MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronická tržiště veřejné správy dle Usnesení Vlády ČR 343/2010
Advertisements

Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Ing. Pavel Brož ředitel divize rozvojových projektů CS-PROJECT Aktuální projekty vlády ČR: Resortní systémy centralizovaného zadávaní.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR E-tržiště České pošty.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Elektronický nástroj vortalGOV © All rights are reserved Ing. Lukáš Zazvonil.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Elektronická tržiště - nový systém zadávání veřejných zakázek ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Marek Grill Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Seminář pro žadatele k 49. výzvě IROP „Deinstitucionalizace sociálních služeb za účelem sociálního začleňování II." Zadávání a kontrola veřejných zakázek.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Zadávání a kontrola veřejných zakázek Mgr. Barbora Dedková - Specialista na administraci VZ Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP „Administrace projektů ve fázi realizace"
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
JUDr. Ludvík Ševčík, ml. Brno, Kobližná 19
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Autoři: Ing. Martin Polák Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele

elektronizován celý zadávací proces Výhody používání e-tržiště

Z důvodu pochybnosti o porušování §153 ZVZ (vlastní náklady si účastník nese sám) je zrušena zprostředkovatelské provize Jedinou nutnou podmínkou pro možnost podání nabídky v e-tržišti je registrace Výhody e-tržišť z pohledu dodavatele

užívání posiluje transparentnost, rovný přístup, nediskriminaci, zrychluje proces zadávání, zvyšuje efektivitu veřejné správy, dokladovatelnost snižuje prostor pro korupci, nový model čerpá z dosavadních zkušeností důraz na používání automatizované metody hodnocení nabídek, el. katalogů, e-aukce, Výhody používání e-tržiště

zjednodušený přístup ÚOHS a kontrolních orgánů, rychlé střetávání nabídky a poptávky při minimalizaci transakčních nákladů zvyšuje efektivitu veřejné správy, pro zadavatele i dodavatele je užívání zdarma, poplatky za provoz hradí správce, tj. MMR Výhody používání e-tržiště

V případě harmonizace vnitřních předpisů s pravidly e-tržišť Stanovena shodná pravidla pro postupy ve veřejných zakázkách MZMR (stejné limity pro různé způsoby uveřejnění a stejné místo pro jejich uveřejnění) Stanovení závazného počtu oslovovaných dodavatelů Zřízení jednoho místa pro uveřejňování informací o všech VZ v resortu, Sjednocení výkladové praxe jednotlivých ustanovení ZVZ a vnitřních předpisů, Výhody používání e-tržiště

Registrace slouží k vytvoření účtu subjektu, který bude v e-tržišti vystupovat jako registrovaný subjekt v roli dodavatele Registraci smí dodavatel provést na všech e- tržištích Pod jedním IČO je možné zaregistrovat pouze jeden subjekt Jak správně postupovat při registraci a v průběhu VZ

Pro registraci předloží subjekt prostřednictvím e- tržiště provozovateli žádost o registraci obsahující: Obchodní firmu/název Právní formu – výběr z číselníku (121, 112) Sídlo/místo podnikání Identifikační číslo Jiné kontaktní adresy Obecné kontaktní údaje (telefon, ) Jak správně postupovat při registraci a v průběhu VZ

Bankovní spojení Hlavní předmět činnosti Relevantní údaje o dodavateli (např. § 101 zákona) Jméno jednoho či více administrátorů dodavatele vzhledem k e-tržišti Prohlášení dodavatele o tom, že souhlasí se všemi podmínkami provozního řádu Jako přílohu registrace je povinen předložit dodavatel výpis z obchodního rejstříku v prosté kopii Žádost o registraci musí být opatřena zaručeným elektronickým podpisem v případě, že není provozovateli doručena datovou schránkou Jak správně postupovat při registraci a v průběhu VZ

Zadavatel může provést předběžnou registraci dodavatele, který není v e-tržišti zaregistrován Předběžně registrovaný dodavatel bude prostřednictví e-tržiště vyzván k provedení řádné registrace Předběžná registrace dodavatele zadavatelem

Komplex složek funkcionalit e-tržiště umožňující dodavateli vyhledat jednotlivá zadávací řízení, připravit nabídku a činit další úkony související s účastí dodavatele v zadávacím řízení. Provozovatel poskytuje základní služby zdarma. Každý registrovaný dodavatel se může účastnit neomezeného počtu zadávacích řízení Základní služby pro dodavatele

VZMR 1.Otevřená výzva // eA 2.Zadání VZMR formou e-aukce, 3.Minitendr // eA 4.Uzavřená výzva // eA 5.Přímé zadání Podlimit 6.ZPŘ // eA 7.Minitendr // eA (i nadlimitní minitendry) 8.Přímé zadání *// eA – Možnost hodnocení formou e-aukce Zadávací řízení realizovaná na e-tržišti

1. Otevřená výzva činí-li předpokládaná hodnota veřejné zakázky o alespoň ½ mil Kč a nedosáhne 1 mil. Kč v případě dodávek a služeb, nebo o alespoň 1,5 mil. Kč a nedosáhne 3 mil. Kč v případě stavebních prací, 2. Zadání VZMR formou elektronické aukce výše předpokládané hodnoty není relevantní, zadání VMZR formou e-aukce je zcela v dispozici zadavatele 3. Minitendr na základě rámcové smlouvy s více uchazeči LIMITY ZOHLEDŇUJÍ ÚPRAVY TRANSPARENTNÍ NOVELY 2012 Zadávací řízení realizovaná na e-tržišti

1. Otevřená výzva činí-li předpokládaná hodnota veřejné zakázky o alespoň ½ mil Kč a nedosáhne 1 mil. Kč v případě dodávek a služeb, nebo o alespoň 1,5 mil. Kč a nedosáhne 3 mil. Kč v případě stavebních prací, 2. Zadání VZMR formou elektronické aukce výše předpokládané hodnoty není relevantní, zadání VMZR formou e-aukce je zcela v dispozici zadavatele 3. Minitendr na základě rámcové smlouvy s více uchazeči LIMITY ZOHLEDŇUJÍ ÚPRAVY TRANSPARENTNÍ NOVELY 2012 Zadávací řízení realizovaná na e-tržišti

4. Uzavřená výzva činí-li předpokládaná hodnota veřejné zakázky: o alespoň 100 tis. Kč a nedosáhne 1/2 mil. Kč v případě dodávek nebo služeb, nebo o alespoň 100 tis. Kč a nedosáhne 1,5 mil. Kč v případě stavebních prací, 5. Přímé zadání nedosáhne-li předpokládaná hodnota veřejné zakázky částky Kč. LIMITY ZOHLEDŇUJÍ ÚPRAVY TRANSPARENTNÍ NOVELY 2012 Zadávací řízení realizovaná na e-tržišti

Činí-li předpokládaná hodnota veřejné zakázky: alespoň 1 mil. Kč a nedosáhne Kč v případě dodávek a služeb, alespoň 3 mil. Kč a nepřesáhne 10 mil. Kč v případě stavebních prací. LIMITY ZOHLEDŇUJÍ ÚPRAVY TRANSPARENTNÍ NOVELY 2012 Zjednodušené podlimitní řízení

Minitendr, zadává-li zadavatel dílčí veřejnou zakázku uchazeči na základě uzavřené rámcové smlouvy v souladu s § 92 odst. 3 ZVZ: výše předpokládané hodnoty není pro použití tohoto druhu řízení relevantní, tento druh řízení se použije kdykoli, zadává-li zadavatel dílčí veřejnou zakázku na základě uzavřené rámcové smlouvy (tedy i nadlimitní minitendr) Minitendr

Otázky a odpovědi Kontaktní osoby: Ing. Martin Polák Děkujeme za pozornost