ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obyvatelstvo zaměstnaní nezaměstnaní.
Advertisements

SPORTOVNÍ PRODUKT Brigita Stloukalová.
ROZVOJ INFORMAČNÍCH A KOMUNIKAČNÍCH TECHNOLOGIÍ V KROMĚŘÍŽI Zřízení PIAP v centru města a místních částech Postoupky, Bílany a Těšnovice.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Inovační aktivity podniků v letech 2008–2010
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Webové stránky obcí jako zdroj informací pro občany Mgr. Andrej Kyselica Oddělení statistiky výzkumu, vývoje a informační společnosti Český statistický.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě Ing. Markéta Arce.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
1 Aktuální vývoj nabídky na trhu práce Smilovice, František Cvengroš.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání služeb e-governmentu jednotlivci ISSS 2007, Hradec Králové Andrej.
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Čtenáři a čtení v ČR (2007) společný projekt Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Národní knihovny ČR s finanční podporou Ministerstva kultury.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: Připravil: Petr Hrala.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Sběr a zpracování statistických dat Praha, 21. dubna 2008 Ústav informačních studií.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Fyzioterapie – životní prostředí a životní styl – praktika Milena Černá Ústav obecné hygieny.
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Ekonomie 1 Magistři Šestá přednáška Lidský a sociální kapitál, princip přenesené ceny.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Co děláme, když nejsme na internetu 27. dubna 2010 Internet Advertising Conference.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | Miloš Polák, Věra Varmužová, Ivana Dušková SENIOŘI V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Tisková.
Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO Seminář dne 18. a Tato prezentace byla vytvořena s finanční podporou Evropské komise. Názory v ní vyjádřené jsou.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 1: Charakteristika MSP.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | ŽIVOTNÍ PODMÍNKY A MÍRA OHROŽENÍ PŘÍJMOVOU CHUDOBOU ZAMĚSTNANCŮ V ČR Oddělení sociálních.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Středočeský kraj.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Zpracovatel: Centrum pro regionální rozvoj Geografický ústav Přírodovědecká fakulta Masarykova.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Jihomoravs ký kraj.
D OMOUŠIC E Vypracoval: Jiří Stehlík; UČO Z ÁKLADNÍ INFORMACE : kraj (NUTS 3): Ústecký okres (LAU 1): Louny katastrální výměra: 15,27 km² počet.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Jak se vyvíjely kraje v minulých letech ? Základní tendence demografického, sociálního.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Jihočeský kraj.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Pardubický kraj.
Prameny demografických dat Všechny prameny běžné demografické statistiky i výsledky speciálních výběrových šetření Poskytují údaje pro analýzu procesu.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru Ekonomika podnikání.
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Sčítání lidu domů a bytů 2011
„Váš kraj, Váš rozpočet“
23 / 9 / 2010.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Malé a střední podnikání
e-Gov a přístupy k jeho hodnocení
Segmentace trhu pro cr Nikola Holasová.
Transkript prezentace:

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních a komunikačních technologií v domácnostech a mezi jednotlivci 2003

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Hlavní údaje o šetření  Cíl (co a proč):  Přístup domácností k PC a internetu  Použití PC a internetu jednotlivci (místo, frekvence, počítačové školení a dovednosti, cíl a povaha aktivit na internetu včetně nákupů přes internet) Kdo (základní soubor): Celá populace ČR ve věku 15+ (tj. 8,6 mil. obyvatel) Jak: Pravidelné roční šetření v rámci VŠPS (samostatný formulář – metodicky i obsahově srovnatelné se šetřením EU) Interview – zápis odpovědí přímo do elektronického dotazníku Kolik (velikost výběrového souboru): domácností a jednotlivců umožňující dostatečně reprezentativní a analyticky využitelné výsledky:  Pro rozlišení na úrovni krajů  Dle pohlaví, věku, vzdělání a dalších socio-demografických ukazatelů

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 z toho 3 ze 4 má internet z toho pouze polovina má internet EU průměr (45% - 1.čtvrtletí 2003)Připojení k internetu Domácnosti mající doma osobní počítač a připojení k internetu ve 4. čtvrtletí 2003 dle krajů % podíl z celkového počtu domácností v daném kraji z toho 10 % domácností má vysokorychlostní připojení na internet

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Pozn: EU průměr za použití počítače odpovídá procentu osob, které někdy použily počítač EU průměr (67%)Použití počítače EU průměr (50% 1. čtvrtletí 2éé3)Použití internetu Použití osobního počítače a internetu jednotlivci ve 4. čtvrtletí 2003 dle pohlaví a věku V roce 2002 používalo internet pouze 22 % české populace

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Činnosti prováděné jednotlivci prostřednictvím internetu pro soukromé účely ve 4. čtvrtletí 2003 % podíl ze všech osob, které ve 4.čtvrtletí 2003 použili internet

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Internetový obchod - nákup zboží a služeb přes internet dle pohlaví a věkových skupin jednotlivců v roce 2003 * % podíl z celkového počtu osob 15+ z toho nejčastěji nakupované zboží a služby:  Oblečení a sportovní potřeby (64 %)  Knihy, časopisy, učebnice (37 %)  Elektronické vybavení (29 %)  Vstupenky na kulturní akce (24 %)  Počítačový hardware (20 %)  Filmy, hudba (16 %)  Dovolená (16 %)

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Využívání informačních a komunikačních technologií v podnikatelském sektoru 2002 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI PODNIKATELSKÝ SEKTOR

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Hlavní údaje o šetření: Cíl (co a proč): zachytit rozšíření, způsob a míru využívání moderních ICT (PC, internet, webová prezentace atd.) elektronického obchodování (nákup a prodej přes internet a ostatní počítačové sítě) Kdo (základní soubor): ekonomické subjekty podnikatelského sektoru s 5-9 zaměstnanci = 26 tis. subjektů (malý dotazník) s 10 a vice zaměstnanci = 38 tis. subjektů (velký dotazník) všechna odvětví (mimo zemědělství, těžbu, vzdělávání, zdravotnictví a veřejnou správu) Jak: dotazníkového šetření (metodicky i obsahové srovnatelné se šetřením zemí EU) Kolik (velikost výběrového souboru): subjektů (72% návratnost) umožňující dostatečně reprezentativní a analyticky využitelné výsledky: pro 19 odvětvových skupin pro 4 velikostní skupiny definované počtem zaměstnanců

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Podíl ekonomických subjektů s deseti a více zaměstnanci používajících počítač, internet a mající prezentaci na webu v ČR (k ) a EU (k ) 820 tis. PC 35 PC na 100 zaměstnanců z toho: 23% vysokorychlostní z toho: 45% vysokorychlostní z toho: 41% v cizojazyčné verzi 21 % dynamických 500 tis. PC z toho: 60% připojených k internetu 10% přenosných Web v ČR

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Podíl zaměstnanců používajících ke své práci osobní počítač a internet v ČR (k ) a EU (k ) celkem 10 + Podle velikosti v ČR 825 tis. zam. 495 tis. zam. z toho 60%

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Ekonomické subjekty s 10 a více zaměstnanci používající danou formu e-obchodování v ČR a EU v roce 2002 podíl na celkovém počtu ekonomických subjektů z toho: 25% generuje více jak 10% z finanční hodnoty celk. svých nákupů z toho: 50% generuje více jak 10% z celk. svých tržeb Prodej přes internet v ČR