Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část Jana Švarzbergerová1 Projekty SOVA 21 a INZA Finanční část Jana Švarzbergerová 10.7.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
Advertisements

Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Seminář pro žadatele o finanční podporu Finanční řízení Jiří Vícha 1.
Dokladování výdajů projektu Jiří Vícha 1. Obsah 2 nejdůležitější pravidla při čerpání rozpočtu kap. 1 – osobní náklady – stručné opakování kap. 1 – vzory.
Fondy. Nekrytí fondů Fondy nemusí být vždy kryty penězi (241) s výjimkou FKSP Fondy mohou být kryty zásobami, pohledávkami apod. 2.
Ing. Michal Čech Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost – výzva 31 a 32.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
Nákup služeb kapitola rozpočtu 5 Jiří Haken 1.
Alena Zítková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Markéta Lisová Finanční rámec grantových projektů 2. výzva, prioritní osa 1, II. globální granty a 4. výzva, oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Projekt ORSEJ 2. jednání řídícího a realizačního týmu dne
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická.
Cestovní náklady podnikatele a zaměstnance. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Vlastní zdroje - fondy.
Petra Němcová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_242_TÉMA_ Doklady a evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc Kontrola přijatelnosti Nejčastější chyby.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
1 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Finanční část projektu Rozpočet projektu Operační.
VYÚČTOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ A PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH MO STŘEKOV Platné od
24. října 2008Ing. Helena Viktorie Barbořáková I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Rozpočet.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Daň z nabytí nemovitých věcí
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Místní rozpočtové jednotky
Realita zahraničního náboru
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Jednoduché účetnictví
Seminář pro příjemce OPVK
31 Základní typy zdravotnických systémů
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zdroje financování majetku - PASIVA
Základy účetnictví změny rozvahových položek
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Finanční plán stavební zakázky
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Ing. Hana Procházková finanční manažer
Transkript prezentace:

Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část Jana Švarzbergerová1 Projekty SOVA 21 a INZA Finanční část Jana Švarzbergerová

Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část2 Projekty SOVA 21 a INZA Finanční část Finanční kontrola Časový harmonogram projektů Specifika financování v rámci OPVK

Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část3 Finanční kontrola

2 zakázky na katedru Číslo zakázky/podzakázka Příklad nákupu letenky ze zakázky 0238: 0238/02 Příkazce operace Správce rozpočtu Přehled zakázek v Kruhu Pozn.: Podzakázka = číslo kapitoly dle rozpočtu Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část4

5 Časový harmonogram projektů

Časový harmonogram projektů I Plán osobních nákladů Vždy k a Dodat kompletní, zkonzultovaný Plán čerpání položek rozpočtu Harmonogram čerpání po půl rocích Vyjasnění na individuálních schůzkách Přehled osobních nákladů Do 25. následujícího měsíce Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část6

Časový harmonogram projektů II Pracovní výkazy pro OP VK tým Do 15. následujícího měsíce Podklad pro převod mezd, nesrovnalosti na vrub katedry Podrobněji prezentace Personalistika Podklady pro monitorovací zprávu K a 2.4. v roce Podrobné pokyny k přípravě MZ v druhé půlce srpna Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část7

8 Specifika financování v rámci OP VK (dle PpP č. 5, str )

Obecné zásady Jednotkové sazby – nutnost průměrně dodržet (nedodržení – na vrub katedry) Změny rozpočtu potřeba vždy nejprve konzultovat s MŠMT Hospodárnost výběru dodavatele Dodržení běžných postupů na MU Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část9

Kapitola 1 – Osobní náklady Členění Zaměstnanecké smlouvy (Platy) Sociální 25%, Zdravotní 9%, Sociální fond 1% DPČ Sociální 25%, Zdravotní 9% DPP !! v rozpočtu není počítáno s odvody X DPP nad 10 tis. Kč za měsíc Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část10

Kapitola 1 – Osobní náklady Krácení Odborných lektorů INZA (Položky , , ) Omezení pro financování jiných kategorií lektorů, než původně plánováno Potřebu přesunů budeme řešit individuálně na úrovni kateder Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část11

Kapitola 2 – Cestovní náhrady Se zahraničním expertem uzavřena smlouva §51 – podmínka pro možnost vyplacení Cestovného a Per diems Ve smlouvě uvedeno, že bude cestovné/per diems proplaceno Součástí Daňový dotazník a Čestné prohlášení zahraničního experta !! U osob povinných k dani (podnikatelé) – dodanění nákladů 20% sazbou DPH Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část12

Kapitola 2 – Cestovní náhrady Cestovné pro zahraniční experty Letenka pouze pro cesty delší než 500 km Pro kratší cesty uznatelný jen výdaj do výše ceny jízdenky v 2. třídě vlaku vyšší kvality Uznatelné náklady Letenka v ekonomické třídě + letištní poplatky Výkon práce experta nejméně v délce 6 hodin Nevztahuje se na den odjezdu a příjezdu Situaci, kdy expert odjede a přijede v den akce, nutno konzultovat Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část13

Kapitola 2 – Cestovní náhrady Cestovné pro zahraniční experty Zakoupení letenky projektovým týmem Žádost o platbu kreditní kartou FSS Řeší se s paní Kozlovou Zakoupení letenky zahraniční expertem Expert dodá letenku, potřebujeme originál Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část14

Kapitola 2 – Cestovní náhrady Per Diems Paušální sazba Kryjí – ubytování, stravné a cestovné v ČR Výpočet: €230 násobené počtem dní Při pobytu necelé dny se počítá poměrná část sazby Se souhlasem experta možné krátit Souhlas zapracován ve smlouvě §51 Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část15

Kapitola 3 - Zařízení Ceny v rozpočtu uváděny s DPH Možnost půjčování cílové skupině -> Potřeba uzavřít smlouvu o výpůjčce Nakupované zařízení potřeba evidovat na osobu zaměstnanou z projektu !! V případě poškození či ztráty nutná náhrada Označování logolinkem, zkráceným názvem projektu a registračním číslem Knihy, databáze Převedeno do rozpočtu knihovny Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část16

Kapitola 5 – Služby (vybrané položky) Odměna zahraničnímu expertovi Smlouva § 51, více viz kapitola 2 Cestovné Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část17

Kapitola 5 – Služby (vybrané položky) Stravování, ubytování, doprava Náklady na fakturu X Přímá podpora (Kapitola 7) Ubytování Jen cílová skupina Cenový limit – max Kč za osobu a noc Stravování Nejen cílová skupina Také realizační tým, další přizvaní hosté Limit 300 Kč/den – celodenní akce !! Prezenční listina Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část18

Kapitola 5 - Služby Služby poskytované Masarykovou univerzitou Vnitrofaktury – není možné zahrnout do projektu OP VK Problematika vyčíslení nákladů tak, aby MU nevznikal zisk Většinou pronájem, občerstvení -> Není např. možné ubytování v Telči, občerstvení z bufetu, Menzy MU, letní škola na MU - nájem Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část19

Kapitola 7 – Přímá podpora Proplácena cílové skupině oproti dokladům Náklady za jízdní výdaje, ubytování, stravování Členění Studenti Zaměstnanci FSS !! Cílová skupina: studenti a zaměstnanci FSS, kteří mají české občanství nebo povolení k trvalému pobytu na území ČR Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část20

Nepřímé náklady Objem Pro rok 2012: 2% vyčerpaných nákladů Účel využití Telefonní hovory Poštovné Kancelářské potřeby Tuzemské služební cesty realizačního týmu Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část21

Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část22 Děkuji za pozornost. Kontakt: Ing. Jana Švarzbergerová Tel.: Kancelář: 5.53