Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiálu Zelenina cibulova, lusková Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_27_7 Jméno autoraMgr. Dagmar Vaďurová Název školy Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
C IBULOVÁ ZELENINA zelenina se vyznačuje štiplavou a ostrou vůní a chutí, má značný obsah specifických éterických olejů, které brzdí růst bakterií, případně je i ničí, cibule cibule - kuchyňská, čerstvá (jarní) cibule, nakládačka, šalotka (drobná,jemná cibule) česnek česnek - bílý a modrý (tzv. paličák) pór
CIBULE ŽLUTÁ CIBULE BÍLÁ CIBULE ŽLUTÁ CIBULE BÍLÁ CIBULE ČERVENÁ CIBULE ŠALOTKA CIBULE ČERVENÁ CIBULE ŠALOTKA
ČESNEK BÍLÝ CIBULE JARNÍ ČESNEK BÍLÝ CIBULE JARNÍ ČESNEK PALIČÁK PÓR ČESNEK PALIČÁK PÓR
L USKOVÁ ZELENINA vyznačují se obsahem draslíku, fosforu, dále vitamínů B 1,2, PP a karotenu Hrachové lusky - zelené lusky hrachu setého zahradního Fazolové lusky - jsou lusky různých odrůd fazolu obecného
Z DROJE KRUŽLIAK, P. Potraviny a nápoje, 5. vyd. Merkur ISBN MAŠEK, L. Potraviny a nápoje v kostce, 1. vyd. Ratio ISBN