VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnost práce na Internetu
Advertisements

Viry, trojské koně a červi
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Bližší informace o Spyware, adwere, spam.
Počítačové viry.
Počítačové viry.
POČÍTAČOVÉ VIRY Barbora ČÁPOVÁ 1.A.
Webové nástroje, komunikace
Proč chránit data v počítači
Škodlivé kódy Bezpečnost informačních systémů - referát
Antivirové programy Josef Toth.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Informační a komunikační technologie
Počítačové viry a jiné hrozby
Informační a komunikační technologie
Počítačová bezpečnost
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Počítačové viry a jak se proti nim chránit
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_046 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Počítačové Viry a antivir
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Manažerské informační systémy Informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Referát č. 9 Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Ochrana počítače Jak ochránit počítač Jaké programy používat
Ochrana počítače Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
Malware - opakování.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Poplašné zprávy a otravná pošta Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Informatika Opakování učiva pro 9. ročník
Počítačová bezpečnost Je obor, který se zabývá zabezpečením počítače.
Počítačová bezpečnost
BEZPEČNOST V POČÍTAČI Jiří Beran BezpečnostJiří Beran.
počítačová BEZPEČNOST
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Antiviry.
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu (problematika počítačových virů a červů, firewall) Mazal Jan, 4.A.
Počítačové viry Michael Čambor 7.A říjen 2010.
SOFTWARE IV Viry.
Počítačová bezpečnost
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Škodlivý software ● Viry, trojské koně, červy ● Metodika detekce viru ● Spyware, spam ● Ochrana.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
MALWARE Malware je počítačový program určený k poškození nebo vniknutí do počítačového systému. Výraz malware vznikl složením anglických slov „malicious“
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office Orlová, spol. s r.o AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV PROJEKTU: Podpora výuky v technických oborech NÁZEV ŠABLONY: III/2 – Inovace.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_03 SOFTWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
VY_32_INOVACE_01-52 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh: Vyhledávání.
Mgr. Barbora Pilárová VY_32_INOVACE_09_VIRY, ANTIVIRY Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc POČÍTAČOVÉ VIRY Co jsou počítačové viry a jak se proti nim bránit?
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_17_ .
Antivirus Vytvořil Adam Friedl
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ANTIVIROVÉ PROGRAMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Škodlivý software, počítačové viry
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Viry a antivirové programy
Autor: Dominika Vycpálková
Transkript prezentace:

VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory na disku),ale některe jsou neškodné popřípadě pouze obtěžující. - Př. Viru : Trojské koně, Worms (Červi), Logick bomb atd.

ČERV  Rozdíl mezi červy a virem spočívá v tom, že červ je schopen se šířit sám, bez závislosti na přenosu hostitele (nejčastěji jako příloha v u)  Jeho cílem je : Nezprovoznění počítače, nebo jeho součástí, odstraňování souborů uložených v počítači, prohledávání počítače za účelem získání osobních dat, nestandardní chování systému

ANTIVIROVÝ PROGRAM  je počítačový software, který slouží k identifikaci, odstraňování a eliminaci počítačových virů  Trend Micro - Antivirus Americko - viry, malware, trojany, červy a nebezpečné odkazy v internetu  Microsoft Security Essentials  Avira antivirus  Kaspersky Antivirus  AVG

HOAX  Slovem Hoax označujeme poplašnou zprávu, která uživatele varuje před nějakým virem, prosí o pomoc, informuje o nebezpečí, snaží se ho pobavit apod.  Tipické hoaxy - Falešný poplach  - Zabavné (řetezcový )  - Prosby (hoax většinou působí na city a prosí příjemce o darování krve)

PHISHING  Je podvodná technika používaná na Internetu k získávání citlivých údajů (hesla, čísla kreditních karet apod.) v elektronické komunikaci.  Tímto slovem se označují podvodné y, které na první pohled vypadají jako informace z významné instituce (nejčastěji banky).

SPYWARE  Spyware je program, který využívá internetové stránky k odesílání dat z počítače bez vědomí jeho uživatele.  Existují ale i spyware odesílající hesla a čísla kreditních karet.  Druhy : Adware - obtěžují při práci na počítači reklamou  Hijacker - mění domovskou stránku  Dialers - přesměrovává telefonní linku na drahé telefonní tarify  Key Loggers - sleduje každý pohyb na klávesnici  Remote Administration - umožní vzdálenému uživateli ovládat PC