HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy HTML – vkládání objektů
Advertisements

Jazyk HTML. Zdrojový kód  Elementy obsah obsah př. důležité př. důležité př. př.
Štěpán Šípal Gymnázium Čakovice. Dnešní témata  Vznik XHTML a předchůdci  Základní prvky XHTML dokumentu  Tagy a atributy  Elementy a jejich druhy.
Tvorba webových stránek
Tvorba WWW stránek ÚVOD
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.15/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
Základy HTML.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
1 Provázání stránek Vytvořte dvě www stránky, jednu růžovou a druhou modrou – viz. zdrojové kódy RŮŽOVÁ STRÁNKA Růžová stránka Odkaz na modrou stránku.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Tvorba www stránek SYNTAXE ICT 4.ročník. Obsah TAGY TAGY ATRIBUTY ATRIBUTY KŘÍŽENÍ TAGŮ KŘÍŽENÍ TAGŮ VELIKOST PÍSMEN VELIKOST PÍSMEN MEZERY VE ZDROJOVÉM.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Tvorba webových stránek II. Odkazy, obrázky, seznamy.
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Jazyk HTML.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
XHTML – obrázky Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Brána k poznání Dokončení první fáze – základní značky HTML.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
Obrázky v HTML dokumentech Druhy a použití. Obrázky + Zvyšují atraktivitu stránek. + Zvyšují vypovídací schopnost stránek. - Zvyšují dobu načítání stránky.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Základy HTML 1 Vložení obrázku. 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Internetová stránka.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Programujeme v kódu HTML (Hyper Text Markup Language)
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_029.ICT.34 Tvorba webových stránek – fotogalerie ZPS.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Internetová doména a její název Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
HTML pokračování. Co obsahuje každý html dokument? stránka stránka ahoj světe HTML.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
CSS styly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Základy tvorby www stránky v HTML kódu. © Mgr. Petr Loskot, leden Časopis PPK Časopis PC World.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
HTML stránka – odkaz, zvýraznění textu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum.
Krátký úvodní kurz HTML Jenyk Obecně 1 - html  V HTML jazyce nezáleží na rozložení a délce řádku, extrémem je napsat celý program v jednom řádku.
IP adresa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Textový Editor.
Tvorba webových stránek - tabulka
HTML (II) (3).
Tvorba WEBOVÝCH stránek – obrázky
Základy úpravy digitální fotografie
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
Transkript prezentace:

HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný obsahPoužití HTML značek k vložení obrázku do www stránky Způsob využitíStudenti se seznámí s formáty obrázků pro web, vyhledají postup pro vložení obrázku do HTML stránky a realizují jej. AutorMgr. Michal Mikláš KódVY_32_INOVACE_35_IMIK08

Obrázek v HTML stránce Jak víme, tak HTML stránka je textový dokument, který obsahuje HTML značky. WWW stránky neobsahují jen text, ale také mnoho dalších médií: – Obrázky – Videa – Zvuky – Animace – a další

Soubor jako obrázek v HTML stránce Standardně můžeme do HTML stránky vložit obrázek v některém z následujících formátů: –.jpg –.gif –.png (některé verze prohlížečů mají s tímto typem obrázku nicméně potíže) Nejčastěji se setkáváme s obrázky ve formátu.jpg.

Název souboru s obrázkem v HTML stránce Chceme-li do HTML stránky vložit soubor s obrázkem, tak si musíme vložit soubor do složky, ve které se nachází soubor s HTML stránkou (případně do libovolné vnořené složky např. ve složce s HTML stránkou vytvoříme složku obrazky). Je doporučeno složky i soubory pro stránku pojmenovávat takto: – malými písmeny – místo mezer pomlčky – název souboru složen pouze ze znaků a–z, 0–9 Chceme-li tedy do stránky vložit například soubor s názvem „Naše kočka Bláža.jpg“, pak jej přejmenujeme na „nase-kocka-blaza.jpg“.

Vložení obrázku do HTML stránky

HTML značka pro vložení obrázku Předpokládejme, že máme ve složce s HTML stránkou umístěn obrázek ipad.jpg. Na místo, kam chceme obrázek vložit napíšeme do HTML stránky následující kód: Vysvětlete význam jednotlivých parametrů alt a title. Máte ve specifikaci obrázku ještě nějaké další parametry?

Parametry HTML značky img Atribut alt – Povinný atribut pro obrázek – zobrazí se v případě, že se nezobrazí obrázek (například nebyl nalezen) nebo tuto informaci využívají například čtečky pro slabozraké, které místo obrázku přečtou text, který by měl popisovat jeho obsah. Atribut title – Slouží k popisu obrázku (po najetí myší na obrázek v prohlížeči se zobrazí tento popis) Dále je vhodné vložit atributy width a height, které by měly obsahovat rozměr obrázku v pixelech.

HTML kód naší stránky iPad 4 – s retina displejem iPad 4 – s retina displejem 9. Převratný retina displej 10. Na Retina displeji iPadu vypadá vše jako ve skutečnosti. Text je ostrý jako břitva. Barvy doslova září. Fotky a videa jsou bohaté na detail. To vše díky jeho 3,1 miliónu pixelů – o milión pixelů víc než na HD televizi. 11. Výkonný čip A6X 12. Nový čip A6X v iPadu je až dvakrát rychlejší než čip A5X předchozí generace a podává až dvojnásobný grafický výkon, aniž by tím trpěla výdrž baterie.I nejnáročnější aplikace tak běží plynule, reagují okamžitě a neskutečně realisticky. 13. Další informace o produktu naleznete na oficiálních stránkách společnosti Apple Důležité informace: akční cena tohoto produktu je platná pouze do konce měsíce března*. 16. * Tato nabídka je platná pouze do konce daného časového období nebo do vyprodání zásob

Náhled naší www stránky

DALŠÍ ČTENÍ