SOPKY A GEOLOGICKÉ ZAJÍMAVOSTI MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (3D VIZUALIZACE) Vedoucí práce: Mgr. Ivana Češková Vyhotovitel: Zuzana Sukeníková, GB364.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití Open Source GIS nástrojů ve výuce zeměpisu na střední škole
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Najdi na slepé mapě ČR pohoří podle zadání.
28. listopadu 2012 Zastupitelský sál
(c) Zdeněk Bergman1 Geografické informační systémy úvod GIS.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Moravskoslezský kraj kraj černého bohatství

Chráníme přírodu Chráněná území.
Cíle práce Lokalizace Postup práce Výsledky  Data  Mapový server  Webový server  Databáze Závěr.
Petr PECHA MAS RÝMAŘOVSKO, o.p.s. Manažer MAS Ing. Nikola Velebná
1 © 2007 Autodesk Civil Engineering Autodesk – řešení infrastruktury Ivona Foltýnová ISD technický konzultant.
Trh s geoinformacemi Přehledy tuzemského a zahraničního trhu Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
Institut ekonomiky a systému řízení Oddělení GIS
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Prezentace turistické oblasti
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Barbora Kušová Obor: Geoinformatika HGF, VŠB-TU Ostrava 2002/2003
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Informační systém cykloturistických stezek těšínska Bakalářská práce Zpracovatel: Pilchová Gražyna Vedoucí práce: Doc. Ing. Petr Rapant, CSc.
Zkušenosti se ZABAGED 1 Zlínský kraj RNDr. Ivo Skrášek, GIS.
doc. RNDr. František STANĚK, Ph.D.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
Vytvoření 3D modelu vybrané výletní trasy po turistických zajímavostech Moravskoslezského kraje zpracovává : Petr Vavroš Vedoucí projektu : Mgr. Ivana.
Webová propagační část RTIS - inspirativní průvodce.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Posouzení možnosti využití ArcIMS pro prezentaci rozsáhlých rastrových dat Diplomová práce Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková Zpracovatel:Tomáš Ježek.
Analýza rozmístění prodejen a služeb na vybraném území
MAPOVÝ SERVER PRO MĚSTO VAMBERK Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička Ph.D. Řešitel: Jaroslav Poláček.
Tvorba mapy pro orientační běh s použitím GPS
InstantAtlas dynamické webové interaktivní atlasy.
GIS GEOGRAFICKÉ INFORMAČNÍ SYSTÉMY
GIS - úvod Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
Zpracovatel: Bc. Roman Pavlištík
Vývoj aplikace pro navigaci v Porubském areálu VŠB-TU Ostrava
1 Mapy s dopravními informacemi pro WAP Bc. Aleš Daněk – G269 Vedoucí projektu Ing. Jan Růžička Ph.D. Zadavatel firma CAD programy – Ing. Jan Vlčinský.
Kartografie v ArcGIS.
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
Prostorová databáze lázní v České republice
GIS systémy a ArcGIS Engine
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název projektu: Ostrava a okolí Zpracovatel projektu : Michal Popiolek Vedoucí projektu : Dr. Ing. Jiří Horák Odborný konzultant :Ing. Aleš Poláček Analýza.
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
Publikujeme s Autodesk MapGuide v.5.0 Ing. Jan Růžička, Dr. Ing. Jiří Horák VŠB-Technická univerzita Ostrava
Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Prezentace ročníkového projektu Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Autor: Petr BALA Vedoucí: Dr.Ing.
Zpracovatel: Pavlištík Roman Vedoucí práce: Ing. Stankovič Jan
Tvorba informačního systému cyklotras Královéhradeckého kraje Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Vypracovala: Alice Joštová, G562 Vedoucí.
Geografické informační systémy Prezentace bakalářské práce: Vedoucí : doc.Ing. Petr RAPANT, CSc. Autor : Tomáš HERMAN - G362 DETEKCE ZMĚN V MAPÁCH S VYUŽITÍM.
Geografické informační systémy pojetí, definice, součásti
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Vizualizační 3D projekt rozhleden na území Moravskoslezského kraje řešitel : vedoucí projektu : konzultant : zadavatel : Michal Osovský Mgr. Ivana Češková.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Karlovarský kraj Ing. Jiří Šindelář
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_53_Hrubý Jeseník
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY
Transkript prezentace:

SOPKY A GEOLOGICKÉ ZAJÍMAVOSTI MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE (3D VIZUALIZACE) Vedoucí práce: Mgr. Ivana Češková Vyhotovitel: Zuzana Sukeníková, GB364

Cíle projektu Vizualizace přírodních zajímavostí a vytvoření průletů Přiblížení atraktivních přírodních lokalit potenciálnímu návštěvníkovi Poskytnutí komplexních informací potřebných k návštěvě dané lokality

Úkoly Získání lokalizačních, technických, popisných a geologicko-geomorfologických informací Seznámení se s nástroji programu TERRAExplorer Pro Vytvoření vizualizačního 3D projektu nad poskytnutým digitálním modelem terénu

Technologie TERRA Vytvořena americkou společností Skyline Software Systéme, Inc. Pracovní prostředí je vytvořeno využitím leteckých nebo satelitních snímků a digitálních modelů terénu Software TERRASuite se skládá ze tří produktů - TerraBuilder, TerraExplorer Pro a TerraGate

TerraExplorer Pro Umožňuje tvořit, manipulovat a upravovat 2D a 3D objekty Do projektu lze importovat informace různých formátů jako jsou např.: AutoCAD dwg, ArcView shp, html odkazy, obrázky JPG, databáze dbf aj.

Cestovní ruch Velmi dynamicky se rozvíjející odvětví Chápán jako prostředek uspokojení potřeby regenerace fyzických a duševních sil Cílem je zvýšení příjmů a zdrojů pracovních příležitostí Podporou je také zviditelnění a zatraktivnění přírodních krás Moravskoslezského kraje

Sopky a naučné stezky Sopky – na území ČR pouze spící –fascinující svou bouřlivou minulostí –z čediče a sopečného tufu výroba tvárnic Naučné stezky –mají přírodovědnou a zároveň kulturní náplň –informace o geologii, zoologii, botanice, ale i o historických a kulturních hodnotách

Lokalizace sopek Získání geodetických souřadnic sopek: Velký Roudný Malý Roudný Venušina sopka Uhlířský vrch Červená hora

Lokalizace sopek Import do ArcView 3.2 Vytvoření vrstvy typu ESRI Shapefile Import do programu TERRAExplorer Pro

Uhlířský vrch

Naučné stezky Bílá Opava, Velká Kotlina, Hvozdnice, Hanuše, Moravice, Štramberk, Radegast Lokalizace – pomocí turistických map Vizualizace – popisky propojené na odkazy Vytváření přímo v programu TERRAExplorer Pro

Naučná stezka Hvozdnice

Informační portfolio Vytvoření 3 místopisných skupin: Hrubý Jeseník, Nízký Jeseník, Moravskoslezské Beskydy Import předem upravených dat ve formátu ESRI Shapefile do projektu – horopis, místopis, vodopis, CHKO, sopky

Vytváření informačního portfolia Vytváření liniových prvků - naučné stezky, turistické trasy, cyklostezky, běžkařské trasy

Vytváření informačního portfolia 3D objekty Dynamické objekty

Vytváření informačního portfolia hotely, restaurace, parkoviště, zastávky hromadné dopravy

Propojování na odkazy Odkazy obsahují podrobnější informace o daném objektu Typy odkazů: www stránky, obrázky, výškové profily cyklostezek, …

Závěrem Projekt byl vytvářen ve spolupráci se společností GEOMETRA Opava Konzultantem byl pan ing. Jiří Pazdera Celý projekt je dostupný na po nainstalování volně dostupného prohlížeče TERRA Explorerwww.geometra-opava.com

Děkuji za pozornost