JAPEK s.r.o. – PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI. HISTORIE FIRMY Pekárna postavena v r. 1956 – Sesterská pekárna byla ve Velebudicích a vyráběla sladké pečivo a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
Advertisements

ARMOR Tiskové kazety nové generace. Představení skupiny ARMOR a společnosti ARMOR s.r.o. Skupina ARMOR - vznik 1922 ve Francii (Nantes) - dnes 16 obchodních.
Význam informací v podnikání
Možné dopady strategie Evropa 2020 na malé na malé a střední podniky Ing. Pavel Bartoš, viceprezident HK ČR Praha Strategie EVROPA 2020 Nové.
Úvod Obsahem této prezentace budou vztahy společnosti se svými vlastníky / společníky. O teorii obchodních společností bude pojednáno ve zvláštní prezentaci.
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava,
Ing. René Kuchár  Zakládající člen od roku 2001  Člen Výboru APA od roku 2011.
HOMEWORKING V Praze Práce z domova Přednášející: Jana Malá předsedkyně představenstva Moravská ústředna Brno, d.u.v.
Ekonomika informačních systémů
Keramika po 2. světové válce
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
SPAR Česká obchodní společnost s.r.o. Čerstvěji už to nejde !
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
Projekt Zvýšení kvality vzdělávání na Středním odborném učilišti obchodním Prostějov prohloubením spolupráce s regionálními zaměstnavateli a rozvojem kariérového.
Co je Design for Manufacture and Assembly?
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
Autor: Ing.Holenda Jiří
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR K čemu slouží Technologický profil ČR pro inovační firmy? Jsme připraveni na zvládnutí inovačních procesů? Pavel Švejda.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
PODNIKY V ČR VÝSLEDKY EMPIRICKÉHO ŠETŘENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI PODNIKŮ Ladislav Blažek Výzkum konkurenceschopnosti podniků realizovaný v rámci Centra konkurenční.
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
ZÁKLADNÍ EKONOMICKÉ POJMY
Projekt 8.B. Co je to ESAB? Společnost ESAB je přední světový výrobce svařovacích a řezacích zařízení a přídavných svařovacích materiálů. Jejich inovační.
Sociální pojištění Veřejný systém založený na rozpočtovém, nikoli pojistném principu. SZ a VZP.
TRH (tržní mechanismus)
Daňové aspekty využívání zaměstnaneckých výhod Autor: Frederik Frey Vedoucí: Ing. et Ing. Pavel Semerád, Ph.D.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
[ 1 ] PharmDr. Martin Beneš © 2011 Státní ústav pro kontrolu léčiv Kam kráčí lékárenství ? Martin Beneš ředitel SÚKL.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
NEUSTÁLE SE OPAKUJÍCÍ PROCES: 1) VÝROBY 2) ROZDĚLOVÁNÍ, PŘEROZDĚLOVÁNÍ 3) SMĚNY 4) SPOTŘEBY HOSPODÁŘSKÝ PROCES.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Změny devizového kurzu ČNB a vývoj mezd doc. Ing. Jaruše Krauseová, CSc.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
„Spolupráce v oblasti náboru nových zaměstnanců pro členy KZPS“
Ing. Veronika Dostálková MBA
Rub a líc daňového plánování
Marketingový plán podniku
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Konzervárenská výroba
Ing. Veronika Dostálková MBA
Řízení zásob ve výrobním podniku
Digitální učební materiál
možnosti Dispečinku hromadné dopravy
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Slučitelnost zaměstnání a rodiny
Sázení a vypékání výrobků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Řízení zásob ve výrobním podniku
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb
Soutěž - Živnostník roku 2016
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

JAPEK s.r.o. – PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI

HISTORIE FIRMY Pekárna postavena v r – Sesterská pekárna byla ve Velebudicích a vyráběla sladké pečivo a cukrařinu. V r privatizována a koupena společností JAPEK rozsáhlé investice, postavení nové expedice a nové výrobní části na výrobu jemného pečiva – převedení mostecké výroby do Litvínova

JSME RODINNÁ FIRMA Firmu založili na základě dlouholetých zkušeností pan Oldřich Týř a pan Václav Dvořák (oba pracovali v pekárně od 70 let)

JSME RODINNÁ FIRMA Jsem druhá generace rodinné firmy. Oslavila jsem pracovní výročí 22 let u firmy. Začala jsem jako informatik, fakturantka, vymahač pohledávek v jedné osobě Při zaměstnání jsem vystudovala VŠ Ovšem zakladatelé jsou i nadále nedílnou součástí chodu společnosti

Pracujeme 363 dní v roce 40 aut denně 363 dní v roce rozvážejících výrobky 1000 zákazníků v severozápadních, středních Čechách a v Praze, zásobování obchodních řetězců, centrálních skladů 200 pracovníků ve výrobě, dopravě a obchodech 15 vlastních obchodů certifikáty HACCP, ISO 9001 a IFS

Pečeme rádi a dobře 40 druhů chleba 70 druhů běžného pečiva (rohlíky, veky, cereální výrobky) 120 druhů jemného pečiva 50 druhů trvanlivého pečiva 15 druhů knedlíků 40 druhů speciálních výrobků oplatkové trubičky a modelované výrobky

Na náš chléb jsme hrdí Vyrábíme chléb z přírodních žitných kvasů a těst s vysokým podílem žita. Základem je „kvas“, který je vyráběn z žitné mouky a vody. Kvas postupně zraje a teprve po dvoudenním procesu vznikne vlivem kvasinek a mikroorganismů základ pro chléb – chlebu dodává ty nejlepší chuťové vlastnosti, objem i vůni. Jde o složitější výrobní postup, který je i náročnější na péči, ale výsledkem je pak chléb s typickou chlebovou vůní a chutí.

Jsme často oceňováni Chléb roku 2008, 2009 Řemeslný chléb roku 2009 Historicky první vítězství v obou kategoriích soutěže Chléb roku v Čechách 2007 Finalista soutěže o Chléb roku Držitel Čestného uznání HK "Stejná šance – zaměstnavatel 2008" Regionální výrobek v ÚK – Party chléb Česká chuťovka 2012 – škvarkové placky

Jsme odpovědní a zaměstnáváme Zaměstnáváme na 200 pekařů, řidičů a prodavaček Pracují u nás celé rodiny Očekáváme iniciativu, loajalitu našich pracovníků, hrdost na vlastní výrobky – bohužel často narážíme na lhostejnost a neochotu Zaměstnáváme absolventy, pracovníky nad 50 let, pracují u nás i pracovníci se změněnou pracovní schopností. Formální podmínkou je zdravotní průkaz, zdravotní prohlídka bez omezení noční práce Vždy je nutný ekonomický přínos pro společnost

Prostředí podnikání Jako podnikatelé a zaměstnavatelé máme vůči zaměstnancům i státu mnoho povinností z mezd odvádíme daně Hrubá mzda , čistá mzda , daně a odvody platíme pracovní pomůcky, ochranné oděvy, preventivní prohlídky, nemocenskou,... využíváme tedy i podpory nových pracovních míst a mnohdy po ukončení podpory osvědčení pracovníci zůstávají

Prostředí podnikání Stát přenáší mnoho ze svých povinností na firmy a zvyšuje tím dramaticky náklady Velký tlak na snižování ceny výrobků – struktura zákazníků, výběry dodavatelů dle cen Snížit ceny lze omezováním ruční práce a tím i snížení počtu zaměstnanců, nahrazováním kvalitních surovin. Rohlík je levnější než SMS

Děkuji za pozornost