Venkov má co nabídnout Ohlédnutí 2012 – 2014. Projekt česko-polské spolupráce je zaměřen na: obnovu a oživení starých tradic, zvyků, receptů a řemesel,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Hlavní akce v areálu zámku a Barok pas 2016 Zažijte Zámek ve Žďáru nad Sázavou.
Prodej zážitků a turistických atraktivit na Broumovsku v praxi Barbora Brandejsová ck.broumovsko s.r.o.
STŘEDNÍ ŠKOLA ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORNÍ SLAVKOV KOUNICE 613 tel.:
značka „VYSOČINA regionální produkt“
Situace na trhu zemědělcům a potravinářům mnoho příležitostí nenabízí Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Chcete se něco dozvědět o naší škole? Potom …VstupteVstupte.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_578_ Masná výroba Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
ČISTÉ BOTY NA KAŽDÉM KROKU HEUTE CZ, s.r.o.. O nás Co nabízíme Program SHINE & GO Naše zařízení.
Zvířata a jejich přínos pro člověka VY_32_INOVACE_1C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Středověká Praha Výukový program Štainerová Radka Vychovatelství 2. ročník.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Environmentální sociální podniky
Vedlejší jatečné produkty
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
O NÁS Naší snahou je podpořit zviditelnění, zachování a rozvoj
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
VYŽIVOVACÍ POVINNOST DĚTÍ K RODIČŮM
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Náměty pro činnost Národního fóra
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Přijďte se s námi naladit na Vánoce:
Chování zákazníka Zahrnuje všechny činnosti, které zákazník uskutečňuje v souvislosti s nákupem a užitím zboží nebo služby.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 7. ročník
CHEMIE - Bílkoviny SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Evropský rok výchovy prostřednictvím sportu – EYES 2004
Kvalita služeb ve venkovské turistice a agroturistice
RISKUJ 2 EKONOMIKA. RISKUJ 2 EKONOMIKA INFLACE NEZAMĚSTNANOST HDP
Vesnice roku jako nástroj pro rozvoj venkova
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Přijďte se s námi naladit na Vánoce:
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Krajský metodický kabinet ZEMĚDĚLSTVÍ A CHOVATELSTVÍ
VYPRÁVĚNÍ PODLE OBRÁZKŮ
Plzeňský Prazdroj a CSR
kam vlastně směřujeme ??? 
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_35_ČJ4
Česká společnost pro jakost
SAMOSTATNÉ ODBORNÉ PRÁCE Národní ústav pro vzdělávání
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Výroba velikonočního košíčku
Terénní krizová služba
Transkript prezentace:

Venkov má co nabídnout Ohlédnutí 2012 – 2014

Projekt česko-polské spolupráce je zaměřen na: obnovu a oživení starých tradic, zvyků, receptů a řemesel, které i v moderním světě pomáhají rozvíjet život na venkově. Myšlenka na spolupráci v mezinárodním měřítku vznikla z přirozené potřeby obyvatel venkova se poznávat, sbližovat se, budovat přátelství a vyměňovat si zkušenosti. Češi i Poláci jsou si blízcí nejen geograficky, ale také společnou historií i svou kulturou. Je přirozené budovat přátelství na věcech společných a inspirovat se v pozitivních rozdílech.

Společné vaření a výměna receptů

Co jsme si navařili, to jsme si také snědli…

Přivítání na rodinné farmě – agroturistika Amazonka

Workshop – tradiční dožínkové věnce

Tvůrčí zaujetí

Workshop – výuka tradiční paličkované krajky

Zkouška trpělivosti na hrnčířském kruhu

Jak se stát kovářem čili tak jednoduché to nebude…

Všechno se má zkusit – výroba svíček a másla

Na české straně bylo součástí projektu přímé zavedení systému certifikace a značení regionálních produktů a služeb se značkou „OPAVSKÉ SLEZSKO, regionální produkt“ a „JESENÍKY, originální produkt“. Značené výrobky přispívají k dobrému jménu regionu, proto musí být: mimořádně kvalitní nesmí poškozovat životní prostředí jedinečné ve vztahu k území - vyrobené tradiční technologií, ručně nebo z místních surovin (zdrojů). Regionální značka se uděluje výrobkům spotřebního charakteru, přírodním, zemědělským produktům, uměleckým dílům, ubytovacím a stravovacím službám, zážitkovým aktivitám, které splňují certifikační kritéria.

Jarmarky

Dvorecká vlna – Spolek paní a dívek Dvorce

Umělecké ručně kované výrobky – Richard Červinka Bílčický zdobený koláč – Zdeněk Keclík Dvorecké uzeniny – Řeznictví u Vysloužilů

Med a výrobky z včelího vosku z oblasti Nízkého Jeseníku – Martina Čaputová, Májůvka Produkty z kozího mléka – Sýrárna U Veselé kozy Horní Benešov

Sýry a jogurty z Hlavnice – Mlékárna Hlavnice Ovocné mošty – Vitaminátor Sosnová Tradiční výrobky z ovčí vlny – Pavla Lindovská Kyjovice Modrý mák – Bronislava Scheidelová Tábor

Včelí med – Včelí farma Košec Neplachovice-Zadky Kozí sýry a tvarohový krém Slezáček – Kozí farma Magdaléna Štítina Řezbářské výrobky – Dušan Adamec Slavkov Okrasné traviny a trvalky – Okrasné trávy Sabo Nový Dvůr

Točená keramika z Jezdkovic – Zdeňka Orlíková Vítkovská zemědělská a.s. Sýry z farmy Klokočov Řeznictví – uzenářství Milan a Věra Weiszovi, Nový Dvůr – Březovské jitrnice, játrovka, tlačenka světlá a Weiszova klobása ZP Otice, a.s. Otické kysané zelí Minipivovar Slezan - Leskovec Pivo SLEZAN ležák Vršovické uzeniny Pavlík - Vršovické klobásy a Vršovický šunkový salám Pstruhařství Jan Raška Lubomír Hluchý - Zabijačka z Větřkovic Mlýn Herber - Pekařské mouky - provozovna Holasovice