Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje 23. 9. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Tučín
Projekty Technické pomoci ROP SM 14. Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje, , Plumlov.
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Projekty Technické pomoci ROP SM realizované Olomouckým krajem 16. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje, , Loštice.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Postup realizace ROP Střední Morava Konference samospráv Olomouckého kraje Olomouc 27. února 2012.
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek. Obsah přednášky:  Fondy předvstupní pomoci  PHARE  ISPA  SAPPARD.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Evropský sociální fond
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Transkript prezentace:

Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje

Definice EVALUACE Evaluace = vyhodnocení (cílů, procesů, kvalitativních změn) –Užitečnost –Proveditelnost –Korektnost –Přesnost Evaluace v čase –Ex-ante –Mid-term –Ex- post

Evaluace ROP SM Počáteční práce 2014 Finanční prostředky z prioritní osy 4 – Technická pomoc Provedené evaluace –Integrovaných plánů rozvoje území (IPRÚ) –Dopadů ROP SM –Inovačních voucherů v Olomouckém kraji –Brownfields v Olomouckém kraji

Evaluace IPRÚ Integrovaný rozvoj cestovního ruchu, která je zaměřena na rozvoj území s vysokou koncentrací infrastruktury a služeb cestovního ruchu. –Olomouc –Jesenicko –Šumpersko –Horní Vsacko –Luhačovicko –Rožnovsko

Evaluace IPRÚ Na území všech šesti vybraných IPRÚ –je celkem 33 obcí, –žije obyvatel, tj. 17,6% všech obyvatel v regionu Střední Morava Alokace všech IPRÚ –1 482 mil. Kč - součet alokací jednotlivých IPRÚ,

Evaluace IPRÚ IPRÚProjekty naplňující IPRÚOstatní projekty na území IPRÚ Dotace RR na území IPRÚ CELKEM PočetDotace (v mil. Kč) PočetDotace (v mil. Kč) Horní Vsacko Luhačovicko Rožnovsko Olomouc Jesenicko Šumpersko SOUČET za IPRÚ Průměr

IPRÚ – Hlavní přínosy nově vytvořených nebo modernizovaných lůžek 309 nových pracovních míst ve vazbě na budování a modernizaci ubytovacích kapacit, návazné infrastruktury Podpořen vznik a rozvoj klíčové infrastruktury (lyžařské a sportovní areály, ubytovací kapacity, lázeňská infrastruktura, památky) zvýšení návštěvnosti prodloužení pobytu v regionu

Evaluace dopadů ROP SM Cíle je zhodnotit přínosy realizace ROP Střední Morava Data z Monitorovacího systému (MONIT7+ a MS2007) a statistická data ČSÚ Vyhodnocení efektivity Prioritní osa Způsobilé výdaje Roční přínosNPV/I PO1 - Doprava mil. Kč1 731 mil. Kč56,8 % PO2 - Integrovaný rozvoj a obnova regionu mil. Kč1 620 mil. Kč53,4 % PO3 - Cestovní ruch mil. Kč1 060 mil. Kč59,7 % ROP Střední Morava mil. Kč4 411 mil. Kč59,2 %

Evaluace dopadů ROP SM

Evaluace Inovačních voucherů v OK Inovační voucher –finanční nástroj podporující spolupráci podnikatelských subjektů s vědeckovýzkumnými institucemi –Dotace jednoho inovačního voucheru: 60 – 149 tis. Kč pokrýval 75 % celkové hodnoty –Administrativa z projektu Podpora rozvoje Olomouckého kraje etapy –1. etapa od – –2.etapa od –

Evaluace Inovačních voucherů v OK Vyhodnocení IVOK –1. etapa dotace 5,3 mil. Kč 38 voucherů spolupráce se 7 vysokými školami –2. etapa dotace 6,4 mil. Kč 46 voucherů Spolupráce se 6 vysokými školami RIS 3 –Dotace 2,5 mil. Kč –Max 60 % z ceny Inovačního voucheru

Evaluace Inovačních voucherů v OK

Evaluace brownfields v Olomouckém kraji Brownfields jsou lokality, které v minulosti sloužily pro podnikatelskou činnost a v současné době ztratily původní funkční využití. Financování –ROP SM – 2.4 Podpora podnikání –OP PI – 5.3 Infrastruktura pro podnikání –OP ŽP a PRV OkresPočet brownfieldů Olomouc54 Prostějov45 Přerov35 Jeseník25 Šumperk41 CELKEM200

Evaluace brownfields v Olomouckém kraji Název projektu Plocha revitalizovaných areálů Dotace (v mil. Kč) Restaurace "Stará sladovna" v Zábřehu 0,05 ha5,7 Lázeňský dům Balnea - 2. etapa 0,37 ha34,7 Revitalizace Sila Olomouc0,01 ha22 Revitalizace brownfields Pavlovická - I.etapa 1,35 ha45,4 Regenerace zemědělského areálu na výrobní areál ZAHAS 0,1 ha7,9

DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Petr Smička zaměstnanec Oddělení regionálního rozvoje OK