ROP Jihovýchod Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
ROP Jihovýchod – prezentace nejúspěšnějších projektů z výzvy uzavřené Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Silnice nebo železnice
Zaměření Národního programu podpory CR v roce 2011 Podprogram Cestování dostupné všem.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Villa Martha Hrušovany u Brna n prezentace projektu financovaného ze strukturálních fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Cíl - zajistit dlouhodobou kvalitu života obyvatel města Kladna prostřednictvím příznivého prostředí a dobře fungujících veřejných služeb 3 prioritní.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů výzva č. 06/ května 2008 Olomouc.
1 Název projektu: Pořízení trolejbusů MDPO, a.s..
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Název projektu: „ Rekonstrukce místních komunikací v Králově Dvoře „ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/1.1.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Rekonstrukce.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Stavební akce a uzavírky na krajské silniční síti
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Aktuální dotační příležitosti IROP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

ROP Jihovýchod Prezentace vybraných projektů Plány do dalších let Ing. Artur Zatloukal Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti

1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje Projekt: Okružní křižovatka Kuchařovice

1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury Časová realizace projektu: – Výše dotace: 5 mil. Kč Popis: Přestavba stávající průsečné křižovatky zajistí zvýšení bezpečnosti silničního provozu v této nehodové lokalitě. Okružní křižovatka Kuchařovice

1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Město Rousínov Projekt: Autobusový terminál

1.2 Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy Časová realizace projektu: – Výše dotace: 39,5 mil. Kč Popis: Vybudování příjezdové komunikace, chodníků pro pěší, odstavných ploch autobusů, zastřešených nástupišť a obslužného objektu s čekárnou, sociálním zařízením a zázemím pro zaměstnance údržby terminálu Autobusový terminál

1.3 Obnova vozového parku drážních vozidel hromadné přepravy osob Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Dopravní podnik města Brna Projekt: Obnova vozového parku drážních vozidel – nákup nízkopodlažních tramvají

1.3 Obnova vozového parku drážních vozidel hromadné přepravy osob Časová realizace projektu: – Výše dotace: 498 mil. Kč Popis: Nákup devíti nových vysokokapacitních nízkopodlažních tramvají s cílem dosáhnout zkvalitnění tramvajové dopravy v Brně, zvýšit komfort v cestování městskou dopravou a rozšířit dostupnost cestování veřejnou dopravou osobám se sníženou schopností pohybu. Nákup nízkopodlažních tramvají

1.4 Rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu Kraj: Vysočina Žadatel: Město Ždírec nad Doubravou Projekt: Cyklostezka podél nehodových úseků silnice I/34

1.4 Rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu Časová realizace projektu: – Výše dotace: 6,72 mil. Kč Popis: Rozšíření sítě cyklostezek umožní zpřístupnění místních částí pro nemotorovou dopravu. Cyklostezka podél nehodových úseků silnice I/34

2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Kraj: Jihomoravský kraj Žadatel: Pivovar Černá Hora Projekt: Hotel Sladovna

2.1 Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch Časová realizace projektu: – Výše dotace: 50 mil. Kč Popis: Podpora kongresové turistiky – výstavba víceúčelového konferenčního sálu s příslušným zázemím, interaktivního muzea pivovarnictví s expozicí o historii i současnosti výroby piva, dále rozšíření ubytovací kapacity, wellness, pivní lázně. S Bílou paní po Telči a okolí

2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu Kraj: Vysočina Žadatel: Město Telč Projekt: S Bílou paní po Telči a okolí

2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu Časová realizace projektu: – Výše dotace: 1,94 mil. Kč Popis: Projekt je zaměřen na rodiny s dětmi, vznik dvou vycházkových tras zaměřených na památky města a na městské pověsti. Součástí je kulturní akce v červnu S Bílou paní po Telči a okolí

3.2 Rozvoj regionálních středisek Kraj: Vysočina Žadatel: Město Nové Město na Moravě Projekt: Kulturní dům v Novém Městě na Moravě Časová realizace projektu: – Výše dotace: 18 mil. Kč

3.2 Rozvoj regionálních středisek Popis: druhá etapa rekonstrukce kulturního domu spočívá ve výstavbě nových prostor pro pořádání kulturních akcí malých forem (autorská čtení, besedy, akce pro školy, výstavy, kurzy), spolkovou činnost, zázemí pro návštěvníky i personál.

3.3 Rozvoj a stabilizace venkovských sídel Žadatel: Betánie – křesťanská pomoc Projekt: Villa Martha – Domov důstojného stáří (Hrušovany u Brna) Časová realizace projektu: – Výše dotace: 22,9 mil. Kč

3.3 Rozvoj a stabilizace venkovských sídel Popis: rekonstrukcí objektu vznikne bezbariérový domov se zvláštním režimem poskytující pobytové služby osobám se sníženou soběstačností a specifickými potřebami způsobenými chronickým duševním onemocněním. Přínosem projektu je zajištění kvalitní a odpovídající zdravotní a sociální péče a snížení sociální izolace. Villa Martha – Domov důstojného stáří (Hrušovany u Brna)

3.4 Veřejné služby regionálního významu Kraj: Vysočina Žadatel: Vysočina Projekt: Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov

3.4 Veřejné služby regionálního významu Časová realizace projektu: – Výše dotace: 151,99 mil. Kč Popis: Stavební úpravy, přístavba a nástavba hlavní lůžkové budovy Nemocnice Pelhřimov. Součástí projektu je vybavení novou moderní lékařskou technologií. Hlavní lůžková budova v Nemocnici Pelhřimov

Stav čerpání ROP JV duben 2009 kurz 1 EUR = 27,469 CZK

Plán výzev ROP JV na rok 2009 Oblast podporyDatum zahájeníDatum ukončeníOmezeníAlokace v mil. Kč. 1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury v regionu Kontinuální výzvaPouze na letiště Rozvoj dopravní infrastruktury v regionu Kontinuální výzvaPouze na silnice II. a III. třídy Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy 4. květen srpna 2009 Veškeré aktivity mimo ekobusy Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy červen 2009září 2009Pouze na ekobusy Obnova vozového parku drážních vozidel hromadné přepravy osob 2009/2010Kontinuální výzvaPouze na železniční vozidla Rozvoj infrastruktury pro nemotorovou dopravu červenec 2009 říjen 2009Bez omezení Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch 1. červen listopad 2009 Pouze na rekonstrukce památkových objektů pro potřeby cestovního ruchu a na nově vybudované stezky pro hippo a pěší. Ubytovací kapacity mohou být jen doplňkovou aktivitou v rámci obnovy památek Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch bude upřesněno v druhé polovině dubna 2009 Strategické projekty bude upřesněno v druhé polovině dubna Rozvoj služeb v cestovním ruchu1. červen září 2009 Pouze typy podpory b);c);f) dle Prováděcího dokumentu ROP Rozvoj urbanizačních center Kontinuální výzvaBez omezení Rozvoj regionálních středisekdle notifikaceKolová výzva Pouze na broadbandové aktivity* Rozvoj a stabilizace venkovských sídel dle notifikaceKolová výzva Pouze na broadbandové aktivity* Veřejné služby regionálního významu Kontinuální výzvaBez omezení312

Předpokládané vyhlašování výzev ROP JV na roky Oblast podporyDatum zahájeníDatum ukončeníOmezeníAlokace v mil. Kč. 1.1 Rozvoj dopravní infrastruktury v regionu Kontinuální výzvaPouze na letiště Rozvoj dopravní infrastruktury v regionu Kontinuální výzva Pouze na silnice II. a III. třídy Rozvoj dopravní obslužnosti a veřejné dopravy 2. čtvrtletí čtvrtletí 2011 Veškeré aktivity mimo ekobusy Obnova vozového parku drážních vozidel hromadné přepravy osob dle harmonogramuKontinuální výzva Pouze na železniční vozidla Rozvoj infrastruktury pro cestovní ruch 2. čtvrtletí čtvrtletí 2010 Bez nových ubytovacích kapacit Rozvoj služeb v cestovním ruchu 2. čtvrtletí čtvrtletí 2010 Mimo aktivity a) a e) dle PD ROP JV, další zpřesnění na základě plnění indikátorů Rozvoj urbanizačních centerdle harmonogramuKontinuální výzva Bez omezení, bude vyhlášena po vyčerpání předchozí výzvy Rozvoj regionálních středisek2. čtvrtletí čtvrtletí 2011 Brownfields, sociální a zdravotní péče Rozvoj a stabilizace venkovských sídel 2. čtvrtletí čtvrtletí 2011 Brownfields, sociální a zdravotní péče Veřejné služby regionálního významu Kontinuální výzvaBez omezení312 Pozn.: Probíhající kontinuální výzvy

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod Kounicova 13, Brno Děkuji za pozornost.