Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice Autor práce: Frederika Slezáková, IX. A Vedoucí práce: Mgr. Věra Vitáková Školní rok: 2010/2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Úvod do rozvojových studií Základní pilíře rozvojové pomoci.
Zákon o sociálních službách
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF,
Problém hladu a podvýživy
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_20.
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
Mezinárodní organizace
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
DĚTSKÁ PRÁVA Svět je veliká skládačka složená z mnoha dílů. Všichni, i ty , jsme jeho součástí.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.34 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Oblasti, jejichž řešení může výrazně zlepšit životní podmínky osob s PAS – autismem v České republice, v kontextu Úmluvy o právech osob se zdravotním.
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ZDRAVÍ 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
CHUDOBA, ROVNOST, VZDĚLÁNÍ
Dopady světové finanční krize na rozvojové země Science Café 7. června 2012 Ondřej Horký ???
Pobytové středisko Zastávka
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Dětská práce Lucie Pizúrová.
Komunitní péče.
Zdravá škola.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
SOS dětské vesničky.
104.1 Práva a povinnosti, pravidla a zákony
OSN (United Nations Organization)
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Rozvojová a humanitární pomoc. Faktory způsobující nerovnosti: A/ vnitřní faktory – v kompetenci chudých států ► fyzickogeografické faktory – podnebí,
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Reintegrace žáků s chronickým onemocněním zpět do škol projekt TIMSIS Action Comenius 2.1 Action Comenius 2.1 Doba trvání projektu: 3 roky Doba trvání.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Dětský fond Organizace spojených národů
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E Péče o nemocné dítě.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Marketingové aktivity sdružení České dědictví UNESCO.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Problematika násilí na dětech Syndrom CAN – syndrom týraného, zanedbávaného a zneužívaného dítěte Způsoby vzniku: Akce Ne-akce.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
VOŠP a SPGŠ Litomyšl UNESCO. Lidská práva a svobody Pozornost tématu věnována napříč humanitními vzdělávacími předměty Zapracováno do ŠVP Používány moderní.
OSN.
Nástroj pro uprchlíky v Turecku
Dětští vojáci.
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Mezinárodní spolupráce
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice Autor práce: Frederika Slezáková, IX. A Vedoucí práce: Mgr. Věra Vitáková Školní rok: 2010/2011

Úvod  UNICEF - dětský fond OSN  Toto téma jsem si vybrala, protože jsem se chtěla dozvědět více o této problematice a hlavně o tom, jak může obyčejný člověk pomoci a zachránit život  UNICEF je hlavní světovou organizací, která se zabývá ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí a podporou jejich všestranného vývoje.

 spolupráce: s komunitami a vládami ve 160 zemích světa => nejpotřebnějším poskytnout pomoc i dlouhodobý rozvoj  -jeho působnost umožňuje využít znalostí a zkušeností spojených s pomocí dětem  finance - výhradně z dobrovolných příspěvků a prodeje pohlednic a dárkového zboží s logem UNICEF  činnost: s přesvědčením, že péče o děti a jejich vývoj = podmínkou rozvoje lidstva  založen s cílem: vymýcení překážek (chudoba, násilí, nemoci, diskriminace,apod...)  přesvědčen- že společně můžeme přispět k šíření lidskosti

 1946: Mezinárodní dětský fond- neodkladné pomoci -(United Nations International Children’s Emergency Fund)  původní zaměření: postiženým dětem 2. sv. v.  1953: trvalá součást Organizace spojených národů  1989: přijetí Úmluvy o právech dítěte  Současná ředitelka - paní Anna M. Veneman (USA)  Řízení výkonnou radou - složena z 36 zástupců  1991: přijetí Úmluvy o právech dítěte v ČR

 cíl: všechny děti mají právo na zdraví, přiměřenou výživu, vzdělání, ochranu před konflikty, týráním a jakýmkoliv zneužíváním a vykořisťováním  poskytuje: okamžitou pomoc v nouzi dětem a ženám - v zemích a oblastech postižených válečným konfliktem nebo přírodní katastrofou  opatření: možnost - nejlepší start do života => správná péče v raném věku je nejdůležitějším základem pro budoucnost člověka  zajišťuje: základní vzdělávání dívek stejně jako chlapců  snaha: zapojit všechny do budování bezpečného prostředí pro děti  pracuje: víc než 7000 lidí nová škola v Africe

Dlouhodobé programy pomoci  Zdraví a výživa – dodává: (jod, vitaminy, železo apod.) očkuje: (spalničky, TBC, tetanus, záškrt, černý kašel, dětská obrna)  Zdravotně nezávadná voda a hygiena programy: přístup k pitné vodě, péče o čistotu vody, hygienu => prevence k šíření např. tyfu nebo cholery  Vzdělávání snaha: zpřístupnit alspoň základní vzdělání všem dětem bez rozdílu rasy, pohlaví a původu  Ochrana dětí programy : - děti ulice (street children), děti námezdně pracující, děti týrané a zneužívané, problematice: chudoby, děti při ozbrojených konfliktech a dětským vojákům  Okamžitá pomoc v nouzi

 A) přírodní katastrofy (záplavy, zemětřesení apod,)  B) konflikty (v Kyrgyzstánu, Středoafrické republice atd,)  C) další:proti hladomoru, na pomoc dětem strádající v důsledku HIV/AIDS,... Pomoc- zásobování krizovými prostředky (léky a vakcínami, zdravotnickým materiálem, tabletami na čištění vody, hygienickými potřebami, stany, příkrývkami apod,)  Kouzelná dvoukoruna- dvě moskytiéry a fotbalový míč = dětem z těchto ohrožených oblastí  vyslanci: Liam Neeson, Audrey Hepburnová, Susan Sarandonová, Mia Farrowová, Whoopi Goldbergová, Shakira, Robbie Williams, Roger Federer, David Beckham, Lionel Messi, Michal Viewegh,...

 Velice mě překvapilo, jak m á lo stač í těmto dětem ke š těst í a upř í mně mi z toho bylo dost smutno. Děti kter é neznaj í lego, neznaj í obyčejn é dřevěn é kostky, ani omalov á nky. Děti, kter é neznaj í teplo a ú tulno domova, ba naopak děti, kter é pokud maj í to š těst í a jsou "zdrav é ", mus í těžce pracovat, jsou fyzicky i psychicky týran é a v mnohých př í padech vůbec neznaj í mateřskou l á sku. Zdroje: á zky/unicef