New Horizons Vesmírná sonda Autor: Kevin Krumov IX.A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tajemství deváté planety. Historie ● 1929 Lowell – poruchy v draze Uranu ● Tombaugh – objev Pluta ● 1999 zařazeno Pluto mezi planety ●
Advertisements

Pluto.
Sluneční soustava.
Neptun.
Světelné jevy Je to část fyziky, která se zabývá světlem a jeho šířením. Také se používá názvu optické jevy. (optika) K pochopení souvislostí je zapotřebí.
oblaka Venuše dobře odrážejí sluneční svit a proto je tato planeta ve vhodné poloze po Slunci a Měsíci nejjasnějším tělesem na obloze Večernice někdy.
Optický dalekohled či teleskop = přístroj k optickému přiblížení pomocí dvou soustav čoček nebo zrcadel Hlavní parametry optických přístrojů - světelnost.
VESMÍR Štěpán Rakovič 5.A. SLUNEČNÍ SOUSTAVA Sluneční soustava se skládá z 8 planet, 5 trpasličích planet a přes 150 měsíců hlavně u Jupitera, Saturnu,
Vznik, kosmické objekty ve sluneční soustavě.  před 4,8 miliardami let společně se Sluncem  spojováním částeček hmoty  prachová zrna  krystalky zmrzlých.
Význam diferenciálních rovnic převzato od Doc. Rapanta.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová OBJEVUJEME VESMÍR VESMÍRNÁ TĚLESA SLUNEČNÍ SOUSTAVA CESTY DO VESMÍRU.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 9 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co všechno najdeme ve vesmíru? HVĚZDY GALAXIE SLUNCE PLANETY MLHOVINU.
PLYNNÉ PLANETY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_32.
Aturn. Obecně Je pojmenován po římském bohu Saturnovi, který byl obdobou řeckého Krona Při pozorování ze Země je žlutý – to je způsobeno různobarevnými.
 Základní informace  Saturnovy prstence  Saturn Měsíce  Konec.
Měsíc. Co je to Měsíc? Měsíc je koule, která v noci svítí, ale někdy není vidět. Je tam nebo ne? Měsíc je jediný známý satelit naší Země. Také se mu říká.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_20_ Dalekohledy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Země ve vesmíru Vesmír – galaxie – sluneční soustava - Země.
 planetky  trpasličí planety  Pluto  komety  meteorická tělesa (meteor x meteorit)  kontrolní otázky.
Model atomu. Ruthefordův experiment Hmota je prázdný prostor Rozměry atomu jádro (proton, neutron) průměr m průměr dráhy elektronu (elektronový.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová VESMÍR = VELKÁ ČÍSLA.
Atmosféra 6. ročník. Motivující otázky Co je to atmosféra plynný obal Země Význam atmosféry umožňuje život na Zemi Vrstvy atmosféry Troposféra – Stratosféra.
Neptun Neptun je osmá a od slunce nejvzdálenější planeta sluneční soustavy řadí se mezi plynné obry. Neptun má pravděpodobně modrou barvu.
Vesmír je označení pro veškerý prostor, časoprostor, hmotu a energii v něm. V užším smyslu se vesmír také někdy užívá jako označení pro kosmický prostor,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV:Stín TÉMATICKÝ CELEK: Elektromagnetické a.
Výsledky dotazníkového průzkumu Průzkum názorů obyvatel v obci Křoví proběhl v září 2008 v rámci shromažďování podkladů pro tvorbu Strategického plánu.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_319_Hubbleův teleskop Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_43_13 Název materiáluOstatní.
Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Funkční styl odborný Oblast odborných publikací, časopisů, učebnic.
Slunce Juli Krejčí.
To je opravdu fascinující! Přivede Tě k vyjímečnému zážitku!
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
VESMÍR.
Sluneční soustava 4. ročník/oktáva.
Venuše.
Vznik Země Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Člověk a vesmír – 5. ročník
Práce Mechanická práce : jednotka práce: J (joule) = Nm = kg m2s-2
PLUTO KOMETY VY_32_INOVACE_XVII-C-10.
ZEMĚPIS 6. ROČNÍK VY_32_INOVACE_03_05_sluneční soustava.
Úvod do astronomie.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Dřevěný žebřík CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_18
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Karel Jahodík
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Země ve vesmíru.
Název vzdělávacího materiálu Tělesa a jejich rychlosti
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
ZEMĚ VY_32_INOVACE_XVII-C-08.
Období: září – prosinec 2011
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Planetky.
Štěpán Hájek KAB Tadeáš Rach KAB
Venuše Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
To je opravdu fascinující! Přivede Tě k vyjímečnému zážitku!
ATMOSFÉRA - vzdušný obal Země.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

New Horizons Vesmírná sonda Autor: Kevin Krumov IX.A

Obsah: Popis sondy Průběh letu Průlet okolo Jupitera Průlet okolo Pluta Zajímavosti Závěr Zdroje

Popis sondy tříose případně rotací stabilizovaná jako zdroj slouží 11 kg oxidu plutonočitého 238 PuO 2 nese sedm vědeckých experimentů řízení sondy zajišťuje procesor typu Mongoose

Průběh letu Start na nosné raketě typu Atlas V model 551 Start se konal: na Floridě 19.ledna 2006 v 19:00 Sonda nese kompaktní disk se jmény zájemců dne sonda překročila dráhu Měsíce

Průlet okolo Jupitera Vzdálena 2,3 miliónu km zachytila erupci vulkánu Tvashtar urychlení sondy o další 4 km/s

Průlet okolo Pluta Začalo pět měsíců před největším přiblížením Kolem trpasličí planety proletěla v minimální vzdálenosti km Data pořízená sondou jsou vysílána zpět na Zemi rychlostí zhruba 1 kb/s

Zajímavosti Sonda nese kompaktní disk se jmény zájemců Vedoucí vědců Alan Stern potvrdil, že sonda nese i ampuli s popelem objevitele Pluta - Clyda Tombaugha Snímkováním a průzkumem Pluta, sonda provedla historicky nejvzdálenější průzkum hmotného tělesa - ve vzdálenosti cca 4,9 miliardy km Objevila New Horizons měsíce Nix a Hydru? Byli objeveny pomocí Hubbleova teleskopu.

Závěr nese sedm vědeckých experimentů Sonda nese kompaktní disk se jmény zájemců dne sonda překročila dráhu Měsíce Kolem trpasličí planety proletěla v minimální vzdálenosti km

Zdroje: fotografie sondy při výrobě článek New Horizons sonda nad Plutem Snímek Jupitera