Exportní konference, 15.11.2012. Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference, 15.11.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Zahraniční síť MPO Zpravodajství pro export One-Stop-Shop pro exportéry.
Exportní strategie ČR ve vztahu k Rio+20
Prezentace pro Forum 2013, SME Union
Efektivní propagace České republiky v zahraničí
Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová.
Jak podpořit exportní výkonnost českých firem – exportní financování
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Export jako významný pilíř ekonomického růstu firem, Ostrava
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Mezinárodní integrace
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Prezentace Komory pro hospodářské styky se SNS, s.o.k.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
Podpora firem na trzích mimo EU Tomáš Rak ředitel odboru exportních služeb.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Obchodní politika EU - podpora českým exportérům Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu ČR © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Marketingové řízení zahraničního obchodu Katedra řízení podniku Téma 9 – česká podpora podnikání.
Exportní strategie České republiky Exportní úspěchy podniků Moravskoslezského kraje Ing. Petr Adrián, MBA poradce pro řízení podpory exportu MPO konference,
Sektorové dohody Ing. Zdeněk Liška generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy České republiky.
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Úloha zahraničních kanceláří CzechTrade Tomáš Rak.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu 1 ROK NOVÉ EXPORTNÍ STRATEGIE 1 NAPLŇUJEME POTŘEBY ČESKÝCH EXPORTÉRŮ IMPLEMENTACE EXPORTNÍ STRATEGIE Tisková konference.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Stupeň rozvoje států světa
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Najdi na slepé mapě Asie státy podle zadání
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
5/ Typy diplomacie, státní propagace, krajané - cíle diplomacie jsou mnohovrstevné - specializované instituce (Česká centra, CzechTrade, CzechTourism,
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
Novinky na rok 2009 ODBORY PRODEJE A EXPORTNÍCH SLUŽEB.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
Etiopie, Keňa Obchodní příležitosti pro české zemědělství a potravinářství Praha, 7. dubna 2016.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
AKTUÁLNÍ ZAMĚŘENÍ AGENTURY CZECHTRADE
Exportní konference Praha, 15. listopadu 2012
Podpora zahraniční obchodní a investiční spolupráce MZe
Lokalizace Asie - významná místa /politická geografie/
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
IP Alena Kopáčková (DFP)
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Současnost a perspektiva českého zemědělství
Transkript prezentace:

Exportní konference,

Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,

Role Svazu průmyslu a dopravy v podpoře exportu 1. Podílíme se na tvorbě a realizaci koncepcí a strategií státu v oblasti podpory exportu, ekonomické diplomacie, zahraniční rozvojové spolupráce 2. Poskytujeme služby pro členy:  podnikatelské mise  incomingové mise a B2B se zahraničními partnery  katalogové výstavy a prezentace na veletrzích, Veletržní výbor  odborné semináře  organizace každoročních konzultací s obchodními diplomaty Exportní konference,

Aktuální priority podpory exportu z pohledu Svazu průmyslu a dopravy ČR  ČEB a EGAP – strategie?, navýšení pojistné kapacity EGAP a úvěrové kapacity ČEB  Exportní strategie – ve spolupráci s podnikatelskou sférou realizovat konkrétní výstupy jednotlivých projektů  Dosáhnout dohody s MZV o spolupráci zejména v koordinaci a součinnosti zahraniční sítě ČR  Zjednodušení získávání vývozních povolení pro export mimo EU Exportní konference,

Zapojení Svazu průmyslu a dopravy do jednotlivých projektových týmů Exportní strategie Exportní konference,

Globální diverzifikace exportu projektový tým 3 návrhy a realizace podnikatelských misí s vrcholnými politickými představiteli, B2B, semináře 1. Realizace akcí zaměřených na prioritní, zájmové a další země mimo EU v roce 2012: Podnikatelské mise: Turecko, Indie, Kolumbie a Ekvádor, Irák, Malajsie, Indonésie, Rusko Incomingové delegace : Irák, Súdán, Malajsie, Vietnam, Tchaj-wan, Indie, Čína, Argentina, Japonsko, Kazachstán, Bulharsko, Kosovo Semináře „Doing Business“: Mongolsko, Indonésie, Malajsie, Etiopie, Benin Veletrhy: Kosovo, Libanon, Irák Exportní konference,

Globální diverzifikace exportu projektový tým 3 2. Připravované akce v roce 2013 Podnikatelské mise : Vietnam, Barma, Thajsko, USA, Čína, Pákistán, RF regiony, Mexiko, Maroko, Kazachstán, Kanada, Jižní Korea Incomingové delegace : Čína Veletrhy: Libanon, Irák, Čína - Honkgkong Exportní konference,

Mezinárodní zdroje financování a rozvojová spolupráce projektový tým 6 dokončit jednání s MF ČR a ČEB a založit Českou rozvojovou finanční instituci (ČRFI) jako „rozvojovou banku“ umožňující českým firmám výhodnější financování investičních projektů v rozvojových zemích  Podporovat komplementaritu rozvojových a exportně-investičnch projektů  Spolupráce s EDFI – Sdružením evropských rozvojově-finančních institucí Exportní konference,

Služby pro exportéry projektový tým 4 Docílit koordinace a komplementarity služeb poskytovaných zahraniční sítí MPO a činností vykonávaných ekonomickými diplomaty MZV  Doladit nabídku bezplatných a placených služeb zahraniční sítě MPO  Průběžně vyhodnocovat na základě připomínek klientů/firem  Vyjasnit marketingovou podporu státu na významných tuzemských a zahraničních veletrzích – Veletržní výbor SP ČR Exportní konference,

Klastry a proexportní iniciativy samospráv projektový tým 7 Regionální kanceláře Svazu mohou vyhledávat ve svých regionech partnery podle oborového zaměření a požadavků zahraničních zájemců o spolupráci  Do týmu 7 zapojena Regionální kancelář Svazu v Ostravě:  V říjnu realizován v Ostravě exportní seminář Obchodování s Indií  Spolupráce v oblasti podpory exportu s Ekonomickou fakultou VŠB Ostrava Exportní konference,

Obchodní politika a export na jednotný vnitřní trh projektový tým 9 Účinně koordinovat postup státní a soukromé sféry při formulaci a prosazování priorit ČR v Bruselu  Podpora zájmů českého průmyslu v BUSINESSEUROPE: jednání o dohodách o volném obchodu (EU - Japonsko, EU-Indie, USA, Kanada, Singapur, MERCOSUR, Ukrajina), o nové ekonomické dohodě EU-Rusko, investiční dohodě s Čínou, o přístup k surovinám, clech, antidumpingu atd.  Zapojení Svazu do projektu „Zrychlená procedura pro vnitropodnikově převáděné zaměstnance zahraničních investorů v ČR“ Exportní konference,

Optimalizace zahraniční sítě projektový tým 10 Vytvořit efektivní systém podpory českých exportérů zejména v prioritních a zájmových zemích založený na kvalitním informačním a asistenčním servisu a specializovaných placených službách  Výběr kvalifikovaných pracovníků zahraniční sítě MPO  Nastavení systému komunikace zahraniční sítě s firmami  Koordinace s MZV – akreditace, kompetence a činnosti Exportní konference,

Děkuji za Vaši pozornost Ing. Dagmar Kuchtová zástupkyně generálního ředitele ředitelka sekce mezinárodních vztahů Svaz průmyslu a dopravy České republiky