 Oblast obsahové náplně  Oblast designu  Hardwarové a softwarové požadavky  Bezpečnost, uživatelská oprávnění zálohování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Tvorba webových stránek
PHP – vkládání souborů a html 5
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
SPECIFIKA VÝUKY POČÍTAČOVÝCH KURZŮ UNIVERZITY TŘETÍHO VĚKU Michal Vojkůvka.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
Tvorba webových aplikací
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Obor informační technologie
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Relační databáze.
INFORMAČNÍ SYSTÉM STŘEDNÍ ŠKOLY Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Ing. Pavel Chmiel, Ph.D. Ing. Tomáš Kostka.
SIPVZ – Státní informační politika ve vzdělávání w w w. e - g r a m. c z E-gram E-gram Informační a komunikační web SIPVZ 1. Původní web:
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Programové vybavení počítače
Výměnný pobyt Proces přípravy Výpočetní technika.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
WWW – hypertextový informační systém
Autor: Petr Řezníček Vedoucí práce: Mgr. Dana Majerová Ph.D. ČVUT FJFI v Děčíně1 / 10 Elektronická žákovská knížka.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Databázové modelování
Petr Kolář, VTI. Vytvořit dynamickou webovou prezentaci základní kynologické organizace Písek s administrátorským rozhraním. PHP, XHTML, MySQL, CSS, Javascript,
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Sbírky online v novém webu Českého muzea výtvarných umění v Praze Vladimíra Mazačová, Tomáš Psohlavec, AiP Beroun s.r.o.,
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Macron Software, spol. s r.o. Nad Petruskou 1, Praha 2, Czech Republic,
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Systém pro sledování vývoje cen produktů AVT LS 2015 Petr Kalas.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Přehled změn na portálu upgrade redakčního systému Marwel, nasazení modulu pro správu souborů a fulltextové vyhledávání
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
SOFTWARE Operační systémy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.
as4u advanced system for you
Rozdělení software podle účelu 2
Programovací jazyk JavaScript
Základní pojmy při používání Internetu
Programovací jazyk JavaScript
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Přehled změn na portálu
Přehled změn na portálu
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

 Oblast obsahové náplně  Oblast designu  Hardwarové a softwarové požadavky  Bezpečnost, uživatelská oprávnění zálohování

 možnost publikování dat všech požadovaných formátů, tzn. nejen textové zprávy, seznamy, tabulky, ale např. také dokumenty PDF, audio a video soubory, XML formuláře apod.,  možnost spolupráce více lidí na tvorbě jednotlivých dokumentů a projektů,

 zda systém zvládá verzování dokumentů, informovanost o stavu a modifikaci vložených dokumentů,  zda existuje možnost schvalování vkládaných příspěvků pověřeným uživatelem,  zda systém umožňuje fulltextové vyhledávání v dokumentech, příp. vyhledávání relevantních dokumentů pomocí klíčových slov,  zda je zajištěna možnost omezení doby platnosti vkládaných příspěvků a dokumentů bez nutnosti jejich manuálního rušení.

 jaké jsou možnosti při návrhu grafického provedení jednotlivých částí webu, využití různých motivů, předpřipravených šablon,  způsob řešení navigace,  nakolik je možno přizpůsobovat a graficky odlišit již připravené návrhy stránek a jejich jednotlivých částí podle požadavků tvůrců portálu,

 je-li možno, aby si každý uživatel portálu mohl přizpůsobit vzhled stránek podle sebe,  nakolik umožňuje systém využívání šablon, ať už dodávaných, zveřejněných na internetu, příp. umožňuje-li tvorbu vlastní šablony,  jak je řešena přístupnost webu.

 Jak je systém náročný na hardwarové vybavení, má škola k dispozici dostatečně výkonný server, který zajistí bezproblémový provoz zvolené aplikace, nebo musí investovat do nákupu výkonnějšího hardwaru?  Jaké jsou softwarové nároky aplikace, pod jakým operačním systémem je možno aplikaci provozovat, je třeba nakoupit další software nutný k provozu (webový server, databázový stroj, skriptovací jazyk apod.)?  Jaké jsou nároky na hardware a software uživatelů portálu, vyhovuje stávající technika a softwarové vybavení?

 možnost přístupu z portálu k důležitým aplikacím, jako např. programy na evidenci žáků, testovací programy, výukové programy, kancelářské aplikace apod.,  možnost nastavení příchozích a odchozích e- mailů k odesílání oznámení uživatelům, ukládání dokumentů em,  zapojování se do diskusí,  možnost implementace e-learningového systému pro žáky.

 jakým způsobem je zajištěno přidělování uživatelských práv k webu a jeho částem, vytváření skupin uživatelů,  využívá-li systém princip dědičnosti pro jednotlivé weby a části webů,  existuje-li možnost přidělování oprávnění k dokumentům, seznamům, knihovnám na požádání,  jak je v systému realizováno zálohování důležitých dat,  je-li zajištěna implementace antivirové ochrany, je-li možno kontrolovat dokumenty při odesílání nebo stahování.

 HTML – HyperText Markup Language, jednoduchý jazyk pro tvorbu webu  CSS – Cascading Style Sheets, jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek  JavaScript – multiplatformní, objektově orientovaný skriptovací jazyk  Flash – vektorový grafický program používaný pro tvorbu (převážně internetových) interaktivních animací, prezentací a her  PHP – Hypertext Preprocessor, skriptovací programovací jazyk, určený především pro programování dynamických internetových stránek

 ASP.NET – je součást.NET Frameworku firmy Microsoft pro tvorbu webových aplikací a služeb  AJAX – technologie pro vývoj webových aplikací.  Web 2.0 – další vývojové stadium webu a jeho aplikací  MySQL – databázový systém, je bezplatně licencován  PostgreSQL – je relačním databázovým systémem  Webhosting – pronájem prostoru pro webové stránky na cizím serveru  Internetová doména – jednoznačné jméno (identifikátor) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do internetu

 Představení školy (zaměření, nabídka povinných a volitelných předmětů, kroužků, pedagogické zázemí, materiální zabezpečení, exteriér, interiér atd.).  Informovanost (informace pro rodiče organizace školního roku, kontakty, sdělení atd.).  Komunikativnost (komunikace s žáky a rodiči – diskusní fóra, soutěže, ankety a jejich následná zpětná vazba).  Úřední deska (seznámení rodičů a veřejnosti s dokumenty školy).

 Výsledky studia (informace o výsledcích výchovně-vzdělávacího procesu školy).  Výměna pedagogických zkušeností (někteří učitelé jsou ochotni vystavovat své vlastní přípravy do konkrétních předmětů na školním webu).  Spolupráce (může se jednat o spolupráci s partnerskými školami, školami ze zahraničí atd.).  Přístup ke klasifikaci (hodnocení práce dětí, plnění úkolů, kontrola absence, změny v suplování atd).

 Práce žáků (vystavení prací žáků v nejrůznějších podobách).  Školní události (představení uskutečněných školních akcí a účast žáků na nich).

 Rodiče  Žáci  Zaměstnanci školy  Veřejnost  Sponzoři  Jiné školy  Zřizovatel

Webové stránky  Individuální tvorba webu – nutné znalosti  Zadání tvorby webu profesionálům Redakční systémy  Volně šiřitelné  Komerční řešení

 Webové standardy (XHTML, CSS), validní web  Použitelnost (snadná orientace, uspořádání a ovládání)  Přístupnost (  Optimalizace pro vyhledávače  Dodržení legislativy (autorský zákon, ochrana soukromí, svobodný přístup k informacím)

 Logo školy  Přesný název školy a adresa  Kontaktní informace  Vyhledávání  Odkaz na cizojazyčnou verzi  Datum poslední aktualizace  Seznam odkazů na rubriky  Mapa webu  Další informace

1. Výsledky výchovně-vzdělávacího procesu 2. Školní řád 3. Studentské práce 4. Výstupy školních projektů 5. Zprávy z akcí školy 6. Studijní materiály 7. E-learning 8. Informace o studiu, propagace 9. Odkazy na další stránky (zřizovatel apod.) 10. Úspěchy školy

11. ICT plán 12. Diskuzní fórum 13. Virtuální prohlídka školy 14. Školní jídelna 15. Přístup k u 16. Školní dokumenty (obvykle ke stažení) 17. Školní kronika a historie školy 18. Školní časopis 19. Projekty (např. ESF) 20. Další rubriky dle zaměření školy

 Prezentace vznikla s podporou OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost  CZ.1.07/1.3.00/ Inovace studia k výkonu specializovaných činností ‒ koordinace v oblasti ICT