Finanční nástroje na podporu MSP a municipalit v regionu Zlínského kraje Ing. Milan Škarka, MBA jednatel společnosti Regionální podpůrný zdroj, s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
ROZVOJOVÉ PROJEKTY PRAHA, a.s.
Úvěrové a záruční nástroje v rámci OPPI. 2 Obsah prezentace Výsledky OPPP ČMZRB v OPPI Záruční a úvěrové programy Nástroje podpory Změny v postupech implementace.
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Programy podpory malého a středního podnikání v roce 2011 Zvýhodněné úvěry a záruky 1 VH AMSP
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
Využití municipálních úvěrů ČMZRB a.s. na financování projektů podporovaných z evropských prostředků Prezentace na XI.celostátní finanční.
Zkušenosti z činnosti PIS programu PANEL OK ČKAIT Plzeň Ing. Václav Klíma.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Program Inostart.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
VYBRANÉ POSTUPY ÚČTOVÁNÍ ÚSC (2)
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Česká spořitelna Partner pro Bytová družstva a Společenství vlastníků jednotek Vsetín
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Financování firmy Zajištění finančních prostředků.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
Státní fond dopravní infrastruktury Objemy finančních prostředků pro budování infrastruktury v ČR, Ing. Kristýna Kastlová, Ph.D. referent specialista.
1 Podpora regenerace BROWNFIELDS v Moravskoslezském kraji Ing. Marian Piecha, Ph.D., LL.M Ředitel sekce strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a investic.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Podpory pro malé a střední podnikatele v roce zvýhodněné záruky, úvěry a finanční příspěvky.
Druhy bank. Obchodní banky (komerční) Hypoteční banky Úvěrová a spořitelní družstva (kampeličky) Banky se speciálními funkcemi.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
HYPOTEČNÍ ÚVĚR. STAVEBNÍ SPOŘENÍ.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Kód vzdělávacího materiálu:
RAIFFEISENBANK RUDOLF RABIŇÁK
Bankovní a nebankovní půjčky
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Finanční a kombinované nástroje jako příležitost pro české firmy
ROP JV – informace o novém programovém období
Dotační Program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
ČMZRB a podpora podnikání v ČR
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Finanční nástroje na podporu MSP a municipalit v regionu Zlínského kraje Ing. Milan Škarka, MBA jednatel společnosti Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Prezentace vznikla v rámci projektu „Inovace výuky regionálního rozvoje“ OP VK - CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Finanční nástroje na podporu MSP a municipalit v regionu Zlínského kraje Možnosti financování 1.Komerční bankovnictví (MUN + MSP) 2.Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s.(MUN + MSP) 3.Business Angels (MSP) 4.PPP (MUN) 5.Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. (MUN + MSP) 6.Vlastní zdroje (MUN + MSP) 7.Ostatní Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Komerční banky Citibank Česká spořitelna a.s. Československá obchodní banka Fio banka GE Money Bank Hypoteční banka Komerční banka, a.s. mBank Raiffeisenbank UniCredit Bank Volksbank CZ Česká exportní banka PPF banka ……… ( 41 ) Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Komerční banky Banky (nejraději) půjčují tomu, komu se daří skvěle, v době, kdy půjčit nepotřebuje!. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Komerční banky Výhody: 1. Nejčastější formou financování firmy je kontokorentní úvěr, který je typicky nabízen jako doplňková služba k podnikatelskému bankovnímu účtu. 2. Nejčastější formou financování municipalit je klasický úvěr. 3. Relativně snadno přístupná forma získání finančních prostředků. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Komerční banky Nevýhody: 1.Získání bankovního úvěru předchází důkladné a časové náročné prověření vašeho podnikání - podnikatelského plánu, možných záruk apod. 2.Výše úroku uděleného úvěru se odvíjí od rizikovosti podnikatelského záměru, historie a bonity firmy a formy zajištění úvěru. 3. Získané finanční prostředky je třeba vrátit i s úrokem. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. Je rozvojovou bankou České republiky. Napomáhá v souladu se záměry hospodářské politiky vlády ČR a regionů rozvoji MSP, infrastruktury a dalších sektorů ekonomiky vyžadujících veřejnou podporu. Byla založena v roce 1992 Jejími akcionáři jsou: ČR - MPO, MF a MMR (72 % akcií), KB, ČS a ČSOB Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. Banka poskytuje především: Podpory MSP formou záruk a zvýhodněných úvěrů s využitím prostředků státního rozpočtu, strukturálních fondů a krajů, Podpory vlastníkům bytových domů při jejich rekonstrukci, Zvýhodněné úvěry pro vodohospodářské projekty. Působí též jako finanční manager prostředků poskytnutých České republice na financování rozvoje infrastruktury Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. Sídlo banky: Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s. Jeruzalémská 964/4, Praha 1 Pobočky banky: – Ostrava, – Brno, – Hradec Králové – Plzeň Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. Programy pro municipality: 1.OBEC 2 = od 8 – 250 MIO vysoký úvěr, co do objemu, pevná úroková sazba, pevná doba splatnosti = let 2.MUFIS 2 = úvěr do 30 MIO, pevná úroková míra, splatnost do 10 let Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. M-záruka za úvěr v programu ZÁRUKA (záruky za úvěry pro začínající podnikatele) Příjemce: – Drobný podnikatel (do 10 zaměstnanců) – Registrace k dani z příjmů (max. 2 roky) – Podnikatelské subjekty z ČR a SR Poskytuje se pouze k úvěrům u těchto bank: Česká spořitelna a.s., GE Money Bank, Komerční banka, a.s., Raiffeisenbank im Stiffland, UniCredit Bank, Volksbank CZ, Waldviertler Sparkasse von 1842 AG Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. Charakteristika M-záruky: typ zaručovaného úvěru: provozní a investiční, výše zaručovaného úvěru: max ,- Kč, výše záruky: až 80 % jistiny zaručovaného úvěru doba ručení: maximálně 15 let, způsob zajištěnínení požadován rozhodnutí o poskytnutí úvěru je do 5 pracovních dnů od podání žádosti Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. Omezující podmínky M-záruky: Projekt se musí týkat podporované ekonomické činnosti CZ-NACE Žadatel nepodniká v odvětví – zemědělství, rybolov, akvakultura Nelze použít na nákup vozidel pro silniční nákladní dopravu Projekt musí být realizován na území ČR Poskytnutá veřejná podpora nesmí přesáhnout pravidla „de minimis“ Cena za služby ČMZRB: příjemce podpory hradí z vlastních prostředků pouze část ceny záruky, a to 0,1 % p. a. z výše záruky. Možnost 2 druhů splácení (jednorázové x lineární model) Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. Podřízený úvěr v programu PROGRES: Příjemce: Příjemce musí splňovat podmínky MSP Podnikatelský subjekt z ČR a SR Příjemce musí splňovat podmínky Výzvy III Příjemce musí vést podvojné účetnictví Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. Charakteristika podřízeného úvěru v programu PROGRES: typ zaručovaného úvěru: investiční, výše podřízeného úvěru: až ,- Kč, Úroková sazba: pevná 3 % p.a. doba ručení: až 9 let, způsob zajištěníminimálně směnkou vystavenou příjemcem podpory s avalem nejméně jedné fyzické nebo právnické osoby Odklad splátek jistiny úvěru:až 3 roky od data uzavření smlouvy o úvěru Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s. Omezující podmínky podřízeného úvěru v programu PROGRES: Projekt se musí týkat podporované ekonomické činnosti CZ-NACE Podřízený úvěr nesmí být použit – zemědělství, rybolov, akvakultura, lesnictví, uhelný průmysl, ocelářský průmysl, průmysl syntetických vláken a stavba lodí Nelze použít na nákup vozidel pro silniční nákladní dopravu Projekt musí být realizován na území ČR s výjimkou území hl. města Prahy Poskytnutá veřejná podpora nesmí přesáhnout pravidla „de minimis“ Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Business Angels  BA je individuální investor využívající vlastní kapitál na financování perspektivních MSP  Obdoba rizikového kapitálu realizovaná v menších objemech  Na rozdíl od venture kapitálových fondů přináší BA do firmy know how Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Business Angels BA se sdružují do sítí s cílem efektivnějšího přístupu k informacím a kapitálu. V ČR jsou zatím 4 sítě: Angel Investor Association Central Europe Angel Club Business Angels Czech Business Angels Network Kontaktní místo ve Zlínském kraji: Technologické inovační centrum s.r.o. Ing. Petr Konečný Vavrečkova 5262, Zlín Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

PPP Jeden velký projekt – Ústřední vojenská nemocnice v Praze ……..?! Plánovaná výstavba ubytovny pro personál, hotelu a parkoviště v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) by byla pro ministerstvo obrany drahá a nevýhodná. V pondělí na to upozornil Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ), vláda projekt partnerství soukromého a veřejného sektoru (PPP) už v srpnu zarazila….. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. 100 % vlastník Zlínský kraj Podpora malého a středního podnikání, obcí a poskytovatelů sociálních služeb ve Zlínském kraji Programy: RUČITEL (Ne) ZLÍNSKÝ REGIONÁLNÍ ÚVĚR (Neaktivní) PODPORA (Ne) REGIONÁLNÍ ÚVĚR (Ano) MIKROÚVĚR (Ano) PODPORA EU (Ano) PODPORA ZK (Ano) Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/ Trochu historie….. Program RUČITEL – verze 1 (rok ) Záruky poskytnuté ve spolupráci s ČMZRB a ČS Standard – Záruka od ČMZRB do 50 – 60 % poskytnutého úvěru Ve spolupráci s RPZ byla záruka za úvěr poskytnuta do výše 80 % úvěru Spolupráce municipality, privátního bankovního sektoru a polostátní banky Podpora MSP ve ZK

Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/ ČMZRB,a.s. RPZ,s r.o. Úvěrující banka (v době pilotního projetku Česká spořitelna, a.s.) EMO Podnikatel Smlouva o zajištění činnosti Smlouva o záruce 2 Záruční listina Smlouva o záruce 1 Úvěrová smlouva Smlouva o zajišťovacím vkladu Smlouva o spolupráci Rámcová smlouva o ručení

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program RUČITEL – verze 2 (jaro 2006) 1.Verze 1 - Nerealizováno !!!!! 2.Vynucená změna – klasika ČMZRB do 80% + navýšení RPZ 10% = do 90% Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program RUČITEL – verze 2 (jaro 2006) 1.Uzavření smlouvy s ostatním i bankami (KB, ČSOB, GE Money, VolksBank CZ, HVB Bank Czech Republic, Raiffeisenbank …….. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program RUČITEL – verze 3 (příprava na jaro 2007) ČMZRB – nedostatek financi 08/2006 Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program RUČITEL – verze 4 (podzim 2006) ČMZRB – Legislativa EU – zrušení programu RUČITEL Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. MIKROÚVĚR: typ zaručovaného úvěru: investiční, provozní Maximální výše úvěru: až ,- Kč Úroková sazba: PRIBOR 1Y % doba ručení: až 3 roky způsob zajištěníminimálně směnkou Odklad splátek jistiny úvěru:individuální Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Subjekty musí být členy sítě PI, VTP A CTT: – Technologické inovační centrum s.r.o. (Zlín) – Regionální centrum kooperace a.s. (Slavičín) – Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska o.p.s. (Vsetín) – Valašskokloboucké podnikatelské centrum s.r.o. (Valašské Klobouky) – PIK - Panský dvůr s.r.o. (Kunovice) – Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (Zlín) – Průmyslová zóna Holešov (Holešov) Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. No. Žadatel z PI, VTP a CTT, který provozuje Požadovaná výše úvěru (Kč) Celkové náklady projektu (Kč) Stávající pracovní místa Nová pracovní místa Rok 1TIC s.r.o TIC s.r.o TIC s.r.o TIC s.r.o RCK a.s TIC s.r.o AERV s.r.o VTP UTB TIC s.r.o TIC s.r.o TIC s.r.o TIC s.r.o TIC s.r.o TIC s.r.o TIC s.r.o TIC s.r.o PIK - Panský dvůr s.r.o PIK - Panský dvůr s.r.o Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/ Přehled z á jemců z programu MIKRO Ú VĚR RPZ

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. No. Žadatel z PI, VTP a CTT, který provozuje Požadovaná výše úvěru (Kč) Celkové náklady projektu (Kč) Stávající pracovní místa Nová pracovní místa Rok 1TIC s.r.o TIC s.r.o TIC s.r.o RCK a.s TIC s.r.o VTP UTB TIC s.r.o TIC s.r.o Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/ Přehled poskytnutých ú věrů z programu MIKRO Ú VĚR RPZ

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. REGIONÁLNÍ ÚVĚR: typ zaručovaného úvěru: investiční, provozní Maximální výše úvěru: až ,- Kč Úroková sazba: PRIBOR 1Y + 5 % doba ručení: až 5 let způsob zajištěníminimálně směnkou Odklad splátek jistiny úvěru:individuální Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. No.Cílová lokalita investicePožadovaná výše úvěru (Kč) Celkové náklady projektu (Kč) Stávající pracovní místaNová pracovní místaRok 1Uherský Brod Fryšták Vsetín Zlín Zlín Zlín Uherský Brod Zlín Napajedla Kunovice Zlín Zlín Staré Město Sušice Zlín Valašské Meziříčí Valašské Klobouky Želechovice Kroměříž Kunovice Zlín Valašské Klobouky Zlín Staré Město Liptál Vsetín Uherské Hradiště Vsetín Uherské Hradiště Uherské Hradiště Zlín Sušice Zlín Uherské Hradiště Staré Město Kunovice Vizovice Zlín Uherské Hradiště Zlín Staré Město Kroměříž Zlín-Fryšták Uherský Brod Uherský Ostroh Zlín Horní Lideč (Dolní Lhota) Kunovice Zlín Polichno Karolinka Liptál Kroměříž Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/ Přehled z á jemců z programu REGION Á LN Í Ú VĚR

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. No.Cílová lokalita investice Poskytnutá výše úvěru (Kč) Celkové náklady projektu (Kč) Stávající pracovní místa Nová pracovní místa Rok 1Uherský Brod Fryšták Napajedla Staré Město Kroměříž Kunovice Zlín Staré Město Liptál Vsetín Sušice Staré Město Kroměříž Zlín-Fryšták Liptál Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/ Přehled poskytnutých ú věrů z programu REGION Á LN Í Ú VĚR

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/ REGIONÁLNÍ ÚVĚR a MIKROÚVĚR: Ručitel podepisuje minimálně směnku na úvěrovanou částku Zpravidla není vyžadována zástava Předčasné splacení bez sankcí PODÁNÍ ŽÁDOSTI O ÚVĚR DODÁNÍ PODKLADŮ PREZENTACE KOMISI UDĚLENÍ/NEUDĚLENÍ ÚVĚRU

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program PODPORA EU programy 2005 – 2006 Program PODPORA byl pilotním projektem, který zjišťoval možnosti RPZ na zajištění krátkodobých úvěrů pro obce Zlínského kraje, které realizovaly schválené projekty v jednotlivých operačních programech EU. Program PODPORA mapoval také zájem obcí o tento typ činnosti RPZ. Začátkem roku 2006 zahájil RPZ realizaci poskytování úvěrů na projekty obcí Zlínského kraje. Touto činností pokračoval RPZ i v následujícím roce 2007, kdy již docházelo, ze strany obcí, k prvnímu splácení poskytnutých úvěrů. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program PODPORA Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/ No.Obec / Firma ProjektÚvěrČerpáno 1Vysoké Pole Klášťov - Vysoké Pole Velkomoravské centrum Jižního Valašska Vysoké Pole Spotovně turistický areál Vysoké Pole Šanov Vybudování cyklotur. trasy Šanov - Horní Suča + Rekonstrukce lyžařského vleku Halenkovice Zavedení internetu do sítě TKR Halenkovice Bohuslavice n/V Využití alternativního zdroje v obci Bohuslavice nad Vláří Pozlovice Vybudování turistické infrastruktury v lázeňském místě Pozlovice Vysoké Pole Multifunkční datová síť Vysoké Pole Vysoké Pole Rekonstrukce přístupové komunikace k cyklostezce a odpočívadel pro turisty TIC s.r.o.Podnikatelské inovační centrum Zlín Žlutava Multifunkční datová síť Žlutava

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program PODPORA EU Hlavní cíl podpůrného programu „PODPORA EU“ je poskytování krátkodobých úvěrů subjektům ve Zlínském kraji pro zajištění finančního krytí realizace projektů spolufinancovaných z následujících operačních programů: OP ROP Střední Morava OP Přeshraniční spolupráce Slovenská republika-Česká republika Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program PODPORA EU - Zájemci Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program PODPORA EU - Klienti Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Program PODPORA ZK Program PODPORA ZK byl připravován v posledním čtvrtletí roku 2009 ve spolupráci s pracovníky Odboru sociálních věcí Zlínského kraje. Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. aktivoval program PODPORA ZK od února Program je zaměřen na poskytování krátkodobých půjček poskytovatelům sociálních služeb ve Zlínském kraji se schválenou dotací ze státního rozpočtu na sociální službu v rámci vyhlášeného dotačního řízení pro daný kalendářní rok, vztahující se k § 101 zákona o sociálních službách. Půjčka je určena pro překlenutí období mezi schválením dotace poskytovateli na konkrétní sociální službu a jejím připsáním na jeho účet. Půjčka může být použita pouze na stejné účely jako dotace ministerstva, tedy pouze k financování běžných výdajů, které souvisejí s poskytováním sociální služby (osobní a provozní náklady) – přesná specifikace uznatelných nákladů je stanovena v metodice ministerstva pro daný kalendářní rok. Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. No. Označení zájemce Dotace ze SR Požadovaná výše úvěru Skutečná výše úvěru 1 ZK/001/ ZK/002/ ZK/003/ ZK/004/ ZK/005/ ZK/006/ ZK/007/ ZK/008/ ZK/009/ ZK/010/ Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/ Přehled poskytnutých ú věrů z programu PODPORA ZK

Regionální podpůrný zdroj, s.r.o. Děkuji za pozornost Inovace výuky regionálního rozvoje CZ.1.07/2.2.00/