Název: Měření přítlaku k vozovce Road Force (ALU kola) Autor: Lubomír Kunt Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Autoopravárenství Ročník:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Advertisements

Základní přehled o použití jednotlivých částí klávesnice
Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
• Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Filtry Prezentace Petra Vlachová. Zadání: Ředitel Spolany, akciové společnosti, získal od svých stálých zákazníku možnost rekreace. Pan Sýkora chce.
Vzájemná poloha dvou rovin- různoběžné
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Vzpěrné délky, a optimalizace průřezů v oceli
Mechanický pohyb: Jestliže tělesa mění svoji polohu vzhledem
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Mapa a buzola.
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova –2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
JAK NA DATABÁZOVÉ FUNKCE Linda Lahodná 4. B POKRAČUJ KLIKNUTÍM>>>
Vkládání kreslených útvarů
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Tato prezentace byla vytvořena
MATICE ODPOVĚDNOSTI Matice odpovědnosti představuje jasné a konkrétní vymezení kompetencí osob z týmu za konkrétní projektové činnosti (úkoly), např. koordinaci.
KRESLENÍ NA POWERPOINTU
VY_III/2_INOVACE_39_Malování-kopírování a práce s obrázkem Malování – kopírování a práce s obrázkem Miroslav Kaňok.
TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tato prezentace byla vytvořena
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
Kreslení valivých ložisek, jejich TĚSNĚNÍ A ZAJIŠTĚNÍ
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Fyzika Elektrický náboj.
EXCEL 2010 Úvod k funkcím 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Kola a pneumatiky – montáž a kontrola
Úloha 5 Ultrazvukový senzor, tlačítko a motor řízený mikropočítačem Projekt CZ.1.07/1.1.16/ Bc. Štěpán Janás 2013.
Název: Přesah vložek válců Autor: Šnejda Karel
Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Strojnictví Ročník:1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku:
Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor:Chaloupka Jiří Název:Krabička Tematická oblast:Ruční zpracování kovů Ročník:1. r očník obor automechanik.
Název: Měření kompresního tlaku Autor: Šnejda Karel Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Ročník: 3. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název: Měření průběhu proudu na vstřikovači CR Autor: Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.
Confidential Montáž ložiska na hřídel 1. Confidential Montáž ložiska na hřídel 2 › Správný utahovací moment matice zajistí správné nastavení předepnutí.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh s nezahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Název:Kontrola otáček motoru Autor: Bc. František ŘEHOUT Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel Ročník:IV.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Název: Měření spotřeby paliva při plném výkonu se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Název: Vyhledání odporu snímače ABS v aplikaci ESI - Tronic Autor:
Název: Použití adaptéru pro bezděrové
Název: Použití adaptéru pro bezděrové a
Hustota a její měření.
Administrativní bezpečnost a certifikační politika
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název: Rychlá kontrolní kalibrace Quick Cal Autor: Lubomír Kunt
Měřítko a orientace výkresů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název: Vodní díla, vodní turbíny Autor: Ing. Lenka Kurčíková
Tato prezentace byla vytvořena
Název: Skener profilu ráfku RimScan Autor: Lubomír Kunt
VY_32_INOVACE_03_Klávesnice
Název: Kontrola odporu vstřikovacího ventilu Autor: Petr Karbulka
Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_10_1_08.
Tvoření složek a zástupců
Název: Statický předvstřik Autor: Šnejda Karel
Aplikace Malování (práce s obrázkem, změna tvaru, otáčení obrázku, výběr libovolného tvaru, gumování, kopírování)
VYVAŽOVÁNÍ KOL.
Námět č. 1 Co je námětem na projekt? Proč je to problém?
Transkript prezentace:

Název: Měření přítlaku k vozovce Road Force (ALU kola) Autor: Lubomír Kunt Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Autoopravárenství Ročník: 2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Datum vzniku:prosinec 2012

Anotace Prezentace popisuje postup měření uniformity pneumatiky na vyvažovacím stroji HUNTER GSP9700 pro ALU kola.

Road Force měření přítlaku k vozovce ALU kola Lubomír Kunt Vyvažovačka kol řady RoadForce HUNTER GSP9700

Sestava kola „dupe“ 150 N Stlačíme programovou klávesu K4 = Házivost/přizpůsobení

Postup na obrazovce je pro ocelové ráfky !!! My však máme ALU ráfky! – Mám 2 varianty: 1.) Křídou označím polohu ráfku vůči hřídeli. Pneu v místě ventilku....

.... označím „V“a pneu demontuji. Změřím holý ráfek s vyrovnanými značkami vůči hřídeli. Stlačím „Použít poslední data pneu“, označím KS-kolísání síly a HR-házivost ráfku.....

..... ráfek položím na pneu „V“na ventilek a přenesu KS z ráfku na pneu. Namontuji pneu na ráfek s vyrovnanými značkami KS na pneu s HR na ráfku. Dost složité, že?!

Proto raději volím variantu č. 2.) Přizpůsobení bez házivosti ráfku

Postup je na obrazovce

Po stlačení klávesy K4 (Zadání ventilku) se kolo pootočí pomocí Servo-Stopu o 180°

Postup na obrazovce

V podstatě pootočíme pneumatikou o 180° na ráfku

Dohustíme

Sklopíme kryt

Pokud opět sestava neprojde, objeví se tento obraz Označíme pneu, stlačíme START- sestava kola se pootočí a zezelená křída na ráfku, označíme ráfek a čáry dáme k sobě

Programovou klávesou K2 (zobrazení po ForceMatching) si můžeme ukázat předpokládaný výsledek

Pokud chceme najít konkrétní místo problému, zmáčkneme programovou klávesu K4 (Zobrazení detailů)

1. harmonická vibrací = přes limit (90N) 2. harmonická vibrací = v limitu (25N) 3. harmonická vibrací = v limitu (5N)

Červená šipka nahoře se otáčením kola po diagramu posouvá Jedna otáčka kola = celý tento diagram Lze tak přesně určit místo problému

Klávesou K2 zobrazíme 4 otáčky kola

Děkuji za pozornost