Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Projekt č. 4 Mediální a osvětové nástroje kultivace lidských zdrojů
ECVET v Programu celoživotního učení
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Vzdělání a prosperita Nejlepší investice do budoucnosti je vzdělání.
Global network of innovation e-government – Užití IT v sociálním pojištění E-government Užití informačních technologií v sociálním pojištění.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
ŠKS Piešťany NDT – LT a nové informácie 5. odborný seminár ŠKS Piešťany 2009 Poděkování Poděkování Úloha defektoskopie v technické praxi Úloha defektoskopie.
Standardy kvality SIMAR – sdružení agentur pro výzkum trhu a veřejného mínění Po vzoru ESOMAR –European Society for Opinion and Marketing Research (založen.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.34 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/ Profil Škola 21.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Kontrola veřejné správy
Strategie řízení informačních a komunikačních služeb ve škole PROČ ?
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Školní informační systémy
DĚTI VE SVĚTĚ MÉDIÍ Úvod Média jako potrava pro duši naše cíle: 1) umět děti ochránit před tím, co jim škodí.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání služeb e-governmentu jednotlivci ISSS 2007, Hradec Králové Andrej.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Autoevaluace školy ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s.r.o. Aviatiků 462, Ostrava-Hrabůvka Mgr. René Macháč.
CATE 2001 – Brno, 9. května 2001 Bezpečnost a ochrana informací Pavel Věchet, IBM Česká republika, spol. s r.o.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
 KOMIX s.r.o. Použití webových služeb v komunikaci s centrálními registry státní správy příspěvek do sborníku konference ISSS/LORIS/V4DIS.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
STOP KYBERŠIKANĚ !. PROJEKTOVÝ DEN 28. ZŠ, RODINNÁ 39, PLZEŇ
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Kraje pro bezpečný internet Pracovní setkání, ZSMV Hotel Solenice Tomáš Marek, koordinátor KPBI, Krajský úřad Plzeňského kraje.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
SOUČASNÁ RODINA A MOŽNOSTI HODNOCENÍ SITUACE PHDR. HANA PAZLAROVÁ, PH.D Sociální práce s rodinou 1.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 Mezinárodní inspirace pro hodnocení výsledků vzdělávání: Celostátní testování žáků v Evropě Studie EURYDICE Český překlad:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vzdělávání zaměstnanců v UniCredit Bank, a.s. Autor bakalářské práce:
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Šablony OP VVV a podpora nadání
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Business intelligence shapes security
SETKÁNÍ S RODIČI Gymnázium v Bystřici nad Pernštejnem
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-09
O PROJEKTU MINIMALIZACE ŠIKANY
Transkript prezentace:

Digital Confidence Prague, 7 th June, 2011 Jakub Chytil, Member of the Board of Directors

Obsah Strategie společnosti Telefónica na podporu odpovědného zacházení s ICT Vlastní pravidla Produkty a služby Aliance 01 Vzdělávání Stručně o společnosti Telefónica Kampaň proti kyberšikaně „České školy 2010“ Shrnutí České děti online 05

2 1. Telefónica

3 2. Strategie společnosti Telefónica na podporu odpovědného zacházení s ICT Vlastní pravidla Interní pravidla v souladu s principy dozoru (pravidla pro zabezpečení obsahu pro dospělé, školení o ochraně dat, audit…) Soubory vlastních pravidel (GSMA, EU..) Systém ověření věku Vzdělávání Provádění studií o trendech v oblasti ICT ve spojení s dětmi. Interní workshopy pro zaměstnance Poskytování osvěty pro školy, prostřednictvím webových stránek, CD, letáků, příruček atd. Organizace a účast na akcích spojených s podporou odpovědného zacházení ICT dětmi. Produkty a služby Linky pomoci Filtry (softwarová rodičovská kontrola, O2 TV) Lokalizační služby (vývoj) Aliance S nejvýznamnějšími organizacemi a institucemi, se soukromými subjekty a mezinárodními nevládními organizacemi (Safer Internet, Save the Children, Protegeles, ChildNet, FOSI, AISIS…)

3. České děti online 4 * Výzkum Ipsos Tambor 2011 ** Mediaresearch výzkum /3 říká, že vědí více než jejich rodiče o internetu ** 10% rodin používá systém rodičovské kontroly * 10% dětí bylo obětí kyberšikany v roce 2010 ** 86% rodičů dovolí svým dětem používat internet již od 7 let * 67% rodičů sledují svoje děti při používání internetu *

5 4. Naše kampaň jak vzdělávat rodiče a děti o významu Kyberšikany 2010 Hlavní poznatky výzkumu o Kyberšikaně (Mediaresearch, Aisis NGO, O2) › 44% dětí nezná pojem kyberšikana › Pouze 19 % uvedlo, že jim ho vysvětlili ve škole › Obětí kyberšikany bylo v posledním půlroce 10% dětí › Pouze 9 % obětí se svěří učiteli › Nejméně 78 % agresorů je ze stejné školy jako oběť  Kampaň chce informovat děti, rodiče a učitele o fenoménu kyberšikany a naučit je, jak si s kyberšikanou poradit. › Na všechny ZŠ v České republice právě teď míří : letáků pro děti, letáku pro rodiče, and plakátů pro školní sborovny

To se líbí lidem

LETÁKY PRO DĚTI

LETÁKY PRO RODIČE

PLAKÁT PRO ŠKOLNÍ SBOROVNY

Shrnutí  Internet poskytuje velké příležitosti ke komunikaci a ke vzdělávání, za předpokladu, že je využíván odpovědným způsobem.  Technologie může bezpečnosti na internetu pomoci, avšak nemůže předejít všem rizikům.  Společnost Telefónica se opírá o 4 základní pilíře na podporu odpovědného zacházení s ICT: 11  Aliance  Vzdělávání (např. kampaň proti kyberšikaně)  Vlastní pravidla  Produkty a služby