VÍTÁME VÁS na workshopu FIREMNÍ KULTURA A ÚSPĚCH SPOLEČNOSTI – návody z dílny světových lídrů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Třetí kariéra Věk jako příležitost – využijme potenciál zaměstnanců 50+ Diskusní seminář „Rovné šance na trhu práce“ Kateřina Kubešová, EXPERTIS PRAHA.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Otázky a odpovědi Sekce veřejných knihoven SKIP
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Personální rozvoj zaměstnanců a zaměstnankyň Ministerstva vnitra s ohledem na jejich specifické potřeby PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Koordinátorka problematiky.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Příloha č. 1 – specifikace předmětu plnění Řízení lidských zdrojů Procesy a nástroje VZ 2015.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Sub-projekt PF 098: Práva dítěte ve školské praxi Brno, 26. listopadu 2013 Autentická participace Petra Ali Doláková Realizátor projektu: Česko-britská.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Návrat z mateřské a rodičovské dovolené, praktické problémy Autorka: Mgr. Lada Štěrbová Vedoucí závěrečné práce: JUDr. Pavel Jindřich.
1. WORKSHOP.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Respekt k práci, respekt k člověku
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Propojení odborného vzdělávání s praxí ve firmách
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
Společenská odpovědnost ve školství
REZERVY ČESKÉHO TRHU PRÁCE A JEHO BUDOUCNOST
Základní informace o poskytovateli
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Slaďování pracovního, rodinného a soukromého života: Výzva současnosti
PhDr. Eva Ferrarová Ph. D. Mgr. Lenka Ebringerová
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
KURÝR dlouhodobá brigáda
kam vlastně směřujeme ??? 
Řízení a rozvoj lidských zdrojů na Ministerstvu vnitra
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Výstupy z projektu PROGRESS
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
Strategické řízení a plánování
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Krajský úřad Jihomoravského kraje
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

VÍTÁME VÁS na workshopu FIREMNÍ KULTURA A ÚSPĚCH SPOLEČNOSTI – návody z dílny světových lídrů

Firemní kultura a úspěch společnosti – návody z dílny světových lídrů PROGRAM  13:00-13:15 Registrace  13:15-14:30Hodnotový systém dle Richarda Barretta - představení unikátní metody využívané v rozvoji a motivaci lidí  Jaké hodnoty ve firmě ovlivňují výkonnost lidí, resp. ziskovost firem?  Příklady dobré praxe z významných mezinárodních společností Host workshopu: Irena Swiecicki, specialistka na osobnostní rozvoj  14:30-14:45 Přestávka  14:45-15:45 Práce i rodina, program komplexní podpory rodičů – zaměstnanců, Příklad dobré praxe z ČSOB  Co získá firma díky systematické práci s rodiči-zaměstnanci  Jak si udržet cenné specialisty/-tky)?  Možnosti a úskalí flexibilní práce aneb co může manažer nabídnout zaměstnancům na MD/RD, popř. rodičům s malými dětmi Petra Kinclová, HR specialistka ČSOB Denisa Stratilová, HR specialistka ČSOB  15:45-16:00 Diskuse  16: Zakončení workshopu 2

.  CÍLE PROJEKTU : 1. Podpora a vzdělávání zaměstnanců ČSOB v tématech slaďování osobního a pracovního života, diverzity a rovných příležitostí Vzdělávání je určeno:  RODIČŮM, kteří jsou na rodičovské dovolené či po návratu z rodičovské dovolené  MANAŽERŮM, kteří mají ve svých týmech rodiče na rodičovské dovolené, a kteří každodenně řídí práci svých zaměstnanců, nejen rodičů s malými dětmi  HR KONZULTANTŮM, kteří nastavují personální systémy a procesy v ČSO B 2. Sdílení zkušeností a best practices s regionálními zaměstnavateli a HR specialisty po celé ČR  Projekt je realizován do Práce i rodina – rovné šance pro práci rodičů v ČSOB

Analýza rovných příležitostí a diverzity

.  Průzkum se zaměřil na etiku, soulad s hodnotami, legislativní normy (zákoník práce, zákon o zaměstnanosti, antidiskriminační zákon), sledoval problémy i příklady dobré praxe. Výstupem zprávy jsou doporučení, jejich naplnění bude hodnoceno další analýzou ke konci projektu.  Šetření se zaměřilo především na Královéhradecký a Zlínský kraj (kraje realizace projektu – návazných aktivit) Zdroje informací:  Analýza dokumentů  218 odpovědí v dotaznících (kvantitativní data)  5 fokusních skupin (management, rodiče, celkem 55 osob), 8 individuálních rozhovorů 5 Základní fakta o provedené analýze rovných šancí

.  Celá řada příkladů dobré praxe:  Transparentní výběrové řízení  Nastavení flexibilních forem práce v dokumentech  Program pro maminky a tatínky  Výběr benefitů  Možnosti vzdělávání  Důvěra v nadřízené i kolegy  Problémem je realizace některých opatření nastavených centrálou v praxi analyzovaných regionů - je třeba dále různé možnosti komunikovat  Nastavení podmínek může nezáměrně preferovat určité skupiny (např. v náboru na pozice do poboček spíše uspějí mladé ženy, je problém zajistit zaměstnané různého věku, na vyšších pozicích více uspějí ti, kdo jsou ochotní obětovat osobní život – platí zejména pro ženy, ale i pro muže) 6 Hlavní zjištění

.  Podpořit kulturu slaďování pracovního a soukromého života:  proškolení manažerů, hledání příkladů dobré praxe  Provést hlubší analýzu postavení zaměstnaných 55+  Používat korektní jazyk oslovující muže i ženy  Analyzovat data náboru/propouštění s ohledem na věk a pohlaví  Rozpracovat postupy pro flexibilní formy práce, vč. práce z domova, dokument provázat s Katalogem pozic  Připravit srozumitelný dokument se všemi informacemi o Programu pro maminky a tatínky  Zvážit flexibilitu v poskytovaných službách  Doplnit etický kodex o aspekt podpory slaďování a nediskriminace  Realizovat podrobnou analýzu mezd 7 Hlavní doporučení

.  „Je pro mě důležité být s mojí rodinou, kluci rostou jak z vody a já chci být táta, s kterým budou mít zážitky.“  „Úpravu pracovní doby bych ráda přivítala dočasně i ve věku 4 let dítěte, školy i školky se zavírají v 16,30 a s pracovní dobou do 17 hodin se to nedá zvládnout. V bance jsem již 16 let, ráda bych tu pracovala, ale bohužel nenacházím práci, která by mi umožnila lepší pracovní dobu.“  „Jsem liniový manažer, ale některé věci, které mám zpracovávat, vyžadují soustředění a klid, to v kanceláři nemám, vím, že se to nesmí, ale beru si práci domů.“ 8 Zajímavé citáty z analýzy

Program pro maminky a tatínky ČSOB

Historie

Rok 2008 Počet maminek/rodičů na MD a RD je průměrně 930 ročně Proces návratu a začlenění do pracovního procesu je neřízený a nahodilý….. ….většina maminek je v průběhu jejich MD a RD nahrazena a nemají se kam vrátit……… ……s tím se nechceme smířit!

Cesta

Získání podpory vedení Nastavení pravidel zaměstnávání rodičů v průběhu RD a po skončení RD Přesvědčování středního managementu (běh na dlouhou trať ) Sdílení best practices manažerů Počítání přínosů - pozitivní zlom přišel v roce 2011

Současnost

.  Návratovost rodičů zpět do zaměstnání je více než 65%  Nabízíme rodičům flexibilní formy práce a speciální péči  Zkrácený úvazek  Sdílené pracovní místo  Postupný návrat do práce  Práci z domova  Kontakt s bankou po celou dobu MD a RD prostřednictví webu  Setkání pro rodiče a děti v bance  Vzdělávací akce pro rodiče  Koučování pro rodiče  Největší zapojení a návratovost (91% všech) rodičů je v pobočkové síti  Vyčíslené úspory jsou ve výši Kč na 1 rodiče, který se vrátí do pracovního procesu, celkem jsme v roce 2012 uspořili díky Programu 84 mil. Kč 15 Jak jsme na tom nyní?

. Co banka svým zaměstnancům nabízí Aktuální stav:  Flexibilní pracovní doba (od 6 do 9 a od 15 do 18)  Home office  Částečné pracovní úvazky – DPČ, DPP  Krátkodobé pracovní volno – do 1 měsíce  Dlouhodobé pracovní volno – do 1 roku  Rotace zaměstnanců Budoucnost:  Řízený proces home office jako benefitu pro zaměstnance (evidence a reporting)  Pokračování možnosti krátkodobého i dlouhodobého pracovního volna  Rozvoj dalších forem spolupráce (job-sharing, apod.) 16 Flexibilní formy práce v ČSOB

. 17 Jak jsme na tom nyní?

.  Ladíme pravidla (plánování výkonnosti, rozpočet)  Podporujeme střední management  Vzděláváme management i rodiče  Realizujeme grant EU podporující témata slaďování práce a rodiny, diverzity a rovných příležitostí žen a mužů 18 Co dál?

Děkujeme za pozornost Petra Kinclová Denisa Stratilová ČSOB