POV 2010 Informace o podaných žádostech. Harmonogram POV Schválení podmínek pro vyhlášení programu Radou Olomouckého kraje: 17. 12. 2009. Schválená alokace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Aktivity Olomouckého kraje pro venkov Setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 21. června 2012, Plumlov Josef Londa Karel Hošek.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP HRADEC KRÁLOVÉ Dolní Přím, 5. února 2009 Ing. Jana Rejlová, administrátorka POV.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
POV 2009 Návrh předjednaný v orgánech kraje. Východiska Předložený návrh byl projednán v Komisi pro rozvoj venkova a zemědělství Olomouckého kraje dne.
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
PRACOVNÍ SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ OBCÍ ORP VRCHLABÍ Vrchlabí, 18. února 2009 Radka Nosková - administrace POV.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Snídaně starostů , Jedlí
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Dotační program Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2011
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Setkání regionálních výrobců
Besip Zlínského kraje Zlín,
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
NÁRODNÍ PROGRAM – podpora územně plánovací činnosti obcí
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Česká republika územní členění.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Financování silnic II. a III. třídy
3. výzva „kotlíkových dotací“
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

POV 2010 Informace o podaných žádostech

Harmonogram POV Schválení podmínek pro vyhlášení programu Radou Olomouckého kraje: Schválená alokace Kč. Vyhlášení programu: Sběr žádostí: – Hodnocení žádostí: – Projednání Radou Olomouckého kraje: Schválení Zastupitelstvem Olomouckého kraje: Realizace projektů: do Příprava podmínek POV 2011: září 2010

OBLASTI PODPORY

Oblast podpory 1 Podpora projektů souvisejících s výstavbou, rekonstrukcí a opravami obecního majetku - obecních úřadů, komunikací, škol, sakrálních staveb, veřejných prostranství, veřejného osvětlení a obecního mobiliáře Alokace: Kč Alokace po převedení přebytku z OP3: Kč Příjemci: Obce do obyvatel Minimální podpora: Kč Maximální podpora: Kč Spoluúčast žadatele: min. 40 %

Příklady vhodných a úspěšných projektů Projekty zaměřené na výstavbu, rekonstrukci a obnovu obecních komunikací, silnic a chodníků Výstavba, opravy a rekonstrukce obecních úřadů Úprava veřejných prostranství (včetně zeleně, laviček, autobusových zastávek atp.) Výstavba, opravy a rekonstrukce budov škol či školek Výstavba, opravy a rekonstrukce kulturních domů Výstavba, opravy a rekonstrukce sportovišť, vytváření zázemí Výstavba, opravy a rekonstrukce veřejného osvětlení a rozhlasu Oblast podpory 1

Oblast podpory 2 Příspěvek lze poskytnout na realizaci projektů, propojujících obnovu občanské vybavenosti a technické infrastruktury. Veškeré podporované aktivity musí být investičního charakteru a realizovány pouze na území Olomouckého kraje. –a) nákup vybavení pro kulturně – společenské akce (stany, osvětlení, ozvučení, mobilní WC apod.) –b) nákup vlastní mechanizace potřebné k úpravě a údržbě veřejných prostranství (frézy, traktory, štěpkovače, sekačky, česačky ovoce apod.) Alokace: Kč (5%) Příjemci: Mikroregiony a MAS Minimální podpora: Kč Maximální podpora: Kč Spoluúčast žadatele: min. 40 %

Oblast podpory 3 Podpora tvorby územně plánovací dokumentace, včetně ze zákona vyplývající povinnosti posouzení SEA, NATURA a studií průzkumů a rozborů, které budou zpracovány v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb. (stavebním zákonem) a dle „Metodiky digitálního zpracování územně plánovací dokumentace pro GIS“ červen 2007 (v aktuální verzi). Alokace: Kč (10%) Příjemci: Obce do obyvatel Minimální podpora: Kč Maximální podpora: Kč Spoluúčast žadatele: min. 40 %

Harmonogram hodnocení žádostí Žádosti byly podávány na Krajský úřad Olomouckého kraje v termínu do Do – administrativní kontrola – zahájení činnosti hodnotitelské komise – ukončení hodnocení žádostí – předložení návrhu hodnocení ROK

Hodnotitelská komise shodná s komisí pro rozvoj venkova a zemědělství Olomouckého kraje Poř.čTitulJménoPříjmení 1.Mgr.IvoSlavotínek 2.Ing.JanBeneš 3.Ing.MiroslavaČermáková 4. MarianJurečka 5.Ing.MojmírHaupt 6.Mgr.MartaHusičková 7. MilanKapec 8.Ing.MilošKnapp 9.Ing.HanaLebedová 10.Ing.JanaŘímská 11. MarcelaSkácelová 12. JosefSobotík 13.Ing.KarelStojan 14.Bc.MiloslavŠmída 15.Ing.DrahomírTobiáš 16. MiladaVašíčková 17.Bc.FrantišekWinter

Administrace smluv POV – schválení návrhů Zastupitelstvem Olomouckého kraje – rozeslání oznamovacích dopisů všem žadatelům Do – příjem podkladů pro uzavření smlouvy Do stanoveného termínu ukončení projektu (uvedený ve smlouvě) ukončit projekt a uhradit všechny faktury (doložit výpisem z banky) Nedodržení tohoto termínu = porušení podmínek smlouvy = porušení rozpočtové kázně ! Do 30 dnů po termínu ukončení projektu předat na KÚOK vyúčtování příspěvku a závěrečnou zprávu o realizaci projektu

Souhrnný přehled podaných žádostí do POV 2010 PořadíORPOP 1OP 2OP 3celkem 1Hranice Jeseník Konice Lipník nad Bečvou Litovel Mohelnice Olomouc Prostějov Přerov Šternberk Šumperk Uničov Zábřeh Celkem

Přehled podaných žádostí do POV 2010 po okresech Okres 2010 OP1OP2OP3celkem počet obcí do 2000 obyvatel Olomouc Přerov Prostějov Šumperk Jeseník Celkem

Finanční objemy POV 2010 Finanční objemy (Kč)OP 1OP 2OP 3celkem Celkové náklady projektu Požadovaný příspěvek Schválená alokace Nedočerpáno u OP Návrh převod z OP 3 do OP Návrh úpravy alokace Vykrytí (%)45,524,610044,4

Statistika žádostí POV 2010 podaných a navržených k podpoře OkresORP OP 1OP 2OP 3Celkem Počet žádostí podaných počet žádostí navržených k podpoře počet podaných žádostí počet žádostí navržených k podpoře počet Podaných žádostí Počet žádostí navržených k podpoře počet podaných žádostí počet žádostí navržených k podpoře Olomouc Litovel Olomouc Šternberk Uničov Přerov Hranice Lipník Přerov Prostějov Konice Prostějov Šumperk Mohelnice Šumperk Zábřeh Jeseník Počty žádostí celkem Požadovaná a navržená finanční podpora celkem v tis. Kč

Přehled podaných žádostí do POV 2009 PořadíORPOP 1OP 2OP 3celkem 1Hranice Jeseník Konice Lipník nad Bečvou Litovel Mohelnice Olomouc Prostějov Přerov Šternberk Šumperk Uničov Zábřeh Celkem

Přehled podaných žádostí do POV 2009 po okresech Okres 2009 OP1OP2OP3celkem počet obcí do 2000 obyvatel Olomouc Přerov Prostějov Šumperk Jeseník Celkem

Finanční objemy POV 2009 Finanční objemy (Kč)OP 1OP 2OP 3celkem Celkové náklady projektu Požadovaný příspěvek Rozpočtováno Nedočerpáno Převod do OP Upraveno Vykrytí (%)37, ,6

POV 2010 Dokumenty POV 2010 na webu OK

stačí kliknout myší na logo POV 2010 (v Grafických odkazech v pravém sloupci)

Dokumenty POV na webu OK

POV 2010 POV v jiných krajích

Porovnání krajských Programů obnovy venkova 2010 Názvy krajů ČR obce celkem obce do 2000 obyv. výše příspěv ku z POV MMR po RUD (tis. Kč) údaje o administraci POV v roce 2010 současná alokace finančních prostředků do POV (tis. Kč) max. výše podpory (tis. Kč) počet podaných žádostí celkem požadova ná výše podpory celkem (tis. Kč) počet podpoř. žádostí celkem spolup. s ORP při administra ci POV (ano/ne) počet oblastí podpory (dotačních titulů) celkem Středočeský kraj (později)ne1 Karlovarský kraj není stanovena ne4 Plzeňský kraj ne2 Jihočeský kraj (MKR) ano4 Ústecký kraj ne4 Liberecký kraj ne 7 Královéhradecký kraj (+85)ano 5 Pardubický kraj (všichni 1x) ne 9 Kraj Vysočina ano1 Jihomoravský kraj obce 200 svazky ne8 Zlínský kraj ne 2 Olomoucký kraj (111)ne3 Moravskoslezský kraj ne2

Pořadí krajů podle výše příspěvku na jednu obec do obyvatel Poř. čísloNázvy krajů ČR tis. Kč na jednu obec do obyvatel 1Karlovarský kraj201 2Moravskoslezský kraj159 3 Jihočeský kraj140 4 Jihomoravský kraj135 5 Zlínský kraj127 6 Pardubický kraj121 7 Olomoucký kraj116 8 Královéhradecký kraj110 9 Plzeňský kraj Kraj Vysočina Ústecký kraj76 12 Liberecký kraj57 13 Středočeský kraj47

Grafické znázornění

Děkuji za pozornost