Tabulky Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tématická oblastOdborné předměty – Dopisy a tabulky podle ČSN.
Advertisements

Tabulky ve Wordu a Excelu
VY_32_INOVACE_08_PEK_439_Kop
Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Třídění dat OA a VOŠ Příbram. Třídění  rozdělení jednotek souboru do takových skupin, aby co nejlépe vynikly charakteristické vlastnosti zkoumaných jevů.
Základy psaní textu Interpunkční znaménka tečka(.), čárka(,)
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
Příklady z Matlabu (6) Příklady na 2D-grafy.
Statistika I 2. cvičení.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady30Číslo DUM12.
Informační systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Tabulky v MS Excel Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
Přehled personálních písemností Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Skladba HTML dokumentu
Jak napsat odbornou práci?
Statistika Publikace výsledků
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09/C2 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníSrpen.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Korekturní značky 1. - úvod
Náklady Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Tabulky — dokončení.
Struktura obchodního dopisu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK238.
Požadavky na úpravu tabulek (podle požadavků ke státním zkouškám z kancelářského psaní na klávesnici dle ČSN z roku 2007) 2008 O. Kánský.
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Jitka Smejkalová Název materiálu: Úprava tabulek Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PUK.OA2.903.
Praktické pokyny pro psaní tabulky Hodně štěstí při studiu.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
TYPOGRAFICKÉ PRAVIDLA
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09/C1 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníSrpen.
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Statistická šetření Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK235.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK234.
Zvláštní úpravy a obsah obchodního dopisu Odstavce Podle obsahu se text člení do odstavců. Mezi odstavci se vynechává jeden řádek Ivana Francová, SOU Liběchov.
Typografie a zpracování textů
Druhy trhů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Styly Písmo Odstavce Estetická pravidla Typografická pravidla
Časové řady Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Charakteristiky variability Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Charakteristiky úrovně Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Reálná úroková míra Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Nabídka START VY_32_INOVACE_08_16_nabídka start. Nabídka START V levém dolním rohu na hlavním panelu Většinou je zde napsán nápis START či tlačítko se.
Grafy Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo a název projektu: CZ /1. 5
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Indexní analýza Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Složené úročení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
METODOLOGIE MAGISTERSKÉ PRÁCE
Tabulky a prostředí tabular
Základní zpracování dat Příklad
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Metodologie pro ISK 2 Kontrola dat Popis kategorizovaných dat
Statistika.
Základy statistiky.
Transkript prezentace:

Tabulky Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

Tabulky Statistický soubor je výsledkem statistického šetření. Prezentujeme ho ve formě: - slovního popisu sdělení výsledků je nepřehledné, neupoutá - tabulky je názornější, výstižnější a srozumitelnější - grafu umožňuje přehlednější orientaci a větší názornost

V jednoduché tabulce zpravidla řádky představují jednotky souboru a sloupce jednotlivé sledované znaky. Značky používané v tabulkách: - jev se nevyskytoval. údaj není k dispozici nebo je nespolehlivý x zápis není možný z logických důvodů 0 označení údajů menších než polovina zvolené měřící jednotky ~ odhad Tabulky

Podle složitosti třídění rozlišujeme tabulky: - prosté, obsahují netříděné informace. Poskytují základní přehled. - skupinové, vychází z třídění údajů podle jednoho třídícího znaku. - kombinační, shrnují třídění podle dvou a více znaků. Podávají podrobější informace.

Tabulka prostá

Tabulka skupinová

Tabulka kombinační

Tabulky Při tvorbě tabulky je třeba dodržovat stanovené náležitosti a předepsanou úpravu. Třídící znak Slovní obměny Četnosti Žáci 2. A OA v Kolíně

Tabulky Třídící znak, pohlaví, slovní obměny četnost Třídící znak, výše prémie, číselné obměny Interval otevřený uzavřený dolní mez horní mez Čtvrtletní prémie firmy Smrk, a. s.

Tabulky Zjednodušená pravidla pro tvorbu tabulky Nadpis tabulky Umisťuje se doprostřed nad tabulku. Stručně vyjadřuje obsah tabulky, začíná velkým písmenem a píše se bez tečky. Zvýrazňuje se tučným písmem. Mezi nadpisem a tabulkou se vynechává mezera (řádek).

Tabulky Hlavička Vysvětluje obsah sloupců a zásadně se píše vodorovně. Nadpisy se umisťují horizontálně a vertikálně na střed buňky. Začínají velkým počátečním písmenem. Podnázvy (pokračování hlavního názvu) začínají malým počátečním písmenem.

Tabulky Název legendy Vystihuje stručně obsah legendy. Uvádí se v levém horním rohu tabulky. Legenda Charakterizuje obsah jednotlivých řádků, začíná velkým písmenem.

Tabulky Měrná jednotka Všechny číselné hodnoty v tabulce jsou stejného druhu - napíše se značka nebo název měrné jednotky do závorek pod nadpis, nezvýrazněně. Pokud používáme v tabulce různé měrné jednotky - napíše se značka nebo název měrné jednotky do závorek pod nadpisy sloupců.

Tabulky Šíře sloupců Se odvozuje od nejširšího údaje (text nadpisu, legendy nebo součet číselných hodnot).

Tabulky Poznámka Vztahuje se k celé tabulce a píše se pod tabulku. Číslování sloupců a řádků Má usnadnit orientaci v tabulce. U tabulek menšího rozsahu se nepoužívá.

Tabulky Součty Zaznamenány na posledním místě (není-li na ně kladen důraz): - celkem – součet prvního stupně - úhrn – součet na druhém stupni (součet celků) - celkový úhrn – součet na na třetím stupni (součet úhrnů)

Tabulky Parametry tlakového čerpadla řady DEEP Název tabulky Hlavička Název legendy Pozn.: Nábídka platná pro rok 2009 LegendaPoznámka

Tabulky - příklad

Tabulky Použitá literatura: www stránky: „cs.wikipedia.org“ Burda Z.: Statistika pro obchodní akademie Burda Z.: Příklady ze statistiky a jejich řešení ČSN , Úprava písemností Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí