1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
JIHOMORAVSKÉ CENTRUM PRO MEZINÁRODNÍ MOBILITU MILOŠ ŠIFALDA.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
1 Hodnocení projektů a návody pro žadatele - IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
Společný grant města Strakonice a Komunitní nadace Blanicko - Otavské Inovace ve veřejné správě, Brno Mgr. Michal Novotný.
V OBLASTI ŠKOLSTVÍ Spolupráce Ústeckého kraje s krajem Žilinským.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Lidské zdroje v Jihomoravském kraji
1 Akce Marie Curie (Lidské zdroje a mobilita) Technologické centrum AV ČR Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Mobilita Róbert Marušák Katedra HÚL. Mobilita doktorské studium celé část Postdoctoral Cíl mobility studium výzkum.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
8. rámcový program EU pro výzkum a inovace
Financování zdravotnického výzkumu z evropských zdrojů Miloslav Špunda.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Centrum pro transfer technologií1 XV004 Výzkum a vývoj v praxi Financování výzkumu Jan Alán.
PHDZ2 Filozofie pro doktorské studium II Příští seminář se koná 10.5.! 1) Faktory účinné komunikace 2) Druhy veřejnosti a cílové skupiny 3) Rozpočet 4)
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Metodický výklad výzvy
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
7. RP – specifický program Lidé akce Marie Curie - aktuální výzva program na podporu mobility, profesního růstu a odborného vzdělávání výzkumných pracovníků.
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Projekty Jihomoravského kraje zaměřené na podporu rozvoje lidských zdrojů.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu (JCMM)
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města.
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
International Visegrad Fund / Oddělení projektové podpory1 International Visegrad Fund.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Lidské zdroje a mobilita
Dotační nabídka Fondu kinematografie
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Seminář pro administrátory
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
ČISOK a česko – izraelská spolupráce v oblasti inovací
Transkript prezentace:

1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy JCMM Miloš Šifalda Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů JMK 29. března 2011

2 Co je SoMoPro?  SoMoPro je regionální grantový program Jihomoravského kraje na lákání vědců do regionu Program SoMoPro je v letech 2009 – 2013 kofinancován ze 7. RP v rámci akcí MC (COFUND)  SoMoPro podporuje dlouhodobé stáže na období 1 až 3 let  Podporovány jsou následující typy mobilit vědců: a)Stáže zahraničních výzkumníků (IG) na VaV pracovištích v JMK b)Reintegrace českých vědců (RG), kteří působili ve VaV mimo EU po dobu minimálně 3 let.

3 Jak SoMoPro funguje?  Program administruje JCMM ve spolupráci s JMK, granty (Smlouvy o poskytnutí dotace) uděluje JMK univerzitám/ústavům AV ČR  O grant žádá výzkumník - držitel titulu PhD nebo alespoň 4 roky praxe ve VaV full-time společně s výzkumnou institucí, která má sídlo nebo pobočku v JMK  Podporované disciplíny: Pouze přírodovědné a technické obory Výzkumník si může zvolit (nejsou vypisována témata)

4 Co pokrývá grant SoMoPro? 1.Plat výzkumníka (superhrubá mzda) 2. Příspěvek na mobilitu (pouze Incoming granty) fixní částka - 700/400 € měsíčně 3. Příspěvek na cestovní náklady (pouze Incoming granty) fixní částka – záleží na vzdálenosti místa původu od Brna 4. Příspěvek na vědeckou činnost fixní částka- 800/400 € měsíčně (lab/non-lab) 5. Příspěvek na režijní náklady

5 Udělování grantů  Granty jsou udělovány na základě otevřené soutěže o grant – 2 otevřené výzvy pro podávání žádostí – podzim 2009 a léto  Mezinárodní hodnotitelé  Koordinační výbor programu SoMoPro schvaluje seznam projektů doporučených k financování na základě vědeckého hodnocení  Smlouvy o poskytnutí dotace schvaluje Zastupitelstvo JMK

6 Prozatímní výsledky  Ve dvou výzvách doporučeno k financování celkem 27 projektů (13 v první výzvě, 14 ve druhé)  Nejvíce projektů je v oblasti Life sciences (12) následuje chemie (4) a Inženýrství a informační technologie (4), Fyzika (3) Environmentální vědy (3) a Matematika (1)  Nejvíce projektů je realizováno na MU (celkem 19, z toho 13 na PřF, 5 na LF a 1 na FI) dále 5 na VUT, 1 na MENDELU a 2 na Ústavech AVČR

7  Všechny projekty budou ukončeny nejpozději , konec projektu SoMoPro k  V únoru 2011 žádost o SoMoPro II - - výsledky zveření EK v květnu/červnu 2011.

8 Děkuji za pozornost