OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
Příprava OP Praha – pól růstu ČR  Přípravy od roku 2011 EUPraha Strategie EU 2020 Nařízení EU Priority Prahy Strategický plán.
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Aktuální dotační příležitosti IROP
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Informace o vyhlášených výzvách
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty

OP PRAHA – PÓL RŮSTU ČR Řídicí orgán – hl. m. Praha Regionální OP – území Prahy Multifondový OP – EFRR + ESF Alokace – 201,6 mil. EUR (podíl EU) / 403,2 mil. EUR celkem Míra spolufinancování ze strany EU – 50 %

PRIORITNÍ OSY, ALOKACE (v %) PO 1: Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací (EFRR) Kč PO 2: Udržitelná mobilita a energetické úspory (EFRR) Kč PO 3: Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě (EFRR + ESF) Kč PO 4: Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti (EFRR + ESF) Kč PO 5: Technická pomoc (ESF) Kč

PRIORITNÍ OSA 3 Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě

CHARAKTERISTIKA PO3 Multifondová PO – Evropský fond pro regionální rozvoj (EFRR) – Evropský sociální fond (ESF) Typy projektů – Investiční = tvrdé projekty – Neinvestiční = měkké projekty Komplementarity uvnitř PO Alokace – Celková alokace: 51,6 mil. EUR (cca mil. Kč) – Alokace EFRR: 25 mil. EUR – Alokace ESF: 26,6 mil. EUR

SPECIFICKÉ CÍLE PO3 – SC 3.1 Posílená sociální infrastruktura pro integraci, komunitní služby a prevenci - EFRR Zvyšování kapacit služeb pro bezdomovce a osoby ohrožené bezdomovectvím a nacházející se v krizi → sociální služby - azylové domy, nízkoprahová denní centra, terénní programy, domy na půl cesty, noclehárny ad. Zvyšování kapacit nízkoprahových a kulturně komunitních center poskytujících zázemí pro sociálně aktivizační aktivity → komunitní centra mimo sociální služby Podpora rekonstrukcí, oprav a úprav bytů na byty systému sociálního bydlení a boje proti bezdomovectví (včetně chráněného, tréninkového a následného bydlení) → sociální byty, dostupné byty, chráněné byty (sociální služba) – veřejné vlastnictví podmínkou

SPECIFICKÉ CÍLE PO3 – SC 3.2 Posílená infrastruktura pro sociální podnikání – EFRR Vznik a rozvoj sociálních podniků a projektů poskytujících pracovní příležitosti pro znevýhodněné a obtížně zaměstnatelné skupiny obyvatel v Praze (včetně chráněných pracovišť)

SPECIFICKÉ CÍLE PO3 – SC 3.3 Posílené aktivity pro integraci, komunitní služby a prevenci - ESF Podpora vzniku a činnosti kulturně komunitních center a prostor komunitního života a projektů aktivizace místních komunit (zejména ale nikoli pouze osob vyloučených, ohrožených a v krizi) za účelem posilování místní sociální soudržnosti Sociální podnikání jako součást aktivizace místních komunit i v kombinaci s komunitními centry

Výzva Alokace (mil. Kč) Plánované datum zahájení příjmu žádostí Plánované datum ukončení příjmu žádostí o podporu Uzavřená výzva Vyhlášené výzvy1.2 Snazší vznik a rozvoj znalostně intenzivních firem Plánované výzvy Alokace na období Výzva Zaměření výzvy na specifický cíl (EFRR – investiční, ESF - neinvestiční) Alokace výzvy (mil. Kč) Datum vyhlášení výzvy Příjem žádostí o podporu do Uzavřená SC 3.2 Posílená infrastruktura pro sociální podnikání – EFRR Otevřené SC 3.1 Posílená sociální infrastruktura pro integraci, komunitní služby a prevenci - EFRR SC 3.3 Posílené aktivity pro integraci, komunitní služby a prevenci - ESF Plánované SC 3.2 Posílená infrastruktura pro sociální podnikání – EFRR 6510/20164/2017 Alokace na období Kč VÝZVY

OTEVŘENÉ VÝZVY Pořadí a název výzvy 17. Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení (investiční) 18. Podpora komunitního života a sociálního podnikání (neinvestiční) Příjem žádostí – ŽadateléNNO, veřejné instituce NNO, veřejné instituce, podnikatelské subjekty Spolufinancování žadatele 0% – 20% (dle typu žadatele) 0% – 15% (dle typu žadatele) Podporované aktivity A – Vznik azylového domu B – Vznik nízkoprahových denních center C – Vznik terénních programů D – Podpora aktivizace komunitního života Podpora aktivizace komunitního života Podpora sociálního podnikání Podporované cílové skupiny Osoby sociálně vyloučené a ohrožené, zahrnuty i OZP, vč. osob s duševním onemocněním; sekundární CS u komunitního života: obyvatelé místních komunit Alokace výzvy200 mil. Kč 400 mil. Kč Velikost projektu500 tis. Kč – 35 mil. Kč (dle skupin aktivit) 1 – 10 mil. Kč

ZDROJE INFORMACÍ Kontaktní osoby uvedeny vždy v textu příslušné výzvy Semináře pro žadatele k vyhlášeným výzvám, CBA, vyplnění žádosti o podporu v ISKP14+ Harmonogram výzev

Děkujeme za pozornost. Petra Nešporová Karolina Špačková ODBOR EVROPSKÝCH FONDŮ MAGISTRÁT HL. M. PRAHY JUNGMANNOVA 29/ PRAHA 1