Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

Elektronizace ZŘ a e-aukce, dva elektronické systémy v organizaci Ing. Jan HAVLÍK Městský úřad Žďár nad Sázavou Ostrava listopad 2009.
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Veřejné zakázky elektronicky Statutární město Děčín.
Informace o průběhu veřejné zakázky na lesnické práce 2012+
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
šablona pro tvorbu DUMů – PowerpointPowerpoint šablona pro tvorbu DUMů – WordWord šablona pro tvorbu DUMů – ExcelExcel.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Obchodně Společenské Centrum Prostějov shrnul
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
Dialog versus vyjednávání - je mezi nimi nějaký rozdíl? Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
ZÁKON 139/2006 O koncesních smlouvách a koncesních řízeních (koncesní zákon)
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
JJ Mois Année Notebook pro studenty VŠ Informační materiál určený pro studenty Nabídka od
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Stav krajských projektů Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Změna profilu zadavatele Migrace veřejných zakázek Mgr. Tomáš Motal QCM, s.r.o.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Poskytování služeb KIVS prostřednictvím dynamického nákupního systému – stav projektu CMS FORUM
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Seminář k soutěži Parádní web 21. leden 2014 Ing. Kamil Válek tajemník Městského úřadu Uherský Brod.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
PpeSystem»Veřejné zakázky Komplexní atestovaný elektronický nástroj podle zákona 137/2006 Sb.
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
Možnosti připojení k internetu
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Transkript prezentace:

Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení městské optické sítě k internetu (smlouva z roku 2009, bod 4, podbod 9), přesto, že opakovaně slíbili nápravu. 2) Nečekané výpadky připojení brání odbavení klientů (dopravní a správní agendy). Negativní vliv i na organizace města (předprodeje vstupenek). 3) Vysoká cena připojení ( Kč bez DPH/měsíc za 70 Mb). Letos vysoutěženo v elektronické aukci Kč bez DPH/měsíc za 100 Mb včetně záložního připojení a dostupnosti 99,95 %. 4) Problémy s komunikací s firmou Logicprim (slíbí, ale nenastaví). 5) Nedodržování dohody z minulého jednání s firmou Logicprim (2/2013 přislíbeno zprovoznění bezdrátového záložního připojení).

Postup výběrového řízení I. ● Dle Směrnice o veřejných zakázkách města Jičín byla zakázka zveřejněna (na „Profilu zadavatele“ a dalších webech určených Směrnicí) a k podání nabídky bylo vyzváno 13 firem z Jičína i celé ČR. Zadávací podmínky byly schváleny RM. ● Nabídku podalo do firem. VŘ bylo zpracováváno v programu ETED (elektronický nástroj pro veřejné zakázky). ● Ve všech pěti nabídkách byly chyby, proto RM na svém 72. zasedání konaném dne schválila zrušení výběrového řízení. ● Oznámení o zrušení výběrového řízení bylo zveřejněno na Profilu zadavatele (a dalších webech určených Směrnicí).

Postup výběrového řízení II.“ ● byla městem Jičín vypsána zakázka malého rozsahu na akci: „Poskytování datové služby připojení na internet II“. Dle Směrnice o veřejných zakázkách města Jičín byla odeslána výzva 3 dodavatelům (čl. IV., odst. 2. písm. c), týž den bylo to oznámení zveřejněno (na „Profilu zadavatele“ a dalších webech určených Směrnicí). Zadávací podmínky již obsahovaly i Smlouvu o zajištění datových služeb s tabulkou slev za snížení dostupnosti služby (při dostupnosti 99,95 až 99,5% bude sleva na měsíčním poplatku 5%). ● Nabídku podaly do firmy. Pak proběhla el.aukce v nástroji ETED s výsledkem: 1. Net2U s.r.o Kč, 2. Dragon s.r.o Kč, 3. České Radiokomunikace a.s Kč. ● Komise doporučila RM za vítěze firmu Net2U s.r.o.

Návrh zabezpečení ové komunikace města Jičín ● Každý máme nějaká data, která jsou pro nás velmi důležitá a jejich odcizení by nám mohlo způsobit nemalé problémy. Asi nejvíce jsou ohrožena data při ové komunikaci a data uložená na mobilních zařízeních (notebooky, smartphony, USB Flash paměti atd.). Ve všech případech je řešením šifrování těchto dat tak, aby i při jejich odcizení nemohlo dojít k jejich zneužití. ● Nejlevnějším řešením (cca Kč/měsíc) pro zabezpečení přenosu ů města Jičín internetem je překlenout nedůvěryhodnou zónu šifrovaným kanálem (primární mailserver umístit mimo dosah poskytovatele připojení na tzv. Virtuální Privátní Server, kdy mailová komunikace mezi primárním a interním serverem bude šifrovaná), viz následující obrázek.

Překlenutí nedůvěryhodného poskytovatele připojení