Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Advertisements

Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Vzdělávací a tréninkový program pro kariérové poradce.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
VY_52_INOVACE_PRV.3.30_Živočichové_pracovní list
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Příprava na výkon povolání
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Profesně pracovní způsobilost člověka a její edukační utváření
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Personální plán pro podnikatelský plán
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Realizace projektu Volba budoucího povolání žáků Libereckého kraje Prášek Václav, manažer projektu.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Říjen  Úvodní kolečko – kdo je z jaké školy?  ÚP Bc. Kateřina Járová (trh práce) Ing. Marcela Vychodilová (IPS, nabídka pro ZŠ)  Krajský úřad.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
(pro nástup ve škol. roce 2017/2018). JAK ŽÁKŮM POMŮŽE NAŠE ŠKOLA v rámci předmětu PRACOVNÍ ČINNOSTI témata: volba profesní orientace, zaměstnání, trh.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Kariérové poradenství v českém středním školství
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Přijímání zaměstnanců
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Volba povolání postřehy, postupy, doporučení…
PROFESE UČITELE Radek Šír.
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,

N OVINKY V ISA+ Výběr pomocí filmových ukázek Výběr podle obrázků Profitest Pomoc znevýhodněným žákům

V YUŽITÍ FILMOVÝCH UKÁZEK  Celkem 41 filmových ukázek - chci se vyučit – 23 ukázek - chci získat maturitu – 18 ukázek  Podpora vzdělávání v technických oborech  Výběr podle oboru vzdělání, podle pracovní činnosti či podle pracoviště

M OŽNOST VÝBĚRU PODLE OBRÁZKŮ 4 hlavní oblasti - technika - práce s materiálem - příroda a jídlo - lidé

PROFITEST  Zájmový test na podporu profesní volby  Test je určen pro žáky základních škol (děti ve věku 14, 15 a 16 let)  Motivace dětí k přemýšlení sama o sobě

PROFITEST  2 části testu - obecná orientace vzdělávacích předpokladů - podrobnější zájmová profilace  Doporučení, ke které profesní oblasti má žák předpoklady

P ODPORA ZNEVÝHODNĚNÝCH ŽÁKŮ  Podpora zdravotně postižených žáků - možnost výběru školy podle druhu postižení - příklady dobré praxe  Předčasné odchody ze škol

NOVÉ NÁSTROJE ISA +  Při vytváření nových možností byly zohledněny názory a postřehy výchovných – kariérových poradců na základních a středních školách  Vychází z potřeb dětí a jejich rodičů  Zachycují zkušenosti s provozováním systému ISA a reagují na poptávku po nových přístupech k volbě povolání

T YTO NOVÉ NÁSTROJE SYSTÉMU ISA+ VNÍMÁME JAKO :  Atraktivní pomůcky pro výuku průřezového tématu Člověk a svět práce  Rozšiřující nástroj kariérového poradenství na školách  Prostředky umožňující rodičům a dětem snadnou orientaci v nabídce vzdělávání na středních a vyšších odborných školách

D ĚKUJI ZA POZORNOST