EU peníze středním školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.5 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SŠ Učíme se pro.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Cesta k modernímu vzdělávání
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Závěrečná konference k projektu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Projekt EU PES ● je přímo řízen MŠMT ● je financován z ESF, z operačního programu ● "Vzdělávání pro konkurenceschopnost" ● je často pojmenován jako "Šablony"
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary EU peníze středním školám Projekt MODERNÍ ŠKOLA Operační program Vzdělávání.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Název operačního programu:
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

EU peníze středním školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.5 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SŠ Učíme se pro život v 21. století Gymnázium Františka Živného, Bohumín, Jana Palacha 794, příspěvková organizace Gymnázium Františka Živného, Bohumín, Jana Palacha 794, příspěvková organizace

Prioritní témata projektu obecně

Témata a šablony klíčových aktivit Příprava projektového záměru

Náš projekt – základní časové a finanční údaje Časové vymezení realizace projektu: – Maximální možná výše dotace na projekt: Kč + (počet žáků školy x Kč) Kč (381 žáků) Poskytnutá dotace – rozpočet projektu: Kč

Tvorba projektové žádosti Finanční rozpočet projektu

Výstupy klíčové aktivity projektu 1.ŠABLONA II/3 Metodický kurz pro učitele cizích jazyků kurz absolvovalo celkem 8 vyučujících anglického jazyka a 3 vyučující ruského jazyka jednodenní kurzy zaměřené na metodiku výuky cizích jazyků – Motivujeme žáky učit se anglicky/německy pomocí cílů –Motivujeme žáky učit se anglicky, německy a rusky pomocí cílů vzdělávací zařízení: Hello language centre s. r. o., Ostrava

NÁHLED CERTIFIKÁTU

Výstupy klíčové aktivity projektu 2. ŠABLONA II/4 Roční jazykový kurz pro učitele cizích jazyků v ČR vzdělávací program absolvovali celkem 3 vyučující anglického jazyka roční kurz v délce 60 vyučovacích hodin –Anglický jazyk pro učitele zvyšující si kvalifikaci – advanced – C1 vzdělávací zařízení: Hello language centre s. r. o., Ostrava

NÁHLED CERTIFIKÁTU

Výstupy klíčové aktivity projektu 3. ŠABLONA II/5 Jazykový kurz pro učitele cizího jazyka v zahraničí dvoutýdenní kurzy absolvovalo celkem 8 vyučujících cizích jazyků –Velká Británie, Brighton (2) – Sprachcaffe Brighton –Velká Británie, Londýn (4) – Milner School of English –Rakousko, Salzburg (2) – Inlingua Salzburg dodavatel (výběrové řízení): Cestovní kancelář INTACT – studium v zahraničí, s. r. o., Velké Meziříčí

Všichni naši proškolení vyučující s certifikáty ze zahraničí

Výstupy klíčové aktivity projektu 4. ŠABLONA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT vytvořeny 5 x 3 sady vzdělávacích digitálních materiálů, v každé sadě minimálně 20 DUM, tj. celkem 300 DUMů jednotlivé DUMy (sady DUMů) jsou následně pilotně ověřeny v rámci běžné výuky a postupně umísťovány na školní web – záložka projektywww.gym-bohumin.cz tyto DUMy vytvářelo 15 vyučujících školy

Seznam sad vzdělávacích materiálů Šablona č. 1 – tematické celky (sady): –Moderní výtvarné směry 20. století –Politický vývoj raného a vrcholného středověku –Světové a české dějiny mezi lety 1914 a 1939 Šablona č. 2 – tematické celky (sady): –Rovnice a nerovnice –Posloupnosti –Dělitelnost přirozených čísel Šablona č. 3 – tematické celky (sady): –Regionální geografie Latinské Ameriky –Planeta Země –Ekologie Šablona č. 4 – tematické celky (sady): –General topics – Obecná konverzační témata v angličtině –Geografie a kultura Francie –Život francouzské rodiny Šablona č. 5 – tematické celky (sady): –Zaměstnanci a mzdová problematika –Syntax češtiny pro 1. – 4. ročník SŠ –Sociologie

Moderní IT technika v rámci šablony III/2 jsme zakoupili tuto IT techniku: –Stolní počítače vč. příslušenství31 ks –LCD monitory 9 ks –Dataprojektory vč. příslušenství 6 ks –Projekční plátna 6 ks –Notebook vč. příslušenství 1 ks celkové náklady na pořízení IT techniky: Kč

Výstupy klíčových aktivit projektu 5. ŠABLONA VI/3 Vzdělávání pedagogických pracovníků ve formách a metodách výuky směřujících k rozvoji finanční gramotnosti žáků středních škol: vzdělávací program (2x jednodenní školení) absolvovalo celkem 6 vyučujících –Zavádění finančního vzdělávání do výuky – informační gramotnost – rozsah 6 hodin –Základy finanční gramotnosti – rozsah 4 hodiny vzdělávací zařízení: –BOXED, s. r. o., Praha – Hello language centre s. r. o., Ostrava

NÁHLED CERTIFIKÁTU

Propagace a publicita projektu v prostorách školy (dny otevřených dveří, třídní schůzky a schůzky SRPŠ) na webových stránkách školy na všech souvisejících dokumentech školy v městském a regionálním tisku na semináři OP VK dne 2. června 2014 (Krajský úřad MSK)

Monitorovací zprávy k dnešnímu dni byly předány poskytovateli dotace 4 průběžné monitorovací zprávy – vždy za uzavřené pětiměsíční období trvání projektu v on-line aplikaci Benefit 7 poslední průběžná monitorovací zpráva č. 5 a závěrečná monitorovací zpráva včetně finančního vypořádání budou předány v září a v říjnu 2014

Co nás ještě čeká? ověřit ve výuce dvě zbývající sady vzdělávacích materiálů dočerpat zbývající finanční prostředky (např. zakoupit výukový software, odbornou literaturu) zhodnotit přínos projektu pro školu jak z pohledu žáků, tak z pohledu vyučujících vyhodnotit úspěšnost aktivit celého projektu, výsledky, splněné indikátory a finanční vypořádání zpracovat výstupní hodnocení v on-line aplikaci Profil Škola 21

Cíle projektu a jeho přínos pro školu zkvalitnění výuky cizích jazyků a využití moderních technologií ve výuce zlepšení jazykových kompetencí pedagogů cizích jazyků rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti prospěch z projektu mají všichni učitelé a žáci naší školy, ale také kolegové z ostatních středních škol (využití sad digitálních učebních materiálů)

Cíle projektu a jeho přínos pro školu zkvalitnění výuky všeobecně vzdělávacích předmětů prostřednictvím metod, které využívají digitální technologie (zvyšování interakce a motivace žáků) do realizace projektu bylo zapojeno celkem 24 zaměstnanců školy (80 % pedagogického sboru) a všichni žáci školy

DĚKUJI ZA POZORNOST