Vilická polnice číslo 07/2008 2.10.2008 ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, před drahnou chvílí skončila doba prázdnin a dovolených.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
Advertisements

Příjemné prožití letních prázdnin všem občanům přeje OÚ Pržno.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Program KTV  Naši jubilanti  Co najdete na úřední desce  Hostinec „U Adamců“- vepřové hody  Pozvánka - vystoupení Pržňanky  Klub seniorů - Mikulášská.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Zasedání ZO č. 10/2011. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Klejnová, M.Petříková a J.Bednář.. Omluveni: J.Kudrna a P.Procházka. Na 10.
Vilická polnice číslo 09/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, minulý měsíc uplynul rok od chvíle, co redakční rada pod.
4) ZO schválilo v rámci plánované bytové výstavby ve Vilicích zřízení „Pořadníku žadatelů“, o koupi stavební parcely. Žádosti budou přijímány od
Zasedání ZO č. 31/2010. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Bednář, J.Klejnová, P.Procházka a J.Kudrna. Omluveni: M.Petříková. Na 31.
Ing. Veronika Dostálková MBA Daňová soustava Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Životický portál Od 1. února 2016 do 7. února 2016.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
3) ZO schválilo zvýšení ceny vodného v obci o 50% (tj. ze 14 Kč na 21 Kč/m 3 ). Stočné zůstává nadále 1Kč/m 3. Jelikož od se stává obec plátcem.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, není to tak dlouho, ( – pozn. red.) co jsem se.
Vilická polnice číslo 05/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, po poměrně dlouhé době byl konečně dostavěn a předán k užívání.
Dávky SSP, pomoci v hmotné nouzi a příspěvek na péči.
Vilická polnice č íslo 01/ ro č ník 12. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, v hektickém závěru loňského roku určitě většině z Vás.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Vilická polnice číslo 06/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě.
Na 24. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Vilická polnice číslo 08/ ročník 13. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme schválen nový rozpočet obce na rok Je to.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
Zasedání zastupitelstva obce Moravské Bránice 24. říjen 2011 Bod / 17 Vítáme Vás! Veřejné zasedání zastupitelstva obce Moravské Bránice
Vilická polnice č íslo 07/ ro č ník 13. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme úspěšně po volbách, nové zastupitelstvo je.
1290/1 a 1292/1 v k.ú. Vilice z vlastnictví ČR do vlastnictví obce. Jedná se o místní komunikace, nebo jejich části a to všechny zatím ještě nepřevedené.
O celkové výměře 63m2, části pozemku p.č. 1247/1 o výměře cca 100m2 a pozemku p.č. 439 o celkové výměře 1927m2 v KÚ Vilice.. 6) ZO schválilo rozpočtové.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Vilická polnice číslo 02/ ročník 14. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, s letošní zimou se nám v obci usadil nový fenomén. Házení.
Vážení spoluobčané, uplynulo bezmála čtvrt roku od vydání minulé Polnice. Za tuto dobu se v obci odehrálo dost menších i větších událostí a to navzdory.
Vilická polnice č íslo 02/ ro č ník 12. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, dnes si něco málo řekneme o psech. O psech, kteří provází.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, jak se zdá, s koncem prázdnin nám skončilo i léto. Není to.
Vilická polnice číslo 04/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nedávno se mě kdosi zeptal zda bude obec pořádat brigády,
Vilická polnice číslo 04/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nebývá zvykem abych na tomto místě psal nekrolog, ale v tomto.
Na 23. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo dodatek smlouvy s Agrospolem Mladá Vožice na pronájem.
Vilická polnice číslo 09/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, určitě jste se v poslední době setkali s pojmem „finanční.
Vilická polnice číslo 02/ ročník 9. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, právě se Vám dostává do rukou první výtisk Polnice, vydávané.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č.9 Dne od 17:00hod.
Vážení spoluobčané, na sklonku loňského roku byla dokončena částečná oprava budovy č.p. 58 (Kreml). Projekt se realizoval za podpory OS MAS Krajina srdce.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Zasedání ZO č. 19/2013. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková,. J.Kudrna, J.Bednář, J.Klejnová a P.Procházka. Na 19. zasedání.
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
Zasedání ZO č. 14/2012. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková, J.Bednář,J.Klejnová a P.Procházka.. Omluveni: J.Kudrna. Na 14.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Národní dotační programy
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Projektová dokumentace „Polní opevnění – Jablunkovské Šance“
odbor politiky bydlení
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
KTV PRŽNO Leden 2018.
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Program na podporu lesních ekosystémů
Transkript prezentace:

Vilická polnice číslo 07/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, před drahnou chvílí skončila doba prázdnin a dovolených. Pro někoho okurková sezóna, kdy se nic neděje, pro někoho naopak doba zvýšené aktivity. Záleží na naturelu každého z nás jak si svoji relaxaci představuje. Každopádně většina lidí se v slunných letních dnech dobíjí energií, tolik potřebnou pro zvládnutí nadcházejícího pošmourného období. Z letní letargie se nám pozvolna probouzí také naše spolky, pro které je již tradičně podzim a zima jakýmsi druhým vrcholem sezóny. V kontextu této skutečnosti bych rád upozornil na akci, která by pro svoji malou reklamu mohla snadno uniknout Vaší pozornosti, což by bylo rozhodně škoda. Jedná se o taneční zábavu pořádanou sdružením chalupářů. Zábava má být, podle vyjádření pořadatelů, netradiční, pod čímž si lze představit opravdu ledacos. Netradiční je určitě účast 3 hudebních skupin a to prý není zdaleka vše co bude k vidění. Tento počin lze jen chválit, možná máme zaděláno na novou tradici… Určitě si tato společenská akce zaslouží naši podporu, kterou vyjádříme nejlépe tím, že se jí zúčastníme. A to třeba jen proto, abychom viděli jednoho z našich nadějných muzikantů, který se představí v jedné z kapel a před vilickým publikem si odbude svoji premiéru. Takže nezapomeňte, již tuto sobotu od 20 hod je vilický parket Váš. M.Břenda 6) ZO schválilo darovací smlouvu, kterou SDH Vilice daroval obci Vilice částku ,-Kč, která byla použita na koupi přípojného vozidla pro účely SDH. 7) ZO schválilo zveřejnění záměru prodeje obecních pozemků p.č. 969/1, 969/2, 969/3, 970, 971, 973/1, 973/2, 973/3 a 1062/1 o celkové výměře m2.. 8) ZO schválilo vyřešení sporu ohledně určení vlastnictví části pozemků p.č. 108/3 a 109 sepsáním prohlášení, kterým obec Vilice uzná pí. Malinovou výlučnou vlastnicí uvedených pozemků. Obec se bude podílet 50% na uhrazení nákladů vzniklých při zaměření sporné hranice.. 9) ZO schválilo rozpočtovou změnu č.6/ZO/2008, navýšení příjmů i výdajů o ,-Kč (zařazení dotací, darovací smlouva SDH, pronájem kurtu, voda hřiště, atd.). Zasedání ZO č. 20/2008. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Kudrna, J.Klejnová, J.Bednář, M.Petříková a P.Procházka Omluveni: 0.. Na 20. zasedání ZO byla přijata tato usnesení:. 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu – stav financí k činí ,16 Kč.. 2) ZO schválilo smlouvu o bezúplatném převodu nemovitosti p.č. 1265/1 o výměře 3.564m2, kterou Česká republika – Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových převádí na obec Vilice (část místní komunikace Vilice-Zátiší)... 3) ZO schválilo smlouvu s městem Mladá Vožice na hrazení neinvestičních nákladů pro Mateřskou školku v Ml.Vožici. Příspěvek pro pololetí 2008/2009 je celkem ,-Kč (4.500,-Kč na žáka).. Zasedání ZO č. 19/2008. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Kudrna,. J.Klejnová, M.Petříková a P.Procházka. Omluveni: J.Bednář. Na 19. zasedání ZO byla přijata tato usnesení:. 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu – stav financí k činí ,53 Kč.. 2) ZO schválilo směnnou smlouvu o bezúplatném převodu pozemků p.č. 1248/1 (8.704m2) a p.č. 1248/5 (294m2) z vlastnictví obce Vilice do vlastnictví Jihočeského kraje a pozemků p.č. 1289/4 (2.034m2) a p.č. 967/7 (839m2) z vlastnictví Jihočeského kraje do vlastnictví obce Vilice.. 3) ZO schválilo v rámci „Ozelenění obce Vilice“ za a) 1.etapu „Ozelenění obce Vilice“ s rozpočtem ,-Kč b) podání žádosti o dotaci na 1.etapu adresovanou OS MAS Krajina srdce v celkové výši ,-Kč c) darovací smlouvu pro OS MAS Krajina srdce na 5% z přiznané dotace na projekt „Ozelenění obce Vilice“, což činí ,-Kč, které použije MAS na vlastní grantový program. d) smlouvu o dílo s ing. Petrem Hienlem na realizaci přípravy žádosti a projektu „Ozelenění obce Vilice“ za cenu 5.000,-Kč plus dalších ,-Kč v případě přiznání dotace. 4) ZO schválilo dodatek nájemní smlouvy s Agrospolem Ml.Vožice, který řeší navýšení nájmu za pronajatou zemědělskou půdu a to na ,- Kč/rok. 5) ZO schválilo smlouvu o dílo v celkové částce ,-Kč a dodatek smlouvy o dílo v celkové částce ,-Kč s firmou Luboš Vávra – Remont na akci „Prodloužení vodovodu Vilice“..

4) ZO schválilo smlouvu s Krajským úřadem Jihočeského kraje o poskytnutí grantu na pořízení Územního plánu obce Vilice. Celková částka poskytnuté dotace činí ,-Kč... 5) ZO schválilo prodej pozemků p.č. 969/1, 969/2, 969/3, 970, 971, 973/1, 973/2, 973/3 a 1062/1, o celkové výměře m2, jedinému zájemci a to p. Robinovi Břendovi, bytem Vilice 62 za kupní cenu 6,-Kč/m2 což je celkem za ,-Kč... 6) ZO schválilo rozpočtovou změnu č.7/ZO/2008 – navýšení příjmů i výdajů o ,-Kč (příjmy – dotace volby do ZK ,-Kč, prodej pozemků ,-Kč; výdaje – navýšení příspěvku pro MŠ /3 děti/, pitná voda-oprava přepadu vodojem Vilice, zařazení výdajů na volby). Portugalsko 2008 – promítání. Cyklistický zájezd „Portugalsko 2008“, jehož účastníky bylo i velké množství viličáků, má své další pokračování. Tentokráte půjde o promítání vybraných fotografií, kterými si připomeneme nedávné nezapomenutelné zážitky. Promítání, které je součástí cyklistického „Zavírání sezóny“ bude v sobotu od hod. v salonku místní restaurace. Očkování psů Očkování psů, starších 3 měsíců, proběhne v úterý v následujících časech: Vilice – hod. Zátiší – hod. Hrnčíře – hod. Poplatek za jedno očkování je 70,-Kč. Čištění komínů. Ohledně některých dotazů se má tato služba následovně: kominík přijede do vesnice pokud bude minimálně 10 zájemců o vyčištění komínu. Zájemce eviduje p. Zdeněk Dobiáš. Sejde-li se požadovaná kvóta, můžeme kominíka objednat ještě letos. Svůj požadavek můžete vznášet v průběhu celého roku. Volby do Zastupitelstva kraje. Volby do Zastupitelstva kraje se v naší obci uskuteční dne od hod. do hod. a dne od 8.00 hod. do hod. Voliči si vezmou s sebou průkaz totožnosti! Distribuce Polnice. Několikrát se ke mně donesla stížnost na nedodání Polnice. Stěžujete si porůznu zastupitelům, ale ti s distribucí nemají nic společného. Je to věc redakční rady, kde za roznášku zodpovídá: pro Vilice - Zdeněk Dobiáš (tel.: ) a pro Zátiší, Kříženec, Hrnčíře a zasilatelskou službu - Katka Klejnová (tel.: ). Příště své eventuální stížnosti adresujte přímo jim. Zavírání sezóny. Cyklistický klub První kolona Vilice vyhlašuje na sobotu zavírání cyklistické sezóny. Sraz na odpolední vyjížďku je ve hod. ve Vilicích na návsi. Délka trasy – podle počasí. Součástí akce je i večerní promítání (viz. dále). Foto soutěž Upozorňujeme všechny zájemce o fotografování, že stále probíhá příjem fotografií do foto soutěže. Dne oslavil pan Josef Střelka ze Zátiší krásné 90. výročí svého narození. Blahopřejeme Z cyklistického zájezdu „Portugalsko 2008“ – Cabo da Roca, nejzápadnější mys kontinentální Evropy.