SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ LICENCÍ MICROSOFT VE ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH V RÁMCI LIBERECKÉHO KRAJE ING. JAN KNYTTL Servodata, a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Hosting informačního systému K2
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Otevřené myšlení otevřené dveře. Přehled akademických aktivit Dalibor Kačmář Academic Program Manager Developer & Platform Evangelist Group
Univerzitní licence Radim Peša Úvod Aktuální informace o celouniverzitních softwarových licencích jsou uživatelům k dispozici na adrese.
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
SOFTWARE operační systémy
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Technologická centra a hostování Jihlava
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Museli jsme začít úplně od nuly Nalezeno 13 PC navíc, některé bez licence Opis smlouvy School Agreement (20 PC) Pravidelné plně automatizované kontroly.
ESET - Chytré řešení bezpečnosti dat Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET Software spol. s r.o.
Jiří Malák Jiří Knechtl Lukáš Hofman.  Společnost založena v roce 1998  Nejvýznamější distributor pro MO i VO v oblasti selektivních kosmetických značek.
Praha Microsoft School Agreement pro pražské školství Jan Toman Microsoft Česká republika.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Perspektivy clearingu pro IDS, kraje a dopravce Ing. Michael Holešovský Certifikovaný senior projektový manažer IPMA B® ČSAD SVT Praha, s.r.o.
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Microsoft System Center Operations Manager
Václav Rada Partner Account Manager - OEM Microsoft Česká republika
Microsoft School Agreement Výhody pro školy na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy.
Obchodní spolupráce pro vývojářské společnosti Veronika Macáková ISV Partner Account Manager
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Ing. Jan Knyttl, MCP. Servodata / Abakus Distribution Abakus Distribution Výsadní licenční partner Microsoftu pro veřejnou správu, zdravotnictví a školství.
Školství, zdravotnictví a veřejnou správu Jan Knyttl zástupce společnosti pro školství a samosprávu Změny v licencování pro.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
Krajský úřad Libereckého kraje
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Agenda: 9:00 – 9:30 Snídaně 9:30 – 10:00 Aktuální nástroje a podpora pro partnery (M. Hruška) 10:00 – 11:00 Přehled licenčních programů, SA výhody (K.
SBS 2008, EBS 2008 Radim Petratur Microsoft Č R. Řešení pro každou firmu Midsize BusinessSmall Business CorporateEnterpriseHome
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_179_IT 8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Licencování Exchange Server 2007 Petr Bobek, Information Worker Microsoft 16. února 2007.
Office 365 Úvodní seznámení
Efektivní licencování Karel Klatovský,
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro zabezpečení počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/2/34 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
602LAN SUITE 2004 Obchodní shrnutí referingového systému.
Scanservice a.s. | Náchodská 2397/23 | Praha 9 | Česká republika | D O C U M E N T I M A G I N G
Open Lincense Hlavní nabídky na květen - červen Jakub Kvaček Small Business Marketing, 1. dubna, 2010.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Microsoft DreamSpark Časté dotazy. Benefity jako součást akademických smluv Akademické licenční smlouvy Enrollment for Education Solutions (EES), Open.
Řešení rozhodovacího problému Volba kancelářského software (Microsoft Office vs. Open Office) v prostředí podniku Autor: Dalibor Kaláb Ročník II: 2006/2007.
Hlavní partner:Partneři: Cyklus vzdělávání ITuniverzita.cz Ing. František Hůlka Mgr. Miroslav Šucha : Úvod – zahájení cyklu vzdělávání.
Jak dostat IT pod stoprocentní kontrolu během chvíle. 20. května 2011 Petr DokoupilADVANteach s.r.o. Obchodní ředitelŠkolská čtvrť 1343 Tel.:
LICENČNÍ MODEL PRO PRODUKTY MICROSOFT porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2012.
Pouze pro společnost Microsoft a její partnery Použití příručky pro prodej zákazníkům ze sektoru SMB Vedle impozantního uvedení systému Windows 8 společností.
Operační systémy - úvod
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Transkript prezentace:

SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ LICENCÍ MICROSOFT VE ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH V RÁMCI LIBERECKÉHO KRAJE ING. JAN KNYTTL Servodata, a.s.

● Průzkum, co školy dnes využívají, jaký je upgradovací cyklus, předpokládaná obnova, stav HW ● Licenční modely Microsoftu pro školy, jak školy nakupují, problém nelegálních licencí, předpokládané náklady na licence Microsoft ve školách ročně ● Radikální změna přístupu k licencování ● Jak na tom školy budou šetřit a kde jsou výhody ● Srovnání běžného způsobu licencování a EES ● Přidání cenového rozměnu při velikosti kraje + republikové řešení ● Cenový předpoklad velikosti kraje

● Vycházíme z průzkumu z KHK – střední školy, realizovaný na zima 2010 ● 95 škol ● 7667 PC z toho 86,3% stolní ostatní přenosné ● 40,1% PC starší 5 let ● 97,4% Microsoft Windows ● 70% Microsoft Office ● 4511 zaměstnanců z toho počítačoví prac.: pedagog + THP = 2879 přepočtených úvazků Současná situace na školách

● Operační systém Windows: ● 41,1% OEM ● 56,8% OEM + Upgrade ● Nejčastěji mají Windows XP (73%) a Windows 7 (15,4%) ● Office ● 29,5% s novým PC ● 68,4% v multilicenčních programech ● Office 2003 (24,6%), Office 2007 (31,7%) ● Servery ● Windows Server (57,5%) x Linux (23,2%) ● Windows Server 2003 a 2008 ● 33,7% s novým PC ● 4,2% v krabici ● 68,4% v multilicenčních programech ● Další servery ● Microsoft Exchange (pošta), Microsoft Sharepoint (portál), Microsoft Forefront TMG (bezpečnostní brána pro internet) Pořizování SW

● 72,6% škol si SW nakupuje samo, bez porady s odborníkem ● 60% škol uchovává pouze nabývací doklady (účetnictví)– nevede evidenci ● Dochází k plýtvání financí za licence ● Vzniká problém nelegálních licencí ● Velmi obtížně se systematicky udržuje např. jedna verze SW skrze všechny PC ● Spousta systémů a řešení se dělá „na koleně“ (web, bezpečnost dat, vzdálená správa PC, správa licencí) Licenční programy pro školy

● Každá instituce v registru sítě škol MŠMT má u Microsoftu nárok na školní ceny ● Cca 90% sleva oproti krabicím ● Nákup OEM licencí je oproti dostupným způsobům licencování dražší o min 20% ● Na každé PC je třeba koupit licenci ● Select Plus pro školství (trvalé licence/PC) ● School Agreement (pronájem licence/PC) Licenční programy pro školy

● Při neexistenci NELEGÁLNÍHO software ● Pokud by se například 7667 PC mělo vybavit licencemi Windows + Office + servery, pak cena bude ● Select Plus pro školy = 44,173M Kč jednou za 7 let (životnost 80% PC) ● School Agreement = 14,7M Kč ročně ● Při zachování statistiky využití MS produktů ● Select Plus pro školy = 38,97M Kč ● School Agreement = 11,77M Kč ročně Odhadované náklady na PC ve školách

● Licenční program EES (Enrollment for Education Solution) ● Licencuje se na základě přepočtených úvazků pedagogických pracovníků + THP pracující s PC 7667 PC versus 2879 úvazků (KHK kraj) – o 62,4% ● Pronájem licencí = roční předem známá částka nákladů na licence ● Pokrývá všechny PC a NB ve školách bez ohledu na počet! ● Automatický nárok na nové verze produktů ● Licence Windows + Office v aktuálních verzích pro pracovníky na domácí PC zdarma Změna licencování

● Cca 65PC, cca 30 úvazků, 8 leté období Cenové porovnání - škola

Porovnání v čase

● Kraj, město jako zřizovatel škol financuje jejich provoz ● Má zájem o efektivní nakládání s prostředky ● Má zájem na snižování nelegálnosti software ● Má zájem na rostoucí kvalitě absolventů ● Zájem o licenční program EES mezi školami je ● Školy si jej budou pořizovat sami – postupem času ● S množstvím přichází množstevní sleva ● Jedná se o systémové a velice efektivní řešení licencí Microsoft Proč zřizovatel?

● Dodatečná sleva ve výši 12%, ● republikové řešení 25% ● Rámcová smlouva mezi Microsoftem a krajem ● Školy budou mít svoji vlastní smlouvu pod smlouvou rámcovou ● 1 licence na úvazek/rok vychází na 1710 Kč vč DPH. ● Windows OS Upgrade ● Office Professional Plus ● Přístupové licence k serverům: ● Windows Server ● Exchange Server (systém pro ovou komunikaci) ● Sharepoint Server (systém pro intranet/internet portál) ● System Center Configuration Manager (systém pro vzdálenou správu PC/NB ● Lync Server (systém pro komunikaci, messaging) ● Forefront klientská licence (Antivirové a antispamové řešení PC/NB) Licenční program EES zastřešený L K

● 100% legalitu SW ● Jednoduchý licenční model založený na ročních hlášení úvazků ● Školy mohou používat aktuální produkty ● Školy dostanou zdarma antivirový sw na všechny stanice ● Školy mohou využít komplexnosti nabízených řešení od MS (Windows + Office + pošta + portál) ● Zaměstnanci škol budou mít zdarma licence na domácí PC/NB Školy tedy získají

● Poskytněte nám informaci o přepočteném počtu úvazků ● My zpřesníme kalkulaci ročních nákladů pro kraj – pro případný zajištění rozpočtu ● Poskytněte nám prostor pro představení programu školám na poradách ředitelů ● Pokud bude zájem a zdroje, připravíme Rámcové smlouvy Další kroky 14

Pokud máte o toto licencování zájem, nechte si od nás udělat nezávaznou kalkulaci. Děkuji za pozornost. Ing. Jan Knyttl tel.: Servodata, a.s., Microsoftem autorizovaný licenční partner pro školy 15