Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Advertisements

Krajské akční plány Základní východiska
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV Zasedání Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje Olomouc,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK. Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji CZ /0.0/0.0/15_002/
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MINITÝMY PRO PROJEKT KAP Radovan Výsmek Zlín,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Materiál byl vytvořen v rámci projektu P-KAP, který je podporován z fondu/Evropských strukturálních a investičních fondů. Řešitelem projektu je Národní.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
MAP – Místní akční plán ORP RK
Integrovaný regionální operační program
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podpora krajského akčního plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Informace o výzvě pro školy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání AKTIVITY A VÝSTUPY PROJEKTU KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
IROP aktualizace Rámce pro podporu infrastruktury a investic
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Vazba na Operační programy
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Krajské akční plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Analýza potřeb v území.
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
Rámec pro podporu infrastruktury a investic v Pardubickém kraji
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Datová opora pro nastavení cyklu kvality
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Aktuální informace o projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Výsledky analýzy potřeb VOŠ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí projektu

Dotazník NÚV Ředitelé škol všech zřizovatelů vyplňovali v prosinci 2015 dotazník o investičních a dalších potřebách škol pro Národní ústav vzdělávání. Národní ústav pro vzdělávání, jako odborný garant projektů Krajské akční plány, předal realizačnímu týmu výstupy z investiční části dotazníku a metodické listy pro přípravu Rámce pro investice do infrastruktury a jejich prioritizace. Tento Rámec bude podkladem pro MMR při výběru projektů do aktuální výzvy IROP a ITI. Projekty, které nebudou součástí Rámce, nebudou moci žádat o podporu z aktuální výzvy IROP a ITI, zůstávají však v zásobníku projektů pro další výzvy.

Seznam projektových záměrů pro investiční intervence – zásobník projektů KAP Ze seznamu NÚV byly odstraněny tzv. duplicitní projekty, projekty, které byly obsaženy ve více tematických okruzích, byl ponechán vždy pouze jeden projekt. Vzniklý seznam je zásobníkem projektů pro další výzvy – Seznam projektových záměrů pro investiční intervence. Tento seznam bude součástí Krajského akčního plánu, jehož schvalování předpokládáme v prosinci 2016.

V roce 2017 se předpokládá aktualizace dat z dotazníku např. v rámci zpracovávání Plánu aktivit školy či Školního akčního plánu

Rámec pro podporu investic z IROP Dále byl tvořen seznam projektů, které odpovídají výzvě IROP: Ze zásobníku projektů byly odstraněny projekty na novou výstavbu, domovy mládeže a školní jídelny, tělocvičny, zateplovací projekty a projekty energetické efektivity a projekty škol zřízených podle par. 16 odst. 9 Školského zákona (tzv. speciální nebo praktické školy).

Dále byly odstraněny projekty bez vazby na klíčové kompetence IROP – cizí jazyky, přírodní vědy, technické a řemeslné obory, práce s digitálními technologiemi ve vazbě na předchozí kompetence. Byly ponechány projekty na bezbariérovost a u ORP se sociálně vyloučenou lokalitou projekty rozšiřující kapacitu kmenových tříd.

Dále byly odstraněny projekty, které reálně nemohou být dokončeny do konce roku 2018 z důvodu nedostatečné připravenosti a náročnosti na rozsah a dobu stavebních prací. Jde také o projekty, které v dotazníku NÚV v kolonce stávající stav přípravy projektu měly vyplněno, že není připraven ani projektový záměr. Školy byly vyzvány k formálním úpravám projektů, doplnění názvů a spojení projektů zajišťujících konektivitu s ostatními projekty.

Neformální a zájmové vzdělávání Pro potřeby výzvy pro neformální zájmové vzdělávání byly osloveny Domy dětí a mládeže a další organizace, které se zabývají zájmovým a neformálním vzděláváním a mají celokrajskou působnost, aby navrhly realizovatelné projekty do této výzvy. Tato zařízení nebyla oslovena NÚV k vyplnění dotazníku. Tyto projekty budou doplněny do Rámce pro investice pro výzvy IROP a ITI. Termín ukončení sběru projektů je

Projekty v takto utvořeném seznamu odpovídají podmínkám pro podání žádosti do IROP a odpovídají záměrům Středočeského kraje podle Dlouhodobého záměru a Analýzy potřeb území.

Postup schvalování Postup prioritizace byl projednán na setkání zřizovatelů škol a na mini týmu pro investice a polytechnické vzdělávání 2.6. Rámec pro podporu investic bude projednán na Pracovní skupině vzdělávání RSK a schválen na Regionální stálé konferenci 29.6.

Po schválení budou školy ve spolupráci se zřizovatelem řešit přípravu žádosti do výzvy IROP tak, aby projekty odevzdaly do , kdy výzva končí. Ostatní školy budou připravovat projekty na další výzvy. Děkuji za pozornost Pavel Schneider