Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
Advertisements

Vypracoval: Ing. Josef Charamza
VÝKRES KROVU - SEDLOVÁ STŘECHA
Přednáškový cyklus „Zastřešení“: Montáž (krov)
Téma: Konstrukce krovů II POS 2
Název operačního programu:
DIAMANT Montáž 1.
Název operačního programu:
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 6 Střešní konstrukce.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II cvičení
Krovy 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
řešení různých typů šikmých střech
 Vítejte u prezentace o Lidové architektuře.. Roubená stavba je stavba, jejíž stěny jsou zbudovány technikou roubení. Trámy, kladené vodorovně na sebe,
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby
Téma: Tesařské konstrukce POS 2
Stropní konstrukce a ztužující věnec
Stavitelství 7 Zastřešení budov
VY_32_INOVACE_35_05 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Síly v místě pozednice Od krokví zde vznikají jak svislé složky síly
DŘEVĚNÉ KROVY A DŘEVĚNÉ VAZNÍKOVÉ STŘECHY
Schéma krovu. Schéma krovu krokev Základní prvek krovu Osazeny v osové vzdálenosti 800 –1000 (1200)mm Osedláním připojené k pozednicím či vaznicím.
Výměna poškozených prvků střech
Zobrazení ležaté stolice
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Účel Základní spojení „dřeva“ – jednotlivých prvků krovu prostřednictvím správného vytvarování spojovaných prvků Tesařské vazby lze doplnit pro zvýšení.
Nejdůležitější část střechy?
Definice pultového vikýře
Princip řešení Uvažujeme se střešními rovinami stejného sklonu
Teoretické řešení střech a okapů
Opravy šikmých střech Střední odborná škola Otrokovice
Princip stojaté stolice
Účel Architektonický – kombinace sedlové střechy s polovalbami zajímavě dotváří výraz objektu Konstrukční - valbové střechy se vyznačují větší tuhostí.
Zobrazení plné a prázdné vazby
Účel tesařských konstrukcí
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad hlubinných základů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo DUMO7.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav a zesilování dřevěných.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů rekonstrukcí tesařských.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky obor u tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení krovu sedlové střechy se stojatou stolicí.
Technická dokumentace staveb
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad konstrukce schodiště a použitého materiálu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky bezpečnosti práce při bourání.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace latování a popisuje montáž folie, kontralatě a latování.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednoplášťových plochých střech.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie montovaných skeletových staveb.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Stavební konstrukce Téma: Střešní konstrukce
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
Šindelová krytina na šikmé střeše z pohledu tradice a dneška
ing. arch. Vladimíra Jínová
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.

Sklonité střechy – sedlové, valbové, stanové  Šikmé se sklonem střešní roviny 10°-45°  Strmé se sklonem střešní roviny větším než 45°  zvláštní Vaznicové konstrukce:  Dřevěné se sklonem 25°- 45°, ocelové, železobetonové  Nosnou vrstvu střešního pláště tvoří laťování nebo bednění  Může se použít jakákoli skládaná krytina  Vaznicová soustava může mít mnoho řešení Vaznicové konstrukce:  Dřevěné se sklonem 25°- 45°, ocelové, železobetonové  Nosnou vrstvu střešního pláště tvoří laťování nebo bednění  Může se použít jakákoli skládaná krytina  Vaznicová soustava může mít mnoho řešení

Krokve se kladou ve sklonu střechy, nesou střešní latování nebo bednění  U hřebene se dvě protilehlé krokve spojují  Rozměry se pohybují od 50 x 140 mm až 120 x 160 mm Krokve se kladou ve sklonu střechy, nesou střešní latování nebo bednění  U hřebene se dvě protilehlé krokve spojují  Rozměry se pohybují od 50 x 140 mm až 120 x 160 mm

Krokve se kladou ve sklonu střechy, upevňují se na vodorovné trámy, které se nazývají vaznice, vaznice probíhají od štítu ke štítu  Rozměry jsou 100 x 180 mm  Dělí se na vrcholové, střední a okapové – podle umístění Krokve se kladou ve sklonu střechy, upevňují se na vodorovné trámy, které se nazývají vaznice, vaznice probíhají od štítu ke štítu  Rozměry jsou 100 x 180 mm  Dělí se na vrcholové, střední a okapové – podle umístění

Pozednice - vaznice u okapu, mohou se položit na zeď naplocho  Rozměry 140 x 100 mm  Kotví se do zdiva páskovou ocelí ve vzdálenosti 2 metrů Pozednice - vaznice u okapu, mohou se položit na zeď naplocho  Rozměry 140 x 100 mm  Kotví se do zdiva páskovou ocelí ve vzdálenosti 2 metrů

Krovy jsou podpírány ve vzdálenosti 3,6 až 4,5 m plnými vazbami – stolicemi  Mezi plnými vazbami jsou tři až čtyři prázdné vazby, které jsou tvořeny krokvemi.  Vzdálenost prázdných vazeb je 0,90 až 1,2 metrů.  Stolice se dělí na stojaté a ležaté Krovy jsou podpírány ve vzdálenosti 3,6 až 4,5 m plnými vazbami – stolicemi  Mezi plnými vazbami jsou tři až čtyři prázdné vazby, které jsou tvořeny krokvemi.  Vzdálenost prázdných vazeb je 0,90 až 1,2 metrů.  Stolice se dělí na stojaté a ležaté PETR KURFÜRST. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

Vazní trámy – přenáší tíhu krovu do svislých konstrukcí  180 x 240 mm  Někdy se podpírají pilíři Vazní trámy – přenáší tíhu krovu do svislých konstrukcí  180 x 240 mm  Někdy se podpírají pilíři Sloupky – jsou spojeny čepem s vazním trámem, podpírají vaznice  160 x160 mm Sloupky – jsou spojeny čepem s vazním trámem, podpírají vaznice  160 x160 mm Vzpěry – ztužují krov v příčném směru  160 x180 mm Vzpěry – ztužují krov v příčném směru  160 x180 mm Kleštiny – ztužují krov v příčném směru  2 x 50 x160 mm Kleštiny – ztužují krov v příčném směru  2 x 50 x160 mm

Použité zdroje: archiv autorawww.wikipedia.cz Použité zdroje: archiv autorawww.wikipedia.cz

1.Vrcholové, střední, okapové 2.0,9 až 1,2 metrů 1.Vrcholové, střední, okapové 2.0,9 až 1,2 metrů