Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Advertisements

Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Destinační management TO Jeseníky-východ
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Prezentace turistické oblasti
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Regionální konference v MSK
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Spolupráce neziskového sektoru Zlín –
Turistická sezona, cestovní ruch a služby ve Středočeském kraji Ing. Miloš Petera, hejtman Středočeského kraje.
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
 založeno v r jako sdružení měst a obcí  31 členských obcí + 4 nově přistupující  zajišťuje tzv. DESTINAČNÍ MANAGEMENT turistické oblasti OCR.
Turistický region Český ráj a jeho nabídka 18 Turistický region Český ráj a jeho nabídka Setkání podnikatelů cestovního ruchu Libereckého kraje.
Projekt Destinační management MSK - možnosti spolupráce.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Prezentace turistického regionu aktuality a novinky pro sezonu 2014 Český ráj 1.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
Vysočina Tourism, příspěvková organizace Představení organizace, projekty, aktivity, spolupráce s TIC Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava,
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Setkání informačních center Zlínského kraje Valašské Klobouky
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko Bc. Pavlína Ambrosch Kunín.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
statutární náměstkyně hejtmana
turistická oblast v srdci Čech
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Kategorizace organizací destinačního managementu
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
GO a REGIONTOUR 2019 Veletrhy cestovního ruchu
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj

Sdružení Český ráj Funguje od r.1999 jako dobrovolné sdružení právnických osob Členové (45 členů): města, obce, privátní subjekty, neziskovky Vytváření regionálního partnerství Aktivity směřující k podpoře cestovního ruchu v turistickém regionu na principu udržitelného rozvoje Tvorba strategických dokumentů Propagace a marketing TR Český ráj Koordinace CR v regionu na principu fungujícího destinačního managementu

Sdružení Český ráj Turistický region Český ráj »TR je cca 1000km 2 »CHKO 190km 2

Sdružení Český ráj Turistický region Český ráj

Zastupování zájmů regionu SČR zastupuje TR Český ráj navenek vůči –3 krajům –CzechTourism a MMR –ATUR CZ –ostatní instituce…

Program udržitelného rozvoje CR v TR Český ráj Realizováno ve 3 etapách, obsahuje tyto dokumenty –Analýza potenciálu turistického regionu Český ráj –Rámcová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Český ráj –Střednědobé a akční plány –Střednědobý plán –Akční plán –Marketingová studie propagace a prezentace regionu –Segmentační analýza –Produkty cestovního ruchu –Marketingový plán propagace a prezentace –Návrh modelu řízení cestovního ruchu –Koncept limitů únosnosti území –Statistické šetření počtu turistů v Českém ráji –Studie systému záchytných parkovišť a jejich návaznosti na hromadnou i alternativní dopravu

Program udržitelného rozvoje CR v TR Český ráj Studie systému záchytných parkovišť a jejich návaznosti na hromadnou i alternativní dopravu Studie optimalizace pěších a cyklotras Optimalizace informačního systému v Českém ráji a Horním Pojizeří

Propagace TR Český ráj Ucelená řada propagačních materiálů s jednotnou grafikou: –Letáky: image leták Český ráj,Skalní města, Hrady a zámky, Lidová architektura, Kámen a šperk… –Turistický katalog Český ráj –Katalog ubytování –Nabídkový katalog –Specializované brožury a průvodce: Lidová architektura, Baroko v Českém ráji …

Propagace TR Český ráj Turistické produkty a programy: –Po stopách Albrechta z Valdštejna –Za pověstmi Českého ráje –Kámen a šperk v Českém ráji Nabídkový katalog: –Ucelená nabídka turistických produktů –6 témat »Aktivní dovolená, Po stopách A. z Valdštejna, Skalní města, Kámen s šperk, Za pověstmi Českého ráje, Venkovská turistika

Propagace TR Český ráj Organizace a participace na dalších regionálních projektech –Propagace letních turistických autobusů –Zahájení turistické sezóny –Spolupráce na záměru zápisu Českého ráje na seznam UNESCO (evropský Geopark UNESCO)

Propagace TR Český ráj Oficiální webová prezentace turistického regionu na Obsahuje rozsáhlou prezentaci služeb s možností efektivního vyhledávání Připravujeme rezervační systém

Propagace TR Český ráj Tuzemské i zahraniční veletrhy Prezentační akce, workshopy, famtripy, presstripy

Pracovní skupiny Marketingová skupina –Zástupci IC, propagace, produkty, programy, metodické vedení, vzdělávání… Investiční skupina –Zástupci měst, obcí, mikroregionů…

Financování Zdroje finacování –Čl. přípěvky a další zdroje od členů 27% –Privátní sektor 8% –Kraje23% –EU a další granty 39% –CzechTourism 3%

Shrnutí Veřejná funkce SČR –Nevytváří konkurenční prostředí -> nepodniká, pomáhá vytvářet podmínky pro podnikání –Koordinuje a spojuje sektory a subjekty v regionu –Doplňuje činnosti veřejného sektoru

Kontakty PhDr. Hana Maierová – předsedkyně Tel.: Aleš Hozdecký – jednatel Tel.:

Děkujeme za pozornost! Těšíme se na spolupráci při rozvoji cestovního ruchu v Českém ráji!