Putovní výstava Ochrana přírody a krajiny v České republice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STÁTNÍ OCHRANA PŘÍRODY V ČR
Advertisements

Vliv rekreace a cestovního ruchu na životní prostředí
Rozloha chráněných území na ploše ČR
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Hádanky z ochrany přírody II VY_32_INOVACE_14 Sada 6
Ochrana přírody v ČR.
základní právní normy, kterými se ochrana přírody a krajiny řídí
 udržení a obnova rovnováhy v přírodě  ochrana biodiverzity  šetrné hospodaření s přírodními zdroji  územní › zvláště chráněná území › NATURA 2000.
Podle české legislativy
Chráněná území na Vysočině
Ochrana přírody a krajiny v ČR
Pokud jsi připraven/a, klikni sem
Zakládání chráněných území v praxi Petr Macek CHTP
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
Chráníme přírodu Chráněná území.
Chráněná území České republiky
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
EVVO v Plzeňském kraji.
Ochrana přírody ČR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Ochrana přírody – společná věc ? Michaela Pruknerová Agentura ochrany přírody a krajiny ČR RP Správa CHKO Jeseníky.
Ochrana přírody v ČR. Historie první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV. první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV Hojná voda v Nov.
Ministerstvo životního prostředí České republiky Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky Krajina v mapovém vyjádření Mgr. Peter Mackovčin
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Ekologie krajiny.
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, interaktivní.
Ochrana přírody v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Ochrana životního prostředí a ochrana přírody v ČR Tematická oblast:Ekologie.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Ochrana přírody Autor: Mgr. Jana Bieliková Datum: , ročník: 8. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Anotace: Výukový materiál se zaměřuje.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_26_Testy všeobecných znalostí III. Číslo.
Stavba, funkce a typy EKOSYSTÉMŮ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY.
VYPRACOVALY: Bakalová Zuzana Jurčáková Michaela Friebová Ivana VYPRACOVALY: Bakalová Zuzana Jurčáková Michaela Friebová Ivana.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Ochrana ŽP v ČR Ekologie – oikos a logos, nauka o místě kde přebýváme Systematická ochrana ŽP u nás začíná už kolem 12- století 1838 – první rezervace.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Opatření vázaná na vodu v SC 4.3
Setkání se starosty obcí Mgr. Vlastimil Peřina
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
OPŽP PO 4 Specifický cíl 4.1 a 4.2
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
Ochrana přírody a krajiny
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Ochrana krajiny a přírody ČR
Národní parky - opakování
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Transkript prezentace:

Putovní výstava Ochrana přírody a krajiny v České republice

AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY Základní informace FORMA 15 výstavních panelů 100 x 70 cm AUTOŘI Jan Dungel, Zdeněk Patzelt, Lenka Šoltysová Překlad: Sabine Borgis Autoři fotografií: Ivan Balák, Lukáš Bílek, Marcel Fujcik, Petr Hůla, Jiří Kmet, Vojen Ložek, Zdeněk Patzelt, Bohumír Prokůpek, Karolína Semeráková, Václav Sojka, Jan Ševčík, Michal Šulgan, Jan Vrbický Mapy: Ivan Balák Grafika a ilustrace: Jan Dungel Tisk: ASCO vydavatelství Praha v r. 2009

AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY Základní informace TÉMATA VÝSTAVNÍCH PANELŮ  Ochrana přírody v ČR  Skály a jeskyně  Voda  Lesy  Louky  Krajina  Mapa zvláště chráněných území ČR  Národní parky  Chráněné krajinné oblasti  Národní přírodní rezervace, národní přírodní památky  Druhová ochrana  Památné stromy  Monitoring  Agentura ochrany přírody a krajiny ČR  Mezinárodní ochrana

AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY Co s výstavou? Možnost zapůjčení přes příslušné regionální pracoviště AOPK ČR nebo přímo přes ředitelství v Praze. Snadná manipulace – clip rámy, vejdou se na zadní sedadla osobního auta. Možnost zajištění besed s odbornými pracovníky. K dispozici informační brožura Ochrana přírody a krajiny v ČR v českém i anglickém jazyce, formát A5, 6 str. Výstava v IVS Budy, Křivoklát

AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY DVD ROM Ochrana přírody a krajiny v ČR  Interaktivní základní informace v českém a anglickém jazyce  Více než 2400 fotografií a 29 map národních parků a chráněných krajinných oblastí v ČR  Příroda v ČR – Výuka hrou  Film „Natura Bohemica“ a dalších 29 krátkých filmů  DVD je určeno pro přehrávání v počítači. Autor: Zdeněk Patzelt a kol. Překlad: Alan Leath Grafika: Štěpán Koval Programátorské práce: René Haken Filmy: RNDr. Jiří Petr G-PRODUCTION Mapy: Ivan Balák, Oldřich Holešinský Výukový model: SEVER – Středisko ekologické výchovy a etiky – Rýchory Výroba: Cittadella Production, 2008

AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY Děkuji za pozornost. Dotazy a náměty k výstavě pište nebo volejte: Adéla Opatrná, Sam. odd. práce s veřejností, tel nebo