Laxus o.s. sociální a zdravotní služby pro uživatele drog CENTRUM TERÉNNÍCH PROGRAMŮ PARDUBICKÉHO KRAJE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Specifické intervence pro mladistvé uživatele návykových látek reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Centrum na podporu integrace cizinců
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Mgr. Petra Kiššová sociální pracovnice NZDM METRO
Úřad práce České republiky
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
Výchova ke zdraví – důsledky závislostí
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Základní informace o poskytovateli
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Nízkoprahová denní centra
Služby následné péče.
Tlumočnické služby.
Centrum terénních programů Královéhradeckého kraje, Laxus o. s.
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Děti jsou naše budoucnost
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
GOAL Guidance and Orientation for Adult Learners
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
VII. krajská konference prevence kriminality a rizikového chování
Michaela Hofštetrová Knotková
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Seznámení s Elrond z.ú..
Rozvoj HR služeb v KC WL I. vs
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Pojem a definice krize Překážka na cestě za důležitými životními cíli, kterou člověk není schopen překonat v obvyklém čase obvyklými metodami řešení problémů.
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
Podpora samostatného bydlení
Terénní krizová služba
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Laxus o.s. sociální a zdravotní služby pro uživatele drog CENTRUM TERÉNNÍCH PROGRAMŮ PARDUBICKÉHO KRAJE

Laxus o.s. Laxus o.s. poskytuje zdravotní a sociální služby pro uživatele drog Laxus o.s. je nezisková organizace v Královéhradeckém kraji působí od roku 1996, v Pardubickém kraji od roku přebírá část služeb Klubu hurá kamarád o.s. od roku 2010 fůze z o.s. Semiramis (Středočeský kraj, okresy Mladá Boleslav, Nymburk)

Programy Laxus o. s. Harm Reduction programy:  Kontaktní centra (2x)  Terénní programy (2x) Poradenské programy:  Ambulantní centra (2x)  Drogové služby ve vězení (1x) Celkem:  4 typy služeb (KC, TP, AC, DSV)  7 registrovaných sociálních služeb (MPSV)  5 certifikovaných služeb (RVKPP)

Poskytované služby CTP na území Pardubického kraje okraj rozdělen na 3 regiony, které zcela nerespektují hranice bývalých okresů+Pardubice okaždý region koordinuje klíčový pracovník/ice (pro kvalitnější poskytování služby) o5 výjezdů týdně do regionů (Litomyšl – min1x týdně) + 1x týdně Pardubice

Cílová skupina CTP Injekční uživatelé nelegálních drog (jedná se o ty uživatele, kteří užívají drogy nejvíce rizikovým způsobem, tedy injekčně) Blízké osoby uživatelů drog (sexuální partneři, rodinní příslušníci…) Neinjekční uživatelé drog ve specifických životních situacích (jde zejména o osoby, které se vlivem životních okolností ocitli ve společnosti injekčních uživatelů, žijí s nimi, sdílejí společné prostory a jsou tak více ohroženi návykovými látkami a přenosnými chorobami)

Cíle programu minimalizace zdravotních a sociálních rizik prevence výskytu hepatitid a HIV/AIDS ovlivňování životního stylu uživatelů drog směrem k bezpečnějšímu užívání a k stabilizaci sociální situace bezpečná likvidace použitého injekčního materiálu

Služby CTP PCE výměna, sběr a bezpečná likvidace použitých injekčních stříkaček informace o způsobech bezpečnějšího užívání drog distribuce zdravotního materiálu a kondomů realizace testů na infekční choroby (HEP B a C, HIV) pomoc v krizi zprostředkování kontaktu nebo odkazu na další zdravotní a sociální služby distribuce informačních letáků o infekčních onemocněních základní sociálně-právní poradenství poskytování informací týkající se možností léčby

Snažíme se vyhledat injekční uživatele/lky drog zapojit injekční uživatele/lky drog do přímého kontaktu se službami pro uživatele drog zapojit skrytou populaci injekčních uživatelů/lek drog do tzv. sekundárního výměnného programu ovlivňovat životní styl uživatelů drog (může mít různé podoby dle stupně jejich motivace) snižovat rizika spojená s užíváním drog a následně stabilizovat sociální situaci klientů

Kontakty Mgr. Mgr. Martin Svoboda Tel. čísla CTP PCE:

Děkujeme za pozornost Laxus (lat.) volný, prostorný, uvolněný…