče a babička s dědou tě mohou navštěvovat. Ostatní tě mohou navštívit po domluvě s rodiči. „Pohlaď zelenou nebo oranžovou, aby za nimi přišla návštěva.“

Kromě tet, které se o tebe budou starat, budeš potkávat i další tety nebo strejdy, kteří ti budou pomáhat s různými věcmi, budou si s tebou povídat a hrát si. „Najdeš, kde se schovává zelená a oranžová?“

Všichni se budeme snažit, aby ses mohl vrátit co nejdříve domů. Někdy se ale mohou věci zkomplikovat a společně se rozhodneme, že ti zatím najdeme rodinu, ve které bys mohl být, než se všechno vyřeší. Pohlaď zelenou nebo oranžovou.