Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Karlovarský kraj Ing. Jiří Šindelář

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Karlovarský kraj Ing. Jiří Šindelář"— Transkript prezentace:

1 Karlovarský kraj Ing. Jiří Šindelář
2016 Osobnosti oceněné za rozvoj cestovního ruchu v regionech Karlovarský kraj Ing. Jiří Šindelář Ústecký kraj Miroslav Foltýn

2 Karlovarský kraj Ing. Jiří Šindelář
Ocenění získal na návrh Karlovarského kraje a ve shodě redakce KAM po Česku a Asociace turistických informačních center České republiky pan Ing. Jiří Šindelář. Je zahradním a krajinářským architektem, který se svými spolupracovníky více než deset let obnovuje botanickou zahradu v Bečově nad Teplou. Zahradu zanedbanou a zpustlou dovedl do Unie botanických zahrad ČR. Areál o rozloze devíti hektarů dnes návštěvníkům nabízí mimo poznání a vzdělávání také vyhlídky, altány i netradiční koutky či pískové pláže s možností projížďky na loďce. Volnočasový areál s vrbovými prvky, travnatým hřištěm, lanovkou, pískovištěm a prolézačkami nabízí také unikátní skalní stezku, tzv. bioferratu, která byla první svého druhu v ČR. Mezi další jeho projekty, které značným dílem přispívají k rozvoji cestovního ruchu prostřednictvím zatraktivnění lokalit, patří obnova vegetačních prvků v zámeckém parku na Valči, obnova bečovské zámecké zahrady a hradního parku nebo realizace dendrologické naučné stezky Zámecký park a Husovy sady v Sokolově.

3 Ústecký kraj Miroslav Foltýn
Na návrh Ústeckého kraje získal ocenění pan Miroslav Foltýn. Nominaci obdržel za dlouholetou činnost v rozvoji turistických informačních center nejen v Klášterci nad Ohří, na území Ústeckého kraje, ale i po celé ČR. Podílel se také na projektu vybavení a značení cyklotras v okrese Chomutov a Karlovy Vary. Byl členem mezinárodního týmu pro zpracování studie Krušnohorské lyžařské magistrály a podílel se na vydání atlasu lyžařských tras a stezek Krušných hor, je autorem produktu regionální 3K návštěvnické karty. V letech 1997–2013 byl prezidentem ATIC ČR, je spoluautorem jednotné klasifikace JK TIC ČR. Od roku 2013 působí jako regionální koordinátor Českého systému kvality služeb.

4 Oceněným srdečně gratulujeme.
Vaše redakce KAM po Česku


Stáhnout ppt "Karlovarský kraj Ing. Jiří Šindelář"

Podobné prezentace


Reklamy Google