Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

HARDWARE 1. část.
Identifikátor materiálu: EU
Hardwarové vybavení počítače
Základní jednotka PC Obr. 1.
Vstupní a výstupní zařízení
Složení počítače a základní pojmy
Hardware Název materiálu: VY_INOVACE_723_hardware
PC komponenty.
Základní součásti PC Základní Škola.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Hardwarové vybavení počítače
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
VY_32_INOVACE_02_Hardware PC Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Hardware – základní deska Autor:
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
1 Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského 540, Kynšperk nad Ohří, Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Počítač a jeho složení.
Základní deska Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_07_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_11_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Součásti osobního.
Jak pracuje počítač Název školy
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT14 Vytvořeno:3.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT11 Vytvořeno:1.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT17 Vytvořeno:5.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT20 Vytvořeno:6.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Informační a komunikační technologie
Hardwarové vybavení počítače
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
PC sestava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Opakování učiva pro 7. ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Miroslava Telingerová
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno: Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor:Informační a komunikační technologie Tematický okruh:Hardware a software Určeno pro:5. ročník Anotace: Hardware I. Materiál obsahuje informace o dělení hardwaru, počítačové sestavě a komponentech, které jsou v PC skříni. Na závěr jsou pro žáky připraveny otázky a pro kontrolu řešení. Inovace – využití ICT (interaktivní tabule). Metodický pokyn: Prezentace je určena pro žáky, kteří se začínají seznamovat s tímto okruhem. K plnému využití učebního materiálu je třeba připojení k internetu, neboť prezentace obsahuje odkazy na fotografie (obrázek lupy). Je vhodné mít k dispozici otevřenou skříň PC, popř. jednotlivé součástky, aby si je žáci mohli prohlédnout. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Benda.

definice a dělení PC sestava zařízení ve skříni PC

 veškeré technické vybavení počítače  říká se mu „železo“ součásti počítačeexterní zařízení vstupní zařízení výstupní zařízení zařízení ve skříni

skener procesor paměť RAM základní deska rozšiřující karty zdroj napájení optická mechanika pevný disk monitor reproduktor klávesnice myš externí pevný disk tiskárna

Základní deska  upevňují se do ní jednotlivé součástky  zajišťuje jejich propojení

Procesor  řídí všechny operace v počítači  říká se mu „mozek počítače“

Pevný disk  harddisk  jsou na něm uloženy všechna data a programy

Paměť RAM  operační paměť  načítá informace, s nimiž počítač často pracuje

DVD mechanika  optická mechanika  čte nebo zapisuje data na CD či DVD

Přídavné karty  grafická karta – stará se o zobrazení obrazu na monitoru  zvuková karta – zajišťuje vstup a výstup zvukového signálu

1. Co je to hardware? 2. Vyjmenuj alespoň deset součástí počítače, které tvoří PC sestavu? 3. Které součástky jsou v PC skříni? 4. K čemu slouží základní deska, procesor, pevný disk, paměť RAM a DVD mechanika? 5. Které přídavné karty znáš?

1. Hardware je veškeré technické vybavení počítače. 2. Monitor, klávesnice, myš, skener, tiskárna, reproduktor, skříň se základní deskou, procesorem, DVD mechanikou, harddiskem, pamětí RAM, Základní deska, procesor, DVD mechanika, harddisk, paměť RAM, přídavné karty.

4. Základní deska zajišťuje propojení jednotlivých součástek. Procesor řídí všechny operace v počítači. Na pevném disku jsou uloženy všechna data a programy. Paměť RAM načítá informace, s nimiž počítač často pracuje. DVD mechanika čte nebo zapisuje data na CD či DVD. 5. Přídavné karty – grafická a zvuková.

Snímek číslo:Citace obrázků: 2 ILNANNY. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 4 HERETOHELP. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0) na WWW: 5 Picdrome [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 6 JHNRI4. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 7 ILNANNY. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 8 Picdrome [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 9 MOSER, Frederic. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 10 ILNANNY. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: (lupa) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: